GESLOTEN! Landsmeer: steun aan onze Burgemeester!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie GESLOTEN! Landsmeer: steun aan onze Burgemeester!.

Ongerust

#101 Re: oproep tot steun aan de burgemeester aankomende zaterdag

2012-09-20 13:50

#50: landsmeerder - oproep tot steun aan de burgemeester aankomende zaterdag

Ik vraag mij af, als in Landsmeer projecten in de ronde gaan die miljoenen opbrengen, en er komt een nieuwe Burgemeester, die in die projecten  zeggenschap heeft. Waarom moet die er dan buiten gehouden worden????

Of wordt moedwllig in een kwaad daglicht geplaatst, dat er een onhoudbare situatie ontstaat met alle                             risico`s van dien. Lijkt mij dat dan de wethouders water bij de wijn moeten doen. Want ale ik lees de eis waar                 onze nieuwe Burgemeester aan moest voldoen "Conditiosinequanon"  Kan ik mij voorstellen dat een wethouder zich een klein jongetje voelt.

Pieter

#102 Re: Diverse reacties

2012-09-20 14:54

#97: Doe normaal - Diverse reacties 

 Ach, als Landsmeerder moet een stukje humor je niet vreemd zijn. Ik bedoel maar, pek en veren en dan nog helemaal naar het Twiske en ook nog prikkeldraad. Veel te veel moeite als je bedenkt dat ze vroeger al als laatste werden gekozen tijdens gymles op school.

Maar goed, u heeft gelijk we moeten er voor waken niet te ver te gaan en dat men de burgers niet meer serieus neemt. Het gaat erom dat we de Burgemeester hier willen houden en dan moeten we de reacties met een korreltje zout nemen. De handtekeningen, daar gaat het om.

peter van tiny van pieter de boer de metselaar

#103 jippie

2012-09-20 16:04

ik

#104

2012-09-20 16:31

Natuurlijk moeten we opletten met bepaalde uitspraken, maar als je de burgemeester zag, vol oprechte emotie, tegenover die twee ongeinteresseerde, gemeen grijsende gezichten van de betreffende wethouders dan roept dat nu eenmaal enorme boosheid op bij ons Landsmeerders!
Thijs

#105

2012-09-20 16:39

Raar,iemand aanstellen die voldoet aan profiel,vervolgens een cursus laat doen en vervolgens de laan uit stuurt als diegene doet wat het geleerd is.
Eigenlijk is samensmelting met Amsterdam de beste optie.
Dat wat de gemeente móet regelen is al uitbesteed ,wat over is kost bovenmatige energie en geld;praten om het pluche te verwarmen en de zakken te vullen met korte termijnkennis en inzicht.
niksnut

#106

2012-09-20 17:44

wil niet veel zeggen maar de burgermeester heeft toch meer in haar mars dan die 2 bij elkaar.

Ze is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd in de rechten en vanaf 1988 was ze daar enkele jaren toegevoegd docent.
ze was officier van justitie , en advocaat-generaal bij het gerechtshof in Amsterdam.

die hoef je weinig te leren behalve hoe je met halve gare moet om gaan
Ricardo

#107 Puinhoop in Landsmeer

2012-09-20 18:08

Op zich ben ik voor de burgemeester , maar dat de wethouders dictators worden genoemd vind ik een beetje raar , want voor elk besluit hebben zij toch een meerderheid van de raad nodig, dus lijkt mij dat de raad ook ligt te slapen dan!
En over Marc de Jong, nobel en karakter dat hij zich tegen zijn VVD wethouder keert, maar iedereen vergeet dat hij 2 jaar geleden Richard Quackernaat als wethouder wegstuurde inplaats van Montelban, ondanks dat Quackernaat veel meer voorkeursstemmen had vergaard, beetje vreemd toch ?
Home-run

#108 vervangen is de weg

2012-09-20 18:09

In het verleden is het gebleken dat de VVD er niet voor schroomt om de ene wethouder te vervangen door een andere. (R.Quackernaat door Monteban :de redenen zijn eigenlijk altijd vaag gebleven) Dat kan nu toch weer, met dat verschil dat de redenen nu over duidelijk zijn.

Ik zou het wel weten:
vervang Monteban nu door Marc de Jong en de PvdA kan ongetwijfeld ook wel een alternatieve candidaat naar voren kunnen schuiven.

Misschien is het verstandig om niet alleen een burgemeester te laten voldoen aan een profiel, maar een wethouder ook!!! Hierbij zou integer, daadkrachtig en representatief hoog in het vaandel dienen te staan. Het is duidelijk dat de beide, huidige wethouders NIET representatief (genoeg) zijn voor de gevoelens in het dorp !!!!!

Home-run , de 1000 zijn binnen, op naar de volgende!
Waar blijft die crisismanager, die dit varkentje gaat wassen?
niksnut

#109 Re: Puinhoop in Landsmeer

2012-09-20 18:52

#107: Ricardo - Puinhoop in Landsmeer 

 

ik denk dat u toch niet goed luisterd naar hetgene wat er gezegt is of het niet wil begrijpen. .

de raad en met name dee VVD heeft wel geluisterd naar Monteban, maar niet meer dan dat. Hij (monteban) dicteerde wat ze moesten zeggen en doen net zoals hij tegen de burgermeester zij dat ze de krant maar moesten gaan lezen, HIJ zou het allemaal wel regelen.

praat je dan over een dictator of niet ?!?!?!

en als je baan je lief is omdat je nog een paar muitjes te voeden hebt thuis en je hebt geen sterk karakter of er is het nodige voor je geregeld onder tafel van het achterkamertje dan maak je weinig kans om er wat tegen te doen.

meermaals is gebleken dat de burgermeester WEL van goede wil was om het probleem aan te pakken , dus volgens mij treffen beide heren Prins en Montebal alle blaam.

en het opzij zetten van Quakernaat was ook door het toedoen van Monteban , geloof me

 

en het vervangen van beide wethouders door iemand uit hun eigen achterban lijkt me geen optie. die hebben tijdens de laatste vergadering ook geen ruggergraat getoont , op Marc de jong na .

 

het stille protest van komende dinsdag lijkt me fantastisch

Vanita

#110 Re: gesprek met CVDK

2012-09-20 21:27

#100: peter van tiny van pieter de boer de metselaar -

We wachten op een bevestiging. Maar de initiatiefnemers van de petitie gaan samen naar de CVDK om daar de petitie aan te bieden en toe te lichten.

We blijven jullie daarvan op de hoogte houden


Gast

#111

2012-09-20 23:02

Geen Kadoelen voor mij !!!
Xiao geh

#112

2012-09-21 09:47

Geweldig initiatief, weg met vriendjes politiek

Gast

#113

2012-09-21 11:36

Jullie zijn gekozen tendienste van de Landsmeerders, stop je ego in de kast wethouders of stap op,
de beter weter.

#114

2012-09-21 12:31

Alles is inmiddels ruim besproken, Maar we hadden het over de Burgemeester.
Deze wethouders zijn door en door corrupt door met voor bedachte rade
( de wethouders plus hun fracties hadden in juni dit plan reeds bedacht. )
Z0 konden zij van de burgemeester af komen.
peter van tiny de boer de metselaar

#115

2012-09-21 12:46

@ de beter weter.

+1
ik begrijp sommige reaktie's waarin men met het over ego's heeft en/of de wethouders nog deels in bescherming neemt ook niet helemaal.
dan weet je toch niet wat er zich in het verleden en heden  heeft afgespeeld op de dorpstraat.

het gaat niet over ego's , de burgermeester had het in een zeer korte tijd al door en heeft zeer netjes omschreven. de verhalen van de mensen die daadwerkelijk met de wedhouders te maken hebben gehad liegen er ook niet om , maar het komt er inderdaad gewoon op neer dat het hele sootje op het gemeentehuis corrupt is.
en de achterban van de PVDA en VVD incluis want die liepen er gewoon achteraan en deden niets. tegen beter weten in.

ik ben en blijf van mening (hoewel de petitie daar niet over gaat) dat er echt schoon schip moet worden gemaakt.
beide partijen moeten zich eens achter de oren krabben en de wedhouders als zowel de raadsleden van beide partijen dienen gewoon weg te gaan.
en niet wachten tot 2014.

Jurrien knibbe

#116

2012-09-21 13:02

Klasse van Marc. Knap dat je tegen je wethouder durft op te staan, terwijl je wel lid van de VVD fractie blijft. Zal ingewikkeld zijn, maar wel gedurfd. Ik hoop op een goede afloop voor Landsmeer.
goed initiatief Vanita...!
Bertus Bloedzuinig.

#117 zonde v/h geld.

2012-09-21 13:17

Huurt de gemeente twee (dure) krachten in om de boel te onderzoeken en een advies uit te brengen en vervolgens blijkt dat de uitslag er niet toe doet, omdat de beide wethouders allang hun plan hadden getrokken. na zo'n vernietigend rapport ben je als wethouder toch niet meer geloofwaardig en hoor je gewoon op te stappen.
Vincent Dennis

#118 Corrupt?

2012-09-21 13:58

Mensen, 'het hele zooitje' is niet corrupt op het gemeentehuis. Er gaat een hele hoop goed. De ambtenaren werken zich een slag in de rondte en leveren voor het overgrote deel professioneel werk af. Dáár gaat het niet mis.

Het gaat mis bij het wel of niet luisteren naar de gehele Raad door het College. Alles kan worden dichtgetimmerd dankzij overleggen binnen de coalitie en ruimte voor de oppositie wordt zo amper gegeven. Of zoals Monteban nog wel eens zegt: 'Je moet die Elfferich niet te vaak zijn zin geven.' Sowieso geloof ik niet zo in grote tegenstellingen tussen oppositie en coalitie in een relatief kleine gemeente als Landsmeer.

Het zou de coalitieleden (VVD en PvdA) sieren als ze op hun schreden terugkomen en opkomen voor een politiek die uitgaat van respect voor elkaar. Niet goed bedoelde initiatieven wegstemmen of, erger nog, weglachen, maar met elkaar in gesprek blijven over wat het beste is voor Landsmeer.

Trouwens... Men heeft nog steeds niet voor elkaar gekregen dat er voldoende beleid wordt gemaakt. Zo veel mogelijk worden dingen op basis van de mening van de wethouders gedaan. Zo hebben ze zichzelf vrij spel gegeven en blijven ze dat houden.

Waar is het VVD-geluid van de wethouder te horen? Minder regels, meer ruimte voor ondernemers, voor initiatieven vanuit de inwoners, etc..
M. Prins

#119 Franklin M.

2012-09-21 14:35

Franklin moet je horen een leuke mop:

“Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan”, zegt het hoofd van burgerzaken tegen een van zijn luie medewerkers. “Dat weet ik wel”, luidt het antwoord, “maar ik wil niet de eerste zijn”.

 haha goeie he. Ik zal 'm morgen ff naar Astrid mailen.

 

Fijn weekend!

Franklin M

#120 M. Prins

2012-09-21 14:36

Ik ga al...
laat me niet lachen zeg....

#121 Re: Corrupt?

2012-09-21 15:02

#118: Vincent Dennis - Corrupt?

Een slag in de rondte werken, ze hingen  donderdagavond ongeinteresseerd aan een tafel. Ze werken alleen met de ellebogen hoor!

shjole

#122

2012-09-21 15:13

Opkrassen Monteban!!!!
Ga thuis maar je dikke sigaren roken. En haal die irritante grijns van je gezicht.

Volgens mij steekt het je dat een vrouwspersoon je de waarheid zegt! Eén die meteen doorhad wat een vriendjespolitiek het hier is. Een vrouw die een duidelijke lijn wil stellen: Regels zijn regels (ze zijn tenslotte niet voor niets opgesteld). Een dikke pluim voor de burgemeester!! Haal de bezem er maar eens flink doorheen!!! Dat corrupte gedoe hier altijd!!

 

 

MdM

#123 Re: Re: petitie

2012-09-21 16:31

#80: Auteur van de petitie-site - Re: petitie 

 Bij het invullen van deze petitie site, wordt deze afgesloten met de mogelijkheid om reclame boodschappen tussen de reacties te plaatsen tegen (geringe) vergoeding. Dat is dus het commerciële aspect en dat vind ik jammer. Voor de rest een goed initiatief.


Gast

#124

2012-09-21 16:49

de site staat vol reclame , das het nadeel van gratis iets doen op internet. stoor me er totaal niet aan en denk ook niet dat het de bedoeling is van de initiatief nemers om er geld aan te verdienen dus maak je niet druk
jan van tiny van pieter de boer de metselaar

#125 burgemeester

2012-09-21 18:08

Er is toch iets wat mij verwonderd nu dit top idee meer vaste vorm krijgt.
En dat is dat de personenen / bedrijven,die de afgelopen jaren voordeel hebben genoten omdat dat deze wethouders op het gemeentehuis zaten, niets laten ze merken bijvoorbeeld een petitie voor steun van deze bedenkelijke wethouders.
laten ze hen nu massaal vallen?,
speelt eigenbelang of bescherming van hun bedrijf een rol?
als dit zo is dan blijken deze wethouders toch niet zulke goede bestuurders prima bestuurders als dat ze over zich zelf vertellen.
een troost voor de wethouders en dat is dat je, je vrienden opmoeilijke momenten leert kennen.
Onze BURGEMEESTER weet ook waar ze aan toe is, zij wordt op handen gedragen door de bevolking.
en ze zit hier pas een jaar, wie doet dat haar na?