Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Gast

#526 Re: Re: Re: triest volk

2015-11-09 19:15

#29: - Re: Re: triest volk  

 triest volk heeft geloof ik geen leven overal maar commentaar op hebben lastig geval


Gast

#527

2015-11-09 19:32

Als je maar wat weet.

brunssumer

#528 Re:

2015-11-09 22:13

#1: -  

 jaja makkelijk gelul vanuit de pc..ben heel benieuwd of de "limburger"ook actie gaat ondernemen..maar vrees van niet..zit niet in de mentaliteit

AZC WEG ERMEE

#529

2015-11-09 22:29

AZC’s en noodopvang schieten als paddestoelen uit de grond, overal daar waar de meeste mensen er niet op zitten te wachten: in hun achtertuin. Ondemocratisch doorgedrukt door onze bestuurders die het ook allemaal eigenlijk niet meer weten, die echter om geen flater te slaan gewoon doen wat het COA wil, want geld. Tegenstanders worden weggezet als Nazi’s, activiteiten worden zwaarder beveiligd dan Geert Wilders, inspreekavonden tot het minimum beperkt en de demotivatie draait optimaal achter een scherm van geheimzinnigheid. Want burgers die zich zomaar gaan bemoeien met zaken waar ze helegaar geen verstand van hebben moeten we toch niet willen met zn allen.

De PVV stijgt hoger en hoger in de peilingen en AZC Alert groeit gestaag. In de recente geschiedenis kwamen mensen niet eerder zo in beweging als nu het geval is. Hooguit met de campagne van GeenPeil voor een referendum over de associatieovereenkomst tussen de Oekraïne en de EU. Kan je nagaan: 427.939 mensen zijn die Europese dictatuur zó zat dat ze al hun gegevens invullen en een handtekening zetten voor een referendum over een onderwerp dat anders niemand wat geboeid zou hebben. Zelfs Alexander Pechtold heeft het verdrag immers niet gelezen.

Mensen komen in verzet. Men is het zat om als een stel hersenloze boeren behandeld te worden. Kritisch staan tegenover het gebrek aan beleid in deze delicate, maar overweldigende kwestie van de massale asielinstroom betekent niet dat je een slecht mens bent. Hooguit realistisch en voorzichtig. Laat je de mond niet snoeren en meld je aan via info@azc-alert.nl Kom niet pas in actie wanneer er een brief op je deurmat valt waarin de gemeente aankondigt dat je nieuwe buren krijgt. Dikwijls ben je dan te laat!

 


 

 

 

 

 


Gast

#530 Re: Re:

2015-11-09 23:23

#528: brunssumer - Re:  

 Zeker nemen wij actie: tegen crapuul als jij! Rot op!


Gast

#531 Re:

2015-11-09 23:24

#529: AZC WEG ERMEE -  

 

60 procent gelooft de leugens van de PVV

 

Het is officieel: 60% van de bevolking overschat de immigratie in Nederland, zo heeft Maurice de Hond in opdracht van Vluchtelingenwerk vastgesteld.

Het aantal asielaanvragen ligt dit jaar op ongeveer 13.000. Slechts 8 procent van de ondervraagden koos het juiste antwoord, terwijl maarliefst 21 procent denkt dat er sprake is van 50.000 asielaanvragen. Maar volgens Vluchtelingenwerk Nederland is dat aantal in Nederland slechts één keer voorgekomen, namelijk tijdens de Balkanoorlog in 1994.

Ook het aantal personen dat via gezinshereniging Nederland binnenkomt, blijkt schromelijk te worden overschat. Gemiddeld wordt gedacht dat er vier gezinsleden per vluchteling naar Nederland komen, maar in werkelijkheid is dat nog geen half gezinslid per vluchteling.

Hoort u het ook eens van een ander.

- See more at: http://www.krapuul.nl/ overig/nieuws/61472/ 60-procent-gelooft-de-leugens-van-de-pvv/ #sthash.AmraIWtx.dpuf

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#532 Open je ogen eens, haal je kop uit het zand en word eens wakker!

2015-11-09 23:40

#529: AZC WEG ERMEE -  

 427.939 mensen? Van de wat, wildplakkert? 17.000.000? En waarover wil men dat referendum? Denk je werkelijk dat Henk en Ingrid ook maar een zinnig woord kunnen zeggen over betekenis (of het ontbreken ervan) van het belang van de Oekraïne voor de EU? Wel nee, jullie willen alleen maar schoppen. Schoppen tegen alles en iedereen. Antwoorden hebben jullie niet, oplossingen nog minder, maar niks is goed en niemand deugt. Behalve jullie zelf denk je.

Ook de PVV rent weg voor alle verantwoordelijkheid. Wilders had kunnen meeregeren, maar maakt het telkens zelf onmogelijk met een actietje (filmpje, stickertje, uitspraakje) net op het verkeerde moment. Och gut och erme, wat heeft die Wilders toch een pech zeg. En daarom zit de PVV nergens mee te regeren:

  • niet op internationaal niveau, waar de PVV ook had kunnen zitten, maar net met die andere populisten wilde samenwerken, hè verdikkeme nou;
  • niet op nationaal niveau, waar de PVV de kiezer glashard belogen heeft over de "harde eis" dat de pensioenleeftijd niet zou veranderen, totdat de PVV mocht mee-gedogen en toen waren ze opeens alles vergeten, hè verdikkeme nou;
  • niet op provinciaal niveau, want toen kwam de Almachtige Peroxyde Haatpruik net op het verkeerde moment met zijn discriminerende en tegengrondwettelijke minder-minder-minder-uitspraak, hè verdikkeme nou;
  • zelfs niet op lokaal niveau.

Kom met zinvolle oplossingen en mensen zouden de PVV serieus kunnen nemen. Met alleen maar overal tegen zijn en onze eigen grondwet en de grondrechten van de mens aan de laars lappen komen ze Goddank nergens. Want wat dat oplevert hebben we tachtig jaren geleden gezien en we vinden zestig miljoen doden wel genoeg. Dat hoeft niet nog eens.

Daarom zeggen wij tegen extreem recht: ROT OP als het je hier niet bevalt!


Gast

#533 Re: Re:

2015-11-09 23:41

#528: brunssumer - Re:  

 Nee, jij bent geen Brunssumer. Zelfs daarover lieg je.


Gast

#534

2015-11-09 23:42

Pact van Respect

Welkom bij het Pact van respect, een initiatief van betrokken burgers, maatschappelijke organisaties en (lokale) politici om respectvol en oplossingsgericht aan de slag te gaan met de vluchtelingenproblematiek waarvoor we ons gesteld zien. Wij nodigen u van harte uit om kennis te nemen van de tekst van het pact en desgewenst daar uw instemming mee te betuigen.

Het Pact van Respect

Er is een betere weg om met vluchtelingen en met elkaar om te gaan.

De komst van grote aantallen vluchtelingen stelt Europa en dus ook Nederland voor een grote opgave. Zij ontvluchten oorlog, geweld, onderdrukking en vervolging. We zien dramatische taferelen vrijwel dagelijks in de media: mensen in ontreddering, mensen in nood. Ze doen een beroep op onze bescherming en hebben onderdak nodig: een mens in nood laat je niet aan zijn lot over. Moeten we dat uitleggen? We staan voor de grote uitdaging om hun komst in goede banen te leiden: snelle registratie, tijdelijke opvang en onderdak. Op wat langere termijn is huisvesting nodig en intussen moeten we ze betrekken bij onze samenleving.  

Nederland was niet voldoende voorbereid op deze vluchtelingenstroom en wat dit voor ons zou betekenen, ook al konden we het zien aankomen. Dit doet dan ook een groot beroep op ons organisatie- en improvisatietalent en drukt zwaar op de draagkracht van onze samenleving.  

Zo leidt het vluchtelingendrama tot een ander drama, namelijk dat van een ernstig verdeeld land. Er worden beelden van vluchtelingen opgeroepen die niet berusten op de werkelijkheid. Dat leidt tot zorg en tot angst, soms ook aangewakkerd met politieke bedoelingen. Debatten op social media, in de politiek en op straat lopen uit de hand. Genuanceerde meningen kunnen rekenen op fluitconcerten, opstootjes, anonieme bedreigingen of een steen door de ruiten. Een ijzig klimaat. We zien daardoor de échte mensen niet meer, de mensen in nood.  

Hiermee raakt de vluchtelingenproblematiek ook aan de wortels van onze democratie. Hoe gaan we om met onze verschillen van opvatting en hoe geven we daar op vreedzame en respectvolle wijze vorm aan? Hoe zorgen we niet alleen voor vluchtelingen maar ook voor elkaar? Democratie is een groot goed en gaat hand in hand met de vrijheid om met elkaar van mening te verschillen en daar voor uit te komen. Maar vrijheid geeft ook verantwoordelijkheid: om er uiteindelijk samen uit te komen, om compromissen te sluiten, om elkaar en de ander respectvol te blijven bejegenen. Het is ook de verantwoordelijkheid (en de plicht) om iemand in nood de helpende hand toe te steken en om degenen die dat doen daarom te waarderen. Het is tevens de verantwoordelijkheid om te begrijpen dat het vermogen tot opvang en begeleiding weliswaar beperkt is maar dat we zoveel beter kunnen als we dat willen. En ja, het is óók de verantwoordelijkheid van de vluchtelingen om de waarden van onze samenleving te respecteren en te volgen. We zullen ze daarin een handje moeten helpen  

De deelnemers aan het Pact van Respect en de ondertekenaars van deze verklaring roepen de democratische krachten in onze samenleving op tot een respectvol debat waarin voldoende ruimte is voor onze meningsverschillen en waarin we recht doen aan de noodzaak om tot gedragen oplossingen te komen.

  • Laten we de echte mensen zien die onze hulp vragen, de namen, de gezichten, de werkelijkheid van het vluchten voor oorlog en geweld. De mensen die hun toevlucht zoeken tot onze samenleving. Laten we het gesprek ook mét hen aangaan, niet alleen óver hen.
  • Laten we de zorgen in de samenleving, om de vluchtelingen een goeie plek te geven, erkennen en zoeken naar vormen van opvang en participatie die daar recht aan doen.
  • Laten we op basis van respect en onze kernwaarden die we immers willen beschermen – democratie en vrijheid – het gesprek voeren, meningen delen en samen oplossingen zoeken en vinden.
  • Laten we ons uitspreken tegen mensen en bewegingen die de vluchtelingenproblematiek gebruiken voor keiharde polarisatie, die vijandbeelden creëren en een aanslag doen op de waarden van democratie, op het respect voor mensen en vrijheid.
  • Laten we geweld – verbaal en fysiek – vermijden en veroordelen.
  • Laten we in de zoektocht naar een zo breed mogelijk gedragen oplossing afstand nemen van electoraal gewin in een kwestie die een uiterste beroep op ons doet.
  • Laat politici duidelijk afstand nemen van haatzaaiers, van grove generalisaties, van geweld tegen vluchtelingen, van bedreiging en, met acceptatie van onze verschillen, zich inzetten voor een breed gedragen compromis.

Wij willen ook enkele concrete handreikingen doen die zouden kunnen bijdragen aan een breder draagvlak:

  1. Experimenteer met kleinschaliger opvang – zoals her en der al voorgesteld – en betrek waar mogelijk daar ook omwonenden bij.
  2. Schakel vluchtelingen in om bij te dragen aan beheer en ontwikkeling van de eigen opvang: onderhoud binnen en buiten, ontwikkeling van voorzieningen en diensten, organiseren van activiteiten.
  3. Een zinvolle dagbesteding en een perspectief zijn voor ieder mens belangrijk. Maak het mogelijk dat vluchtelingen en bewoners in de omgeving met en voor elkaar dit soort zinvolle activiteiten ontplooien en zet daar zo nodig een deel van de middelen voor in.

Wij, maatschappelijke organisaties, burgers en politici willen het niet laten bij deze oproep, een oproep aan onszelf en aan u, maar zullen ons hier ook voor inzetten. Wij nemen deel aan het debat, wij zoeken het gesprek over angsten, over onze mogelijkheden en onze oplossingen. Wij willen bijdragen aan een democratische en respectvolle weg om de grote uitdaging die voor ons ligt aan te gaan. Kortom, er is een betere weg om met vluchtelingen en met elkaar om te gaan.

 

Vul s.v.p. uw naam en woonplaats in evenals uw email-adres.  

Hier kunt u tekenen

Hartelijk dank voor uw medewerking.


Anonymous

#535 Re: Re:

2015-11-09 23:44

#528: brunssumer - Re:  

 "Vanuit de pc"? Denk je werkelijk dat wij IN de pc zitten? Hahahaha!


Anonymous

#536 Re:

2015-11-09 23:46

#529: AZC WEG ERMEE -   Zelfs Alexander Pechtold heeft het verdrag immers niet gelezen.

 En dus ga jij het aan Jan Boerenfluitje vragen hoe het nu dan nu wel verder moet. Logisch ja. Hahahahaha!

Ach, lullig

#537 hè verdikkeme nou!

2015-11-09 23:48

Platform AZC-Alert uiteen door geruzie

door Alexander Bakker

AMSTERDAM - 

Tegenstanders van vluchtelingenopvang vechten elkaar de tent uit: landelijk burgerplatform AZC-Alert is na een ’coup’ uiteen gevallen. 

Het gedoe is ontstaan door een meningsverschil over de te varen koers. Het enige nationale netwerk van asielverzet gaat nu in twee afzonderlijke bewegingen verder, maar wel onder dezelfde naam.

Twaalf van de ruim twintig lokale teams gaan verder als stichting AZC Alert (zonder streepje). Het oude AZC-Alert (met streepje) gaat verder onder leiding van oprichtster Anita Hendriks. Zij krijgt eveneens steun van een aantal lokale teams.

Perswoordvoerder Amanda Vermeulen is nu vrijwilliger bij de stichting. Zij spreekt van een ’coup’ door de fractiemedewerker van PVV Noord-Brabant. „Mevrouw Hendriks wierp een tijdje terug de handdoek in de ring na een verschil van inzicht; deze week keerde ze plotseling terug om eigenhandig de hele organisatie op te eisen”, aldus Vermeulen. „Alle wachtwoorden voor sociale media, e-mail en website zijn aangepast. Dit is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten.”

Hendriks is het niet eens met die lezing: „Het is gewoon allemaal van mij. De website staat op mijn naam en de pagina op Facebook is gekoppeld aan mijn account. Er valt helemaal niets te kapen.” De twee ’AZC Alerts’ gaan nu ieder hun eigen weg. Vermeulen namens de stichting: „Wij willen professioneler worden. Het idee is om burgers en lokale politici te helpen bij het schrijven van brieven en het indienen van WOB-verzoeken. Niet meer alleen met de vlag zwaaien. Wij zijn geen schoothondje van de PVV. Te veel mensen merkten dat niet. Het maakt ons niet uit wat mensen stemmen.”

Hendriks: „Er is maar één echte AZC-Alert. U weet hoe ik in de politiek sta; geen stichting als subsidie vangend gedrocht. Wij blijven spandoeken maken en flyers drukken.”

Ach, lullig

#538 hè verdikkeme nou!

2015-11-09 23:54

Ruzie over PVV splijt AZC Alert

VR 23 OKTOBER, 18:50

Burgercomité AZC Alert is uit elkaar gevallen. Actievoerders die los willen staan van de PVV en een stichting willen vormen, voelen zich aan de kant gezet.

"Er is een coup gepleegd", zegt Amanda Vermeulen van de afdeling in Zeewolde. "Wachtwoorden van de website zijn geblokkeerd, we konden opeens nergens meer bij."

De "coup" is volgens Vermeulen gepleegd door Anita Hendriks, een van de initiatiefnemers van AZC Alert. Zij is ook fractiemedewerker van de PVV in de provincie Noord-Brabant.

Heibel

De heibel ontstond volgens Vermeulen toen PVV-leider Geert Wilders een campagnebezoek bracht aan Almere en de vrijwilligers van AZC Alert Zeewolde geen tijd hadden om erbij te zijn. "Toen kreeg ik bericht van Hendriks dat we er gewoon hoorden te zijn. Dat ging mij te ver. Wat mij betreft is AZC Alert er voor de bezorgde burger, niet voor de PVV."

AZC Alert is een beweging die zich verzet tegen de komst van asielzoekerscentra in Nederland. Inmiddels zijn er zo'n twintig lokale afdelingen. Vermeulen benadrukt "vaak op één lijn" met de PVV te zitten. "Maar wij willen ook met andere politieke partijen in gesprek kunnen. Iedereen is welkom bij ons, wat je ook stemt."

Kampen

Volgens Anita Hendriks is er absoluut geen sprake van een coup. "De anderen zijn zelf opgestapt." Het bezoek van Wilders aan Almere was volgens haar een uitgelezen kans voor AZC Alert om te flyeren omdat er veel media waren. "En de website is altijd al van mij geweest. AZC Alert staat op mijn naam."

Het burgerplatform is nu uiteengevallen in twee kampen. Meerdere afdelingen die zich aan de kant van Hendriks hebben geschaard onderhouden banden met de PVV. Hendriks ontkent dat politieke achtergrond een rol speelt. "Er zijn ook genoeg comités die achter mij staan waar geen enkele PVV’er actief is. Maar u begrijpt dat er nu eenmaal geen mensen van GroenLinks bij ons aanbellen."

Andere AZC Alert-afdelingen, zoals Enschede en Maastricht, hebben zich achter Amanda Vermeulen geschaard. Zij willen een stichting vormen, een tweede punt van conflict. "Wij willen professioneler worden en op provinciaal niveau gaan werken", zegt Vermeulen. "Dan kunnen we beter aansturen en zijn we toegankelijk voor iedereen." 

Hendriks vindt dat ze eenzijdig een nieuw bestuur hebben opgezet.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#539

2015-11-09 23:57

 

 

Hou die rommel maar in jouw boerengat. Wij, Brunssumers, zijn verdomd goed in staat om onze eigen bootjes te doppen. Daar hebben we jullie niet voor nodig. Oprotten dus!

 

 


Anonymous

#540

2015-11-09 23:58

Ook allemaal "rechte ruggen" bij dat AZC Alert, dus. Verwondert mij dat?

Veeg voor je eigen deur, crapuul!

#541 "Democratie"? Dat jullie je bemoeien met lokale politiek waar je geen flikker mee te maken hebt?

2015-11-10 00:02


AZC-Alert

Landelijk initiatief uit kringen van de PVV, waarbij men lokaal verzet en acties organiseert tegen de vestiging van asielzoekerscentra.

31 okt 2015 

Demonstratie tegen vluchtelingenopvang

Van:
AZC-Alert

Plaats:
Enschede

Extra:
Demonstratie in Enschede tegen vluchtelingenopvang. georganiseerd door AZC-Alert met betrokkenheid van PVV. Demonstratie verloopt onrustig door aanwezige voetbalfans. Men probeert door politielinies te breken en er vallen arrestaties. Ook groep neonazi's is aanwezig, onder andere van Divisie Noordland.

Organisaties:

— AZC-Alert
— Divisie Noordland
— PVV


 


14 mrt 2015 

Actie tegen asielzoekerscentrum Eindhoven

Door:
AZC-Alert

Plaats:
Eindhoven

Deelnemers:
50 personen

Extra:
Activisten van AZC-Alert demonstreren op stoep van AZC in Eindhoven. Nauwelijks omwonenden aanwezig, wel achterban AZC-Alert en PVV-prominenten, waaronder Geert Wilders.

Personen:
  • Geert Wilders

Organisaties:

— AZC-Alert
— PVV


Veeg voor je eigen deur, crapuul!

#542 En jij vind het raar dat men jullie met neonazi's vergelijkt?

2015-11-10 00:08

De burgemeester van Enschede maakte vandaag, 31 oktober, voortijdig een einde aan de anti-AZC demonstratie toen die uit de hand liep. Tweede Kamerlid Louis Bontes was uitgenodigd als spreker. 'Toen ik sprak was de sfeer nog prima, maar helaas waren er weer een paar relschoppers. Dat slaat de discussie dood.'

Zes mensen werden opgepakt nadat zij de Hitlergroet brachten. 'Walgelijk', reageert Bontes, die benadrukt zich te distantieren van dergelijke uitingen en vindt dat het ten koste gaat van de boodschap. 'De gewone mensen worden niet serieus genomen. Ik zal mijn ervaringen in het land meenemen naar Den Haag.'

Ach, lullig

#543 hè verdikkeme nou!

2015-11-10 00:10

 

AZC-HATERS VECHTEN ELKAAR DE TENT UIT

 

Er is grote heibel ontstaan binnen de gelederen van AZC-Alert, een netwerk van tegenstanders van vluchtelingenopvang in ons land. Het resultaat is dat het landelijk burgerplatform in twee bewegingen verder gaat. 

De strubbelingen komen voort uit een meningsverschil over de te varen koers. Twaalf van de ruim twintig lokale teams gaan verder onder een volledige nieuwe en originele naam: stichting AZC Alert (zonder streepje, ja!). Het oude AZC-Alert blijft gewoon bestaan en gaat verder onder de bezielende leiding van oprichtster Anita Hendriks, fractiemedewerker van de PVV Noord-Brabant. 

Amanda Vermeulen, perswoordvoerder van de variant zonder streepje, zegt in De Telegraafdat Hendriks een coup heeft gepleegd. "Mevrouw Hendriks wierp een tijdje terug de handdoek in de ring na een verschil van inzicht; deze week keerde ze plotseling terug om eigenhandig de hele organisatie op te eisen. Alle wachtwoorden voor sociale media, e-mail en website zijn aangepast. Dit is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten."

'Het is allemaal van mij'

De PVV'er legt het op een andere manier uit. "Het is gewoon allemaal van mij. De website staat op mijn naam en de pagina op Facebook is gekoppeld aan mijn account. Er valt helemaal niets te kapen. Er is maar één echte AZC-Alert. U weet hoe ik in de politiek sta; geen stichting als subsidie vangend gedrocht. Wij blijven spandoeken maken en flyers drukken."

Bij de nieuwe groep, stichting AZC Alert (zonder streepje dus), trekken ze lekker hun eigen plan. "Wij willen professioneler worden. Het idee is om burgers en lokale politici te helpen bij het schrijven van brieven en het indienen van WOB-verzoeken. Niet meer alleen met de vlag zwaaien. Wij zijn geen schoothondje van de PVV. Te veel mensen merkten dat niet. Het maakt ons niet uit wat mensen stemmen", aldus Vermeulen.

 

Ach, lullig

#544

2015-11-10 00:14

Gotspe van de dag: Azc-alert wenst politiek neutraal te blijven

 

AZC-alert is een platform waar xenofobe en racistische burgers, die vluchtelingen zien als gelukszoekers en bedreigend, zich kunnen verzamelen. Het is opgericht door het Noord-Brabantse pvv hulpje Anita Cremers en ook de aangesloten vluchtelingenhatende groepen hebben een hoog PVV-gehalte.
De PVV zelf is ook idolaat van het platform en laat dat bij monde van Fritsma in een videoboodschap weten.
Bovendien mocht Anita tijdens de achterbanavond voor genodigde PVV-volgelingen het haatplatform promoten.

 

 

Toch benieuwd wat die gasten onder "politiek neutraal" verstaan…

Maar ja, als je niet anders weet dan liegen…


Anonymous

#545

2015-11-10 00:16

Propaganda

 

Propaganda is van alle eeuwen, verbijsterend eenvoudig en nauwelijks aan verandering onderhevig. Iemand die dat goed begrijpt is Martin Bosma, de ideologische motor achter het product Geert Wilders. Hij heeft de PVV gestructureerd naar een model dat we kennen van moderne Europese terroristische bewegingen als IRA en ETA. De activistische kant duidelijk gescheiden van de politieke kant met voldoende ruimte om alles te ontkennen wat eventueel verband houdt met de publieke doeleinden. Het weigeren van leden draagt daaraan bij en stimuleert ook de aanhang zich te profileren met daden aangezien er geen ander toonbaar lidmaatschap is.

Het politburo

Zoals ik al aangaf is Geert Wilders een product. Hij is een acteur in de handen van Bosma die hem uitstekend stuurt en manipuleert. Geert is tot cult verheven, en die cult wordt waar mogelijk geïdealiseerd en gepropageerd met alle propagandistische trucs die beschikbaar zijn. Een bekende truc van een subliminaal niveau is bijvoorbeeld het aantal mensen dat de blonde messias op Twitter volgt. Een groot deel daarvan is aantoonbaar gekocht en velen zijn afkomstig van een ander propagandamiddel, iets  waar ik later nog op terug kom.

Mensen die hier niet constant met de neus op worden gedrukt, registreren onbewust een hogere acceptatie van Geert Wilders dan hij in werkelijkheid heeft. Een ander deel van de onechte volgers ontstaat uit de vele valse interacties op sociale media, zoals de afbeelding hiernaast aangeeft. Fanatieke aanhangers produceren onafgebroken twitteraccounts met boodschappen. Sommige,  zoals op de afbeelding hier links, zijn er makkelijk uit te pikken, andere zijn van een betere kwaliteit en hebben zelfs matchende wegwerp web accounts of FB pagina’s. Deels worden die geproduceerd door aanhangers maar een deel wordt ook in house geproduceerd.

Natuurlijk ontkent men dit vrolijk en is het erg moeilijk te bewijzen maar regelmatig laat men een steekje vallen en krijgen normale mensen een kijkje in de propagandakeuken van de PVV, zoals bijvoorbeeld bij de PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad die ‘bewijzen’ fabriceerde. Volkskrant: Haagse PVV verzon klachtenNauwelijks te bewijzen zonder klokkenluiders maar toch de harde waarheid.

Opkomst aanhang

In de begindagen werd ook de terroristische tak actief. Bekende namen zijn Friedrich Eckhardt die veroordeeld werd voor bedreiging en zijn vrouwelijke tegenhanger Jacqueline van Wel die een spoor van internetvernielingen achter zich trokken. Natuurlijk was het eenvoudig voor het politburo enige verbinding te ontkennen, tot bleek dat de PVV video’s van Eckhardt publiceerde in haar campagnes. Ik zelf ben ook nog enige tijd doelwit van dit tuig geweest dat ondanks mijn verzoek nooit het fatsoen heeft gehad eens langs te komen. Deze aanhang is overigens nog steeds actief onder andere schuilnamen en is eenvoudig te herkennen aan de schrijfstijl.

De groei

Naarmate de PVV groter wordt, wordt het oude model onhandelbaar. Geert heeft te lijden onder zijn zelf gecreëerde isolement. Wat hem in het begin voorkwam als een narcistisch paradijs moet hem inmiddels een blok aan het been zijn en hij begint steeds vaker uit zijn rol te vallen. De grootheidswaanzin, iedere narcist eigen, heeft er toe geleid dat hij nu mensen oproept tot een volksopstand via de tag #kominverzet. Uiteraard is hij genoodzaakt te vermelden dat het verzet ‘vreedzaam’  dient te zijn en hij ondertekent zelfs een brief waarin gevraagd wordt de toon van de discussie te matigen. Gehoor geeft hij daar niet aan. Het bedrog wordt voor iedereen behalve zijn gelovigen steeds duidelijker.

Vluchtelingen crisis

De vluchtelingencrisis geeft de terroristen van de PVV een nieuwe impuls. Wat gewoon werd op Twitter en Facebook en enkel burgers trof gaat nu  mainstream. We zien hoe de Duitse tak Pegida naar Nederland gehaald wordt en ondersteuning krijgt van rechtsextremisten die ook op de enige openbare manifestaties van de PVV waren. Deze laatste beginnen zich met openbare raadsvergaderingen te bemoeien, er worden AZC’s aangevallen , men bedreigt raadsleden en steekt auto’s in de fik. Er ontstaat ook voor Geert een moeilijke situatie door ophef in de Tweede Kamer. Er komt hulp uit Brabant waar de extreemrechtse Anita Hendriks AZC-Alert gaat structureren. In feite zijn dit allemaal PVV-aanhangers die al langere tijd actief waren als rechtsextremisten, in hun eigen woonplaatsen ‘afdelingen’ van AZC-Alert oprichten en door gezamenlijk te demonstreren de indruk proberen te wekken van een groot aantal leden. Een beproefd stukje propaganda dat ook door Pegida in Utrechtwerd toegepast.

Schijn creëren is niet moeilijk, schijn ophouden is het probleem. Als je maar enkele leden telt en iemand valt uit de boot dan heb je al gauw een afscheidingsbeweging in huis. We zien bij de terroristische tak dezelfde problemen als bij de politieke tak, men gaat op eigen titel verder. Dit wordt mede gestimuleerd door het gebrekkige intellectuele niveau waarover deze legionairs beschikken. De afbeelding hiernaast laat zien hoe men ijvert voor beperkt verblijfsrecht,  iets wat in Nederland al sinds jaar en dag wet is.

Inmiddels is AZC-Alert (de Brabantse landelijke tak) geregistreerd als stichting en probeert men o.a. op Twitter de schijn van een heuse burgerbeweging te creëren. Als de leden georganiseerd op pad gaan om het fascistische beest uit te laten wordt men vermomd als hooligan en voetbalsupporter, waarmee de schijn gewekt wordt dat men los staat van de PVV.  Politiek Nederland kan rustig gaan slapen want bij de PVV is alles onder controle. Iets wat natuurlijk ook iets zegt over de onmacht van de politiek. Ik verzamel inmiddels pareltjes als hiernaast en hoop daar binnenkort nog met een bloemlezing op terug te komen.

Ander nieuws

Terwijl zo de bangmakerij en overlast aan de voetsoldaten worden overgelaten, in de stille hoop op een naderende kristalnacht, staat het er rond het politburo  niet veel beter voor. Op de werkvloer waren al nooit mensen aanwezig die uitblonken door hun intelligentie – en indien ze er wél waren, waren ze ook snel weer weg -, maar ook daar schijnt in toenemende mate verdomming te heersen, zoals de afbeelding links laat zien. Zowel domlinks als domrechts, gezegend met onwetendheid, hadden  de indruk dat in Portugal een EU-coup had plaatsgevonden nadat de democratisch gekozen president zijn rechten uitoefende bij het samenstellen van een coalitie. In Brussel moeten ze hoofdschuddend de verwijten hebben gelezen en ik denk dat er menig telefoontje gepleegd is. Na 10 jaar in Portugal gewoond te hebben, ben ik ervan overtuigd dat de verrassing in Lissabon tenminste net zo groot was.

Op de laatste vraag in de uitwisseling op Twitter (links) heb ik overigens nooit antwoord gekregen. Over het thema zelf heb ik daarna ook niets meer gezien. Ik weet niet waar dat aan lag, het feit dat men zich realiseerde dat men opkwam voor linkse partijen of dat men zich er van bewust werd dat hier op het punt van de EU geen winst te behalen viel?

Dit is overigens niet ongewoon. Geert is sinds 2 jaar ook bezig om alle oppositie te blokken op Twitter. Zijn demagogische Tweets worden steeds vaker afgebrand en blijkbaar is hij van mening dat wat hij niet ziet ook niet bestaat. Narcisme en Kant gaan hand in hand. Inmiddels wordt het steeds makkelijker de PVV propaganda en demagogie te ontmaskeren. De scriptie van Henk Bovekerk draagt daaraan bij, maar zeker ook een site als Partijgedrag waar je eenvoudig de daden van deze fascistische eenmanspartij kunt nakijken en al haar leugens kunt ontzenuwen.

Maar hoe komt E.J. Bron dan toch aan zulke informatie? En waarom verspreidt hij die leugens?

#546 Nog een leugen van de wildplakkert ontmaskerd!

2015-11-10 00:23

Burgemeester Kleef doet aangifte van hetze tegen vluchtelingen

 

Een Facebookaccount vermeldt dat in de stad Kleef in het Nederrijngebied vluchtelingen, tussen aanhalingstekens zo genoemd, meisjes van acht tot tien jaar ontvoerd en verkracht hebben. Het gemeentebestuur zou dit moedwillig uit de publiciteit houden. Onnodig te zeggen dat de politie in de streek van niets weet.
De burgemeester heeft derhalve aangifte gedaan tegen “Onbekend” die het facebookaccount beheert. 

Opvallend hoe dergelijke broodjes aap door xenofoben verspreid worden en in brede kring geloofd worden. Goed dat in dit geval in hoogste instantie in een gemeente een tegengeluid ten gehore wordt gebracht.

 

Bron: LINK

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#547 Vertel me nog eens wie hier de ware terroristen is? EXTREEM RECHTS, dus!

2015-11-10 00:27

Wilders’ verzet: nieuwe terreuraanslag vluchtelingen

In Anna Paulowna, gemeente Hollands Kroon te Noord Holland, is opnieuw een terreuraanslag gepleegd op vluchtelingen. ‘Verzetsstrijders’ van Wilders’ boze blanke hordes gooiden vanuit een auto een vuurwerkbom naar een aantal meisjes om daarna hard weg te rijden. Volgens de media zijn de daders nog voortvluchtig.

Dat neemt niet weg dat de politiek voortvarend reageert op deze jongste poging tot moord op mensen die hier veiligheid zochten. Later vandaag zullen de meeste fractieleiders van de politieke partijen in de Tweede Kamer zich andermaal demonstratief om wanna be massamoordenaar en etnisch zuiveraar Geert Wilders scharen – hij is ten slotte ‘een van ons’- en in een nieuwe brief nog iets nadrukkelijker niet hem (en zijn apologeten uit media en politiek) aanwijzen als oorzaak van de haat en het geweld in dit land maar de vluchtelingen en degenen die die mensen willen bijstaan.

Ik heb het al eerder gezegd: met politici die zich om de verkeerde scharen, hebben mensen nu pas echt redenzich zorgen te maken.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#548 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-10 00:31

Ze komen er niet mee weg

 

Peter Vandermeersch van de NRC plaatste deze tweet:

Hij stelt de vraag welk gezicht Nederland kiest. Dat van de door empathie en naastenliefde gedreven en buitengewoon moedige Dasja Abresch of dat van de fascistische tokkie (al of niet afkomstig uit Steenbergen) rechts op de foto met daarboven de vraag wie hen – de om verkrachting joelende bendes van Wilders en waar hij gezien zijn retweets razend trots op is – nog durft tegen te spreken.
De tweet van de NRC hoofdredacteur drukt iets van vertwijfeling uit.
Iets van ongeloof, iets van ‘is dit werkelijk gebeurd?’ waarbij dat ‘dit’ natuurlijk verwijst naar de terreur van Wilders’ bendes.
Het drukt iets uit van geschrokken zijn over de tekeergaande bruine furie.

Het is een sentiment dat niet op zich staat. Er zijn er meerdere waaronder Joshua Livestro (van het haatblog waar men lacht om gaskamers en joden alleen nuttig en leuk vindt als ze dood zijn omdat dat van pas komt in zijn eigen fascistische kraam) die ogenschijnlijk geschrokken in een tweet op 21 oktober j.l. constateert dat Wilders ‘de grens naar het fascisme is overgestoken.’
Nou, dat was niet sinds ‘Steenbergen’ hoor, Wilders was al vanaf zijn eerste ademtocht op dit ondermaanse de grens naar het fascisme overgestoken.
Over de vraag van Livestro’s collega Vandermeersch inzake wie die bruine bendes nog durft tegen te spreken kan ik kort zijn: er zijn genoeg, meer dan genoeg mensen die dat durven, dat doen en telkens weer zullen doen. 

Vandermeersch is niet dom en daarom verzwijgt hij bewust angstvallig de vraag ‘wie hebben het zover laten komen?’
Wie hebben het zover laten komen dat er een terreuraanval plaats kan vinden op getraumatiseerde vluchtelingen te Woerden, wie hebben het zover laten komen dat gemeenteraadsvergaderingen onmogelijk gemaakt worden en raadsleden en wethouders nota bene met de dood bedreigd worden?
Wie hebben het zo ver laten komen dat Nederland nu de openlijke terreur meemaakt van Wilders en zijn horden?

Wel, Vandermeersch zou als hoofdredacteur van de krant die antisemitisme een Arabische uitvinding noemt die is ‘overgewaaid’ naar het westen de hand maar eens in eigen boezem moeten steken lijkt mij zo.
Stelselmatig heeft hij samen met Livestro en vele, vele anderen – we schrijven er vrijwel dagelijks over – het bruine monster gevoed en de huiskamers binnengebracht. Want haat jegens vluchtelingen en islamitische medeburgers is een verdienmodel zonder weerga. Bovendien moeten de plunderoorlogen van de NAVO in het Midden-Oosten en elders natuurlijk aannemelijk gemaakt worden. Leest u bijvoorbeeld in de uitstekende stukken van Stan van Houcke  hier en hier hoe dat gaat. Van Houcke spreekt in zijn ‘anatomie’ van Hofland en Mak over mensen zonder moraal. Het staat buiten kijf dat Vandermeersch ook zo iemand zonder enige moraal is. Nu langzaam lijkt door te dringen wat voor monster Vandermeersch en consorten in eigen land vetgemest hebben, worden ze bang voor de gevolgen.

Wij zullen echter nooit moe worden Wilders’ pr-dansmariekes van NRC, Trouw, Volkskrant, de Telegraaf en noem ze maar op verantwoordelijk te houden voor wat was en nog – God verhoede het – gaat komen.
Ze komen er niet mee weg.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#549

2015-11-10 00:32

 

 

Dus: wanneer word je wakker, Nederlander? Wanneer ga je eindelijk het gevaar van de nieuwe fascisten herkennen?

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#550 Re:

2015-11-10 01:47

#529: AZC WEG ERMEE -  

 Hé lullo, kom je ook helpen de rotzooi van de Chemelot-brand opruimen? Zal wel niet, hè? Dan is Limburg plotseling weer "buitenland" voor jullie, hè?

Nederland heeft zich al een keer voor laten liegen dat het Rechtse Gevaar zo'n vaart niet zou lopen en dat we gerust konden gaan slapen. Nou, dat hebben we vijf jaren lang geweten! DAT NOOIT MEER!