BTW tarief op danslessen moet omlaag naar 6%

In 2006 hield TNO een wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Kunstfactor.

In dat onderzoek werden de volgende dansen onderzocht: Ballroomdans, Salsa, Volksdansen, Jazzdans, Afrikaanse dans en Streetdance. En… TNO liet niets aan de twijfel over. Ze gingen met zuurstofmaskers en diverse meetapparatuur naar verschillende dansscholen en voerden dit onderzoek uit onder verschillende leeftijdsgroepen. De resultaten waren verbluffend. Uit dit onderzoek bleek dat al deze dansvormen voldoende intensief zijn om bij te dragen aan de Norm Gezond Bewegen. Salsa kwam, na Afrikaanse dans, als 2e meest intensieve dans naar voren! Een uurtje Salsa of Streetdance dansen is te vergelijken met het spelen van een enkelspel tennis! Ballroomdansen is vergelijkbaar met een dubbelspel tennis en Afrikaanse dans is vergelijkbaar met voetbal in wedstrijdverband. Dit onderzoek leek alle deuren te openen om naar de rechtbank te gaan en dat deed een dappere collega van ons ook.

Na vele brieven vanuit stichtingen, verenigingen, particuliere dansscholen en verschillende dansbonden weigert de politiek het tarief te wijzigen. Dansen is volgens de politiek geen actieve sportbeoefening!

Teken daarom deze petitie en laat je stem horen in de strijd tegen het hoge BTW tarief voor danslessen.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )