Geen nieuwbouw langs de Kromme Rijn bij Bunnik!

Geen nieuwbouw langs de Kromme Rijn bij Bunnik! / Mededelingen / Kaders Hoenderik weggestemd door gemeenteraad Bunnik / Opmerkingen


Gast

#1

2020-10-31 17:17

En nu zo snel mogelijk aan de slag met die gebiedsvisie. Of was dat alleen maar om te traineren?

Gast

#2

2020-10-31 17:35

Geweldig gedaan mensen Als a.d. Kromme Rijn bewoner van de Loswal zijn we juĺie ZEER erkenelijk. Ja, kom maar op met een Beschermingsplan voor ons mooie gebied, we moeten er Echt zuinig op zijn. Nb de vroegere P22 bodoos moeten zich schamen om ooit dit plan op te willen zetten. Met name Walburg Smit en compaan Arie Viskillllll... Wim van werkhoven

Gast

#3

2020-10-31 17:52

Bunnik is een dorp met veel dure huizen, en dus ook veel liberale/vvd gewoontestemmers, kans is groot dat dit plan in de aankomende jaren weer de kop opsteekt. De gemeente Utrecht heeft, met haar groeiend inwonertal en weinig groene ruimte, meer slagkracht en meer belang de groene ruimte te behoeden voor afbraak, een fusie zou waarschijnlijk de beste manier zijn om het niveau van democratische besluitvorming hand in hand te laten gaan met betere bescherming van de natuur, een natuur met een regionale aantrekkingskracht, waarin vele wandelaars en fietsers graag een ommetje maken, om daarna de plaatselijke horeca te vereren met een bezoekje, misschien dat HoudBunnikGroen hier eens een balletje voor kan opgooien bij Rijk, provincie en de buurgemeente.

Gast

#4

2020-10-31 17:54

Geweldig en belangrijk resultaat. Gefeliciteerd!

Gast

#5

2020-11-01 12:59

Geficiteerd met dit besluit! Je zou een werkgroep kunnen vormen om tzt suggesties te leveren voor de omgevingsvisie? Vanuit een werkgroep van de Kracht van Utrecht (regio en stad) hebben wij een Zienswijze op de provinciale Omgevingsvisie ingediend. Interesse? Hgr Jan Korff de Gidts

Gast

#6 Eikenpad

2020-11-01 13:40

Ik heb de vergadering online bijgewoond en het was interessant! Goed resultaat, voor nu.

Misschien bevinden zich onder de lezers dan wel petitieondertekenaars geinteresseerden om geluid maken tegen de (steeds) opnieuw opduikende plannen om van het Eikenpad een snelfietsweg/fietspad te maken?!

Gemeente Bunnik website en Nieuws.

In de vergadering, waarin bovenstaand besluit over Hoenderik is genomen, zie je bij agendapunt 4.2 Ingekomen stukken college een Raadsinformatienota, met daarin o.m. deze alinea:

"Ruimte voor participatie? Participatie heeft zin als er serieus ruimte is voor alternatieven waarover belanghebbenden kunnen meepraten. Wij vinden dat die ruimte er voor de tracékeuze niet is. Gezien het voorgaande is er alleen gelegenheid voor participatie over de inpassing van het tracé in het plantsoen."

We mogen meedenken over 'hoe', maar niet over 'of / waarom'.

Ter informatie.

Vicky Serao

 


Gast

#7

2020-11-01 17:26

Top Jongens, mooi werk..

Gast

#8

2020-11-06 18:04

Het Kromme Rijngebied een beschermde status geven vanwege de natuurlijke en historische waarde lijkt mij een goede idee!



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...