Coronavirus in België: wij willen een specifiek verlof voor ouders

thuiswerk_en_zorg_(2)1.jpgVeel ouders met jonge kinderen hebben het op dit moment bijzonder moeilijk om (thuis)werk te combineren met de zorg voor hun kinderen. Andere ouders blijven buitenshuis werken maar vinden geen geschikte opvang.

Sinds twee weken doen ouders al het mogelijke om alle balletjes in de lucht te houden. Maar door de verlenging van de lockdownmaatregelen op 27 maart zal de situatie in veel gezinnen onhoudbaar worden.

De Gezinsbond en de Ligue des familles vragen daarom dringend een oplossing in de vorm van een tijdelijk (ook deeltijds op te nemen) verlofstelsel voor ouders met kinderen onder de 12 jaar of kinderen met een bijzondere zorgbehoefte. Dit verlofstelsel kan de vorm aannemen van een extra ouderschapsverlof, flexibeler, beter vergoed en met opbouw van vakantiedagen voor volgend jaar of een specifieke ziekte- of invaliditeitsuitkering zoals in Frankrijk. Het type verlof doet er niet toe, zolang het beantwoordt aan de noden van alle ouders (werknemers, ambtenaren en zelfstandigen).

Ouders doen hun uiterste best om in de huidige omstandigheden zo goed mogelijk (van thuis uit) te werken in combinatie met de zorg voor hun kinderen, maar velen zullen deze situatie niet lang volhouden. Andere verlofsystemen (met of zonder vergoeding) zijn geen oplossing: ouders hebben hun verlofdagen nodig voor de schoolvakanties of verlofperiode van de kinderopvang of ziekte van de kinderen. In deze uitzonderlijke omstandigheden moeten we zorgen dat er extra opties zijn zodat ouders en gezinnen standhouden, mentaal en fysiek.


De Gezinsbond - La Ligue des familles    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat De Gezinsbond - La Ligue des familles alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...