geen AZC in Geldermalsen

geen AZC in Geldermalsen / Mededelingen / update / Opmerkingen


Gast

#1

2015-12-15 14:44

vvd raadsleden gaan lopend vanaf de rotonde van de plantage, misschien dat je ze hen aan kan bieden?
Kay Honders
De auteur van deze petitie

#2

2015-12-15 14:59

Dankjewel voor deze tip, ik wacht reactie af zo niet dan doen we het waarschijnlijk op deze manier


Gast

#3

2015-12-15 15:03

Goed bezig, laten merken dat we het hier niet bij laten zitten.

Gast

#4

2015-12-15 15:16

Klasse Kay

Gast

#5

2015-12-15 15:16

Kay, het blijven ratten, eerst stiekem besluiten dat er een groot AZC in Geldermalsen komt en dan gewoon niets laten horen als iemand vraagt om handtekeningen van verontruste burgers aan te mogen bieden. De media komen hier graag op af, in ieder geval De Gelderlander, maar zeker ook De Telegraaf. Zij kunnen het in ieder geval wat opkloppen.
Succes en ik blijf voorlopig duimen, Rita

Gast

#6

2015-12-15 15:17

Mail je vragen naar de griffier en raadsleden, met verzoek dat deze vragen behandeld worden!

Gast

#7

2015-12-15 15:23

Geachte kay
Volgens de gelderlander gaat de partij dorpsbelangen nadenken en dus een list verzinnen. Tijdvoor eennieuwe partij om onbehoorlijk en onbetrouwbaar bestuur te vervangen. Motie van wantrouwen op zijn plaats. Bestuur heeft zich voor de vooruitgang van geldermalsen gediskwalificeerd

Gast

#8 Re:

2016-12-20 00:07

#2: Kay Honders -  

 

McDonald’s noemt haar kip (uiteraard) liever “reguliere kip”, maar het is gewoon plofkip. Dat geeft McDonald’s ook zelf toe op haar website. Wij vinden dat van iemand die plofkippen produceert niet gezegd kan worden dat deze “met respect en zorg omgaat met kippen”. Kijk maar eens hoe die productie in zijn werk gaat.

Wij zijn in de stallen van McDonald's gaan kijken. We zagen daar precies wat we hadden verwacht. De controle op alle wettelijke eisen wordt uiteraard niet door ons gedaan. Daar zijn onafhankelijke certificerings-instanties voor. Zij kunnen ook beoordelen of een stal genoeg bovenwettelijke welzijnseisen stelt, zodat de kip een welzijnskeurmerk verdient. De kip van McDonald’s heeft dergelijke keurmerken niet. Dat is niet verwonderlijk, want het is plofkip (zoals McDonald’s ook erkent).
 
De “hoogwaardige standaarden” waar McDonald’s over spreekt gaan nauwelijks verder dan de minimum normen van de EU. Die zorgen niet voor een kipwaardig leven. De kippen krijgen een smartphone meer aan extra leefruimte dan in Nederland gebruikelijk is, maar leven nog altijd met ongeveer 19 kippen op één vierkante meter. Een ander ‘extraatje’ is dat de kippen maximaal zes uur op transport gaan.

Dat doet er echter allemaal niet aan af dat het kippen zijn van ongezond snel groeiende rassen, die nooit buiten komen, hun hele leven blijven rondlopen in hun eigen uitwerpselen  en al op zeer jonge leeftijd geslacht worden. En vaak lijden aan de in onze commercial genoemde kwalen. Dierenleed dus.