Elke puppy heeft een moeder

ELKE PUPPY HEEFT EEN MOEDER

 

De bedoeling van deze petitie is uiteraard zoveel mogelijke stemmen te verzamelen om een voorstel in te dienen bij de minister van dierenwelzijn.

 

Met uw steun willen wij dit voorstel indienen ter uitbreiding van de huidige wetgeving ter bescherming van het welzijn van dieren en het misbruik ervan te stoppen.

 

In 2009 kwam het verbod van honden en katten te verkopen in dierenwinkels. Dit om impulsieve aankopen te vermijden. Nu worden wereldwijd duizenden honden opgesloten in een gruwelijke toestand om zo veel mogelijk puppy’s te baren en te verkopen. Er wordt bij het fokken geen rekening gehouden met de genetische afwijkingen, gezondheid, opvoeding en socialisatie. De puppy’s worden na 3 weken weggenomen van de moeder en worden verder verkocht als rassen- gezonde honden. De moeders blijven achter en worden weer verkracht in afschuwelijke omstandigheden voor een volgend nestje die veel geld zal opbrengen. De puppy’s worden massaal verkocht en het fenomeen van impulsieve aankopen blijft bestaan.

 

Om dit alles te voorkomen willen wij een uitbreiding van de wet op dierenwelzijn zodat het verkoop van puppy’s niet meer toegelaten is zonder de aanwezigheid van de moeder.

 

Puppy’s zonder de aanwezigheid van de moeder kunnen nog enkel geadopteerd worden met een volledige toelichting van zijn herkomst en gezondheid. De kandidaat adoptie-eigenaar worden uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen ter goedkeuring om weer impulsieve adoptie te voorkomen.

 

De fokker die zijn honden goed verzorgt en respecteert weet het belang van de aanwezigheid van de moeder!

 

Wat willen wij bereiken met jullie hulp:

 

  • Bevrijding van de fokteven uit hun hel en kans geven op herplaatsing in een warm mandje.

  • Einde aan de huidige massale en gruwelijke puppyhandel.

  • Dat de puppy de nodige opvoeding en verzorging krijgt van zijn moeder.

  • Dat de koper de moeder ziet en daarmee ook de genetische herkomst van de puppy.

  • Voorkomen van clandestiene import van puppy’s.

  • Voorkomen van ziektes, gevaarlijk voor mens en dier, door gebrek aan inentingen.

  • Minder gedragsproblemen, genetische afwijkingen en ziektes.

  • Meer controle mogelijk over de fokomstandigheden

 

Overtuigd dat misbruik van dieren zal blijven bestaan zijn wij toch overtuigd dat met jullie steun en stem het welzijn van de dieren enkel kan verbeteren en samen nog meer misbruik kunnen voorkomen.

 

 

 

GEEF UW STEM EN STEUN ONS BIJ DEZE WETSVOORSTELLING!

 


Respect en Welzijn voor Honden    Neem contact op met de schrijver van de petitie