Brusselse forten, verbod op het vissen met boilies.

*** OPROEP AASFIRMA'S en KARPERVISSERS ***

Aasfirma’s en hun voedselinspectiecontroles (FAVV)… meer bepaald boiliedraaiers!

 

Blijkbaar knutselen jullie maar wat ingrediënten bij elkaar en of die nu schade berokkenen aan de vis of niet, het maakt allemaal niets uit… Brasems sterven bij de vleet wanneer ze van jullie samengestelde bollen eten wanneer deze gebruikt worden op de vijver Brusselse Forten in Dendermonde.

 

Dat is althans de bewering van het visserijbestuur van de stad Dendermonde.

 

Daarom werd er zaterdag 20/08/2016 na de witviswedstrijd verkondigd door de schepen in haar speech, dat er vanaf volgend jaar er een VERBOD komt om op karper te vissen met boilies!

 

Al een aantal jaar houden wij (enkele karpervissers) het karperbestand bij om een indicatie te hebben van wat er evolueert onder water. Vissen die in 2011 gezet zijn met een gewicht van rond 1 à 2kg, zwemmen nu reeds rond tussen de 6 en 13kg… Een totaal van een 300 tal verschillende karpers hebben we reeds op foto staan en verkeren nog steeds in blakende gezondheid.

 

Hoe kan het nu mogelijk zijn. dat één bepaalde vissoort (brasem) kan sterven door het eten van een aas dat gecontroleerd wordt door de voedselveiligheid en dat op één bepaald water. Bij ons weten is er nergens anders in België of daarbuiten een brasemsterfte veroorzaakt door het voeren van boilies…

 

Dendermonde we hebben een unicum !!! 

 

Stadsvisserijbestuur U bent bedankt om al deze GECONTROLEERDE firma’s in vraag te stellen en onze passie in gevaar te brengen.

 Steeds zullen wij onze passie (het karpervissen ) blijven verdedigen…!

 

Met vriendelijke groet 

 

een bezorgde visser

 

Gelieve dit zo veel mogelijk te delen en te ondertekenen indien jullie ook TEGEN zo een besluit zijn… Betreft het geen water in jullie buurt? Het kan misschien nog komen....