Marc Dullaert moet blijven als Kinderombudsman


Gast

#7076

2016-02-13 10:59

De beste man die er is.


Gast

#7077

2016-02-13 11:03

Deze integere man heeft het hart op de juiste plek en ZIT ook op de juiste plek!

Gast

#7078

2016-02-13 11:14

Omdat het afgelopen moet zijn met die vriendjes politiek. Marc doet het uitstekend, hij moet gewoon blijven!

Gast

#7079

2016-02-13 11:27

Omdat Mark Dullaart een prima ombudsman is.
Hij is een gedreven mens en zet alles in het werk om te zorgendat de kinderen uit de problemen gehaald woden.
De jeugd heeft de toekomst en niet Reinier van Zutphen.

Gast

#7080

2016-02-13 11:30

Marc Dullaert doet het goed als kinderombudsman, de nieuwe ombudsman moet zich nog bewijzen maar lijkt allereerst zijn eigen koninkrijkje in te willen richten. Daar ben je geen ombudsman voor.

Gast

#7081

2016-02-13 11:45

Kinderen moeten beschermd worden en blijven. Er moet een onafhankelijk instituut over hun rechten waken en hun kinderrechten concreet maken bij een geschil. Want, wie het gevoel heeft serieus genomen, gehoord en geholpen te worden, ontwikkelt ook het hebben van een rechtsgevoel en sociaal geweten voor de volgende generaties kinderen (wereldwijd) en hun onvervreemdbare mensenrechten.

Gast

#7082

2016-02-13 11:46

Omdat het nodig is dat Marc Dullaert blijft!

Gast

#7083

2016-02-13 11:55

Omdat ik hem ook 2 jaar gelden benaderd heb.mijn kinderen hun rechten worden ook niet serieus genomen. Wij hebben hem erg nodig.alle kinderen in Nederland hebbende ombudsman nodig.daarom miet hij blijven..

Gast

#7084

2016-02-13 12:00

Zo'n goede kinderombudsman moet blijven

Gast

#7085

2016-02-13 12:03

iemand die zijn werk goed doet moet gewoon blijven.

Gast

#7086

2016-02-13 12:12

Moet van Zutphen niet nu al ontslagen worden door de Tweede Kamer. Deze man gaat een spoor van vernieling achter laten.

Gast

#7087

2016-02-13 12:16

Hij doet het uitstekend.
Is er een speurneus in de zaal?

#7088

2016-02-13 12:21

Verschillende  keren heeft in deze reeks meldingen iemand gewezen op een officiele klacht die op 23 dec. 2015 is ingediend tegen de Nationale Ombudsman R v. Z.

Het betreft een zedenzaak bij Defensie m.b.t een minderjarige.

De plotselinge hardnekkigheid m.b.t. het vertrek van Dullaert zou hiermee te maken kunnen hebben.

Vanwege de leeftijd van het slachtoffer zou Dullaert hierover de waarheid boven tafel moeten halen.

Waarschijnlijk een zeer ongewenste waarheid voor R. van Zutphen, Kabinet, Tweede Kamer én Defensie!!

Dit zou heel goed kunnen verklaren waarom hij, ondanks eerdere afspraken, toch ineens weg moet.

Ik hoop dat er een journalist/speurneus rondloopt die dat eens uit gaat zoeken.


Gast

#7089 Marc Dullaert

2016-02-13 12:25

Een geweldige vechter voor de rechten van het kind.


Gast

#7090

2016-02-13 12:31

Deze kinderombudsman doet zijn werk buitengewoon goed.
Ik was onaangenaam verrast, dat de ombudsman het nodig vond om zijn termijn niet te verlengen.

Gast

#7091 Re:

2016-02-13 12:37

#7088: Is er een speurneus in de zaal? -  

 Lid 4 van de Wet Nationale Ombudsman zegt : 

  • 1.De Tweede Kamer stelt de ombudsman op non-activiteit ingeval:

    • a.hij zich in voorlopige hechtenis bevindt;

    • b.hij bij een nog niet onherroepelijk geworden rechterlijke uitspraak wegens misdrijf is veroordeeld, dan wel hem bij zulk een uitspraak een maatregel is opgelegd die vrijheidsbeneming tot gevolg heeft;

    • c.hij onder curatele is gesteld, in staat van faillissement is verklaard, ten aanzien van hem de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen van toepassing is verklaard, hij surseance van betaling heeft verkregen of wegens schulden is gegijzeld ingevolge een nog niet onherroepelijk geworden rechterlijke uitspraak.

  • 2.De Tweede Kamer kan de ombudsman op non-activiteit stellen, indien hij wordt vervolgd wegens een misdrijf of indien er een ander ernstig vermoeden is voor het bestaan van feiten of omstandigheden die tot ontslag, anders dan op gronden vermeld in artikel 3, tweede lid onder b, zouden kunnen leiden.

Zou een optie zijn .... 

 

het artikel war je naar verwijst is hetvolgende:

 

http://www.humanrightsdefender.eu/?p=184

 

Klacht tegen Nationale Ombudsman Nederland Mr. Reinier van Zutphen

December 23, 2015 

formele klacht tegen Nationale Ombudsman Nederland Mr. Reinier van Zutphen (1960) vanwege o.a.:

 

  1. Niet tijdig, transparant en adequaat reageren op legitieme klacht over misbruikte minderjarige dochter door de Nederlandse Defensie Organisatie onder leiding van de eerste Nederlandse vrouwelijkeminister van Defensie eo ipso VVD politica Mw. Jeanine Hennis.
  2. Met staatsondermijnende acties tornen aan de institutionele norm voor het Instituut Nationale Ombudsman Nederland.
  3. Door meerdere en onverenigbare functies – o.a. als veteranten ombudsman en lid van het College voor de Mensenrechten Nederland – chantabel zijn voor belangenverstrengeling en bevooroordeling met partij of politieke nestgeus.
  4. Door niet tijdig te antwoorden heeft de Nationale Ombudsman zich bloot gegeven aan gevaarlijke en staatsondermijnende vrijages met obscurantistische elementen binnen de Nederlandse Defensie Organisatie. Het is aantoonbaar dat krachten het legitieme burgerlijke gezag van de kwetsbare en onervaren Minister van Defensie meerdere keren zeer ernstig hebben ondermijnt.
  5. Door spreekwoordelijk de “kat uit de boom te kijken” houdt de Nationale Ombudsman willens en wetens zeer ernstige criminele delicten – o.a.seksuele intimidatie, discriminatie van vrouwen, smaad en laster, valsheid in geschrifte, samenzwering, oneigenlijk inbreken in systemen  van de Nederlandse Defensie Organisatie en meer – verborgen in duistere krochten van de Staat der Nederlanden.
  6. Door het bovengenoemde schend de Nationale Ombudsman de EU conventies inzake Rechten van Kinderen; de VN conventie inzake kinderen in militaire situaties, en talloze andere conventies waar de Staat der Nederlanden zich door middel van internationale verdragen aan heeft verbonden.
  7. Schending WET van 4 februari 1981, houdende instelling van het ambt van Nationale ombudsman zoals bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.……………..

1.

Geachte Bureau voor interne klachten,

Op 28 augustus 2015 ben ik door de militaire commandant van de Nederlandse Defensie Organisaties “Rear Admiral” of Schout bij Nacht H. Henk Itzig Heine, opgedragen om mijn klacht – met betrekking tot criminele delicten – notabene o.a. uit zijn eigen koker – door de Koninklijke Landmacht tegen mijn minderjarige dochter – door te sturen naar de Nationale Ombudsman.

Ik vond dat vreemd, want kort daarvoor zat ik nog “aan tafel” met de Minister van Defensie en de persoonlijke huisvriend van onze VVD Premier Mark Rutte. E-mails en andere documentatie laat niets aan de verbeelding over, waarover deze VVD toppers met een paar armetierige ouders  over gesproken hebben.

Admiraal Heine persisteerde en vond na terugkeer van zijn vakantie: dat ik naar de Nationale Ombudsman moest gaan.

Hij, de Nationale Ombudsman, zou mijn ernstige klacht en het controversiële militaire dossier volgepropt militaire inlichtingen wel eventjes doorlichten. Die garantie gaf deze Nederlandse Admiraal Henk Itzig Heine.

Nu blijkt: Het was pure bedrog – de zoveelste – van deze Nederlandse Admiraal Henk Itzig Heine  aan de VVD Minister van Defensie en de getraumatiseerde ouder met het gewonde minderjarige kind.

De laatste brief van de Nederlandse Admiraal Henk Itzig Heine: vol leugens en dreigende insinuaties boezemen mij iedere dag opnieuw angst in.

Ik ben maar een burger.  De kleine man.  Henk zonder Ingrid. Wat moet ik doen?

2.

Op 23 september 2015 heb ik mijn klacht met dossiers ingediend bij de Nationale Ombudsman.

Ik weet: Onze Nationale Ombudsman is gekozen door de Tweede Kamer der Staten generaal en heeft ook zitting in het Mensenrechtencollege voor ons allen.

Als de simpele en kwetsbare burger mag ik ervan uitgaan: dat mijn klacht bij zo iemand in goede is.

Nee dus.

Net als de minister en huisvriend van onze premier, blijkt ook de Nationale Ombudsman uit dat zelfde onbetrouwbare hout gesneden waarmee de VVD ons Nederlandse huis inmiddels overal op deze aardkloot te kijk heeft gezet.

Ik wacht nu drie maanden op concrete, duidelijke of heldere antwoorden.  Dij blijven maar uit. Wat is hiervan de bedoeling?

Het gaat om een minderjarig kind temidden van duizenden andere kinderen die potentieel allemaal nog steeds gevaar lopen.

Wegkijken in Nederland op iets van zo’n ernstige onderwerp, en van zo’n omvangrijke schaal is een misdaad tegen de menselijkheid.

Daar ga ik nooit de ogen voor sluiten.

Nu wordt een onschuldig minderjarig kind – met haar droom om voor het Koninkrijk der Nederlanden als een echte soldaat dienstbaar te zijn – aan het prille begin van haar droom kapot gemaakt. En morgen?

Bij wijze van een voorlopige afronding

Mijn eerste klacht tegen de Nederlandse Defensie Organisatie is die van 11 mei 2015. Volgens de wet hoort de instantie deze in behandeling te nemen.  Dat is hier niet gebeurd.  Militaire leiders – al dan niet met de minister erbij – hebben die klacht in “de versnipperaar” laten verdwijnen. Daarmee is een farce gemaakt van wet- en regelgeving aangaande burgers en klachten tegen de overheid.

Op 23 september 2015 wordt – notabene op instigatie van de absolute top van het Ministerie van Defensie – de klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman.  Obstructie leugens, tegenwerking, ijskoude klanken uit het strottenhoofd en cynisme is alom aanwezig bij deze Nederlandse kinderrechten specialist Mw. Mr. Niniek de Vogel.

Ondertussen weet zij:

‘Hier is een militair dossier volgepropt militaire inlichtingen over criminele delicten tegen een minderjarige kind.  En, de Minister van Defensie zit hier aan vast.’

Ik wil in deze ronde duidelijk weten waar ik met het rechtssysteem aan toe ben in deze Staat der Nederlanden.  Hier begint het ermee duidelijkheid te verschaffen over de klachtafhandeling door deze Nationale Ombudsman tot nu toe.

Hopende op een spoedig en duidelijk antwoord op mijn klacht, verblijf ik.

Met de hoogste achting,

Ewald Sherwin Leeflang

Human Rights Defender


Gast

#7092

2016-02-13 12:37

De nationale ombudsman komt over als een starre ambtenaar, terwijl Marc Dullaert innemend en warm overkomt.

Gast

#7093

2016-02-13 12:38

Omdat kinderen een stem moeten hebben

Gast

#7094

2016-02-13 12:40

Dhr.Dullaert doet goed werk. Het is belangrijk dat zijn bijdrage voor kinderen blijft.

Gast

#7095

2016-02-13 12:48

Omdat marc dullaert voor de inhoud gaat van zijn baan en niet voor zijn eigen ego.

Gast

#7096

2016-02-13 12:53

De absolute ongeloofwaardigheid van de Nationale ombudsman maakt hem op voorhand verdacht.  Dullaert moet blijven om de kinderen het allerbeste te gunnen. Dit zaakje begint onfris te ruiken. Struikelt straks weer een bewindspersoon?


Gast

#7097

2016-02-13 12:55

Marc Dullaert doet goed werk en moet blijven!!

Gast

#7098

2016-02-13 12:59

Marc Dullaert moet weg,  omdat Van Zutphen een hele verkeerde ombudsman is. Hij is na Brennikmeijer aangesteld omdat hij veel contacten heeft met de Lobby die het in Nederland voor het zeggen heeft. Hierdoor wordt die Lobby machtiger en wordt het moeilijker voor de burger om in protest te gaan tegen de besissingen van de overheid, die feitelijk door de Lobby in achterkamertjes plaatsvinden. Marc Dullaert is wél integer en laat zich niet sturen door deze lobby. Hij verzet geweldig veel werk en heeft in de 5 jaar dat hij Kinderombudsman is veel bereikt.

 

Van Zutphen studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit en bekleedde diverse (internationale) functies in de rechterlijke macht. Hij was onder meer vicepresident en sectorvoorzitter van de Rechtbank Utrecht en senior raadsheer en voorzitter van het gerechtsbestuur van het College van bereoep voor het bedrijfsleven, in die laatste functie van september 2012 tot 1 april 2015. Van 2007 tot 2013 was Van Zutphen voorzitter van de Nederlandse vereniging van Rechtspraak (NvvR). Van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2015 was hij staatsraad in buitengewone dienst bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij volgde Alex Brenninckmeijer op en werd beëdigd in maart 2015 en begon zijn ambtstermijn op 1 april 2015. 

 

De tweede kamer hoeft de aanbevelingen van Van Zutphen niet over te nemen. Dit staat in artikel 9 , lid 3 van de wet Nationale Ombudman. 

 

Artikel 9

  • 1.De Tweede Kamer benoemt op verzoek van de ombudsman een of meer personen tot substituut-ombudsman en wijst daarbij de substituut-ombudsman aan die de functie van Kinderombudsman of Veteranenombudsman heeft. De ombudsman maakt daartoe een aanbeveling op, die de namen van ten minste drie personen bevat. Indien er geen Kinderombudsman of Veteranenombudsman is, draagt de ombudsman zo spoedig mogelijk zorg voor een verzoek als bedoeld in de eerste volzin.

  • 2.De benoeming van een substituut-ombudsman geschiedt voor de duur van de ambtstermijn van de ombudsman op wiens verzoek hij is benoemd, vermeerderd met een jaar.

  • 3.Indien de Tweede Kamer voornemens is een substituut-ombudsman opnieuw te benoemen, kan zij bepalen dat het eerste lid, tweede volzin, buiten toepassing blijft.

     

De tweede kamer kan Van Zutphen dus buitenspel zetten, door dit wetsartikel toe te passen. Indien ze dat doen kan hij gewoon opnieuw 5 jaar Kinderombudman blijven. Van Zutphen heeft de taak om helderheid en misverstanden van de overheid aan het daglicht te stellen, maar hij is niet eens in staat om zijn eigen problemen op te lossen. Door de manier van Van Zutphen om Dullaert eruit te werken heeft het imago van de Nationale Ombudsman een flinke deuk opgelopen. Het enige juiste zou zijn dat Van Zutphen zijn functie neerlegt.


Gast

#7099

2016-02-13 13:09

Marc Dullaerd is een bevlogen persoon die veel gerealiseerd heeft. Alle reden om dit door hem voort te laten zetten.

Gast

#7100

2016-02-13 13:10

De enige man die als ombudsman de belangen van kinderen op een goede manier kan verdedigen.