't Schrijverke in Mierlo; Onze kinderen in de kou? Dat nooit!

't Schrijverke in Mierlo; Onze kinderen in de kou? Dat nooit! / Mededelingen / Noodplan wordt nachtmerrie! / Opmerkingen


Gast

#1

2021-06-22 18:53

Bovenstaand mail adres een boze mail gestuurd!!

Gast

#2

2021-06-22 19:30

Ongelofelijk, ze hebben zelf zeker geen kinderen op de basisschool. Het is een snel groeiend deel van Mierlo. Dat ze daar met de bouw al niet beter over na hebben gedacht. Echte prutsers bij de gemeente.

Gast

#3 Re:

2021-06-22 19:35

wellicht helpt een (of een paar) template emails om te versturen. Mijn eigen bericht:

 

Beste griffie,
 
T.a.v. Gemeentebestuur
 
De voorgestelde oplossing voor het ruimtegebrek van basisschool ‘t Schrijverke, het verdelen van leerlingen over drie locaties is onacceptabel.
 
Het voorstel, o.a. leerlingen plaatsen bij basisschool De Kersentuin (of andere locaties)
- gaat in tegen vrijheid van keuze in onderwijsvorm
- betekent dat kinderen de drukste weg van Mierlo tijdens de ochtend spits over moeten steken. Uit ervaring weten alle ouders dat voetgangers en fietsers hier lang niet altijd de voorrang krijgen die ze wel zouden moeten krijgen. Ook vergroot het de file vorming, wat het probleem met het rijgedrag van bestuurders in de spits doorgaans alleen maar vergroot.
- de wat grotere kinderen willen zelfstandig naar school fietsen, maar dit wordt hierdoor onmogelijk, wat hun ontwikkeling in de weg staat.
- het is geen structurele oplossing. Luchen wordt nog altijd uitgebouwd, er komt nog een 3e fase. Moeten kinderen naar de andere kant van Mierlo? Naar Helmond of Geldrop?
 
Waarom wordt geen gebruik gemaakt van het terrein naast de bestaande locatie? Het gemeentebestuur dient haar beloftes na te komen, o.a. in dat kinderen uit de wijk Luchen in de wijk Luchen naar school kunnen. 
 
Kunt u aangeven hoe het gemeentebestuur denkt haar beloftes na te komen en de veiligheid en kwaliteit van onderwijs van onze kinderen te beschermen?
 
Hoogachtend,
 

Gast

#4

2021-06-22 19:44

Is het bijna 1 april? Dit kan toch niet?!

Gast

#5

2021-06-22 21:27

Wat een grap die gemeente Geldrop-Mierlo! Zijn ze eerst jaren bezig om een huisvestingsplan te maken. Het beste waar ze dan mee komen is 't Schrijverke in drie locaties opsplitsen. Natuurlijk zonder het raadplegen van de ouders. Ze hebben geen idee wat dit betekent, alleen de €€€ zijn belangrijk (dat bleek wel uit de 'koehandel' tijdens de laatste raadsvergadering).

Veel ouders zullen zich op moeten splitsen naar twee locaties om hun kinderen veilig op school te krijgen. De Geldropseweg is de drukste weg van Mierlo en voorrang krijgen is niet vanzelfsprekend. Ik fiets daar dagelijks en kan daar regelmatig op een motorkap liggen. Ook is er geen voetpad langs de Santheuvel West, fijn om je kinderen in de spits tussen de scooters en fietsers te laten wandelen.

Het wordt nog mooier als de halve wijk Luchen hun kinderen met de auto naar de Kersentuin (1,5km en geen parkeerplaatsen) gaat brengen. Het is nu al vaak erg druk met auto's op locatie Luchen, kun je nagaan hoe het wordt als iedereen zijn auto langs de Santheuvel/Wersakker gaat parkeren.

Ik neem aan dat de gemeente dit ook in haar zorgvuldig opgestelde plan heeft meegenomen.


Gast

#6

2021-06-23 08:22

DE BESTE  STUURLUI  STAAN AAN WAL.

HOE  ABSURD.


Gast

#7

2021-06-28 20:37

Gemeente Geldrop-Mierlo doet niets met aangenomen motie gemeenteraad!

Het is na deze informatie-avond wel duidelijk dat de gemeente Geldrop-Mierlo absoluut niet wil investeren in het onderwijs in de wijk Luchen, waar anders? Zelfs in Helmond hebben ze noodlokalen.

Informatie-avond 28-06

52:20 Als 't Schrijverke zich splitst heeft Luchen wel recht op extra lokalen (+200m²), maar dat zal niet gebeuren, want de betrokken schoolbesturen moeten dat goedkeuren.

59:05 Noodlokalen komen er niet, want risico op precedent werking. De scholen moeten er zelf maar uit zien te komen.

Nog 50 werkdagen tot het volgende schooljaar...




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...