BRANDBRIEF OVERLAST DE HURK Eindhoven, 5 juni 2021

Geachte leden van de gemeenteraad van Eindhoven,  

Op vrijdagavond 4 juni werd de wijk ’t Ven opnieuw opgeschrikt door een brand bij Mirec op industrieterrein de Hurk. Een brand op een bedrijventerrein kan best een keer voorkomen. Maar dit was de vierde brand bij hetzelfde bedrijf in een jaar tijd. Voor de vierde keer trok in meer of mindere mate een walm van rook, stank en wie- weet- wat- voor- giftige stoffen over onze fijne woonwijk ’t Ven. Een wijk die toch al belast wordt door uitstoot van Eindhoven Airport en de nabijgelegen rijksweg A2. De stankoverlast van de asfaltcentrale op de Hurk laten wij maar even buiten beschouwing. Die overlast wordt bijna normaal. Al is dat natuurlijk onzin.

De spanning tussen een industrieterrein met zware industrie en een woonwijk voelen wij voortdurend. En met steeds meer onmacht. Door de vierde brand bij Mirec op de Hurk op vrijdagavond 4 juni knapte er iets bij ons, bewoners van ’t Ven. Wij willen niet wachten op de vijfde, zesde, zevende en weet- ik-veel- hoeveelste brand. Wij kunnen ons ook niet voorstellen dat u deze brief/petitie op de volgende stapel legt in de hoop dat de buurt bij een volgende brand murw is en niet meer reageert. Dat niet meer reageren mogelijk betekent dat het probleem er niet meer is.

U bent volksvertegenwoordiger en vertegenwoordigt ook ons. Wij willen dit niet meer. En wij willen ons niet stuk beuken op een muur van bestuurlijke onwil en onmacht. Zorg ervoor dat u een begin maakt met het oplossen van dit probleem. Vandaag! Niet morgen. Want morgen begint de verslapping op de urgentie van het probleem. De inwoners in ’t Ven zijn nu vastbesloten niet meer los te laten. Er zijn grenzen aan wat acceptabel is. Met deze vierde brand is die grens overschreden. 

Agendeer deze brief in de gemeenteraad. Nodig ons uit om in gesprek te gaan. Niet om ons te overtuigen dat het wel goed is zo, maar om te horen dat wat wij meemaken volstrekt onaanvaardbaar is. Dat u dat als u in die omstandigheid zou wonen ook niet zou accepteren. Vanaf nu laten wij niet meer los. Wij zijn het zat en maken ons hele grote zorgen. Een volksvertegenwoordiger zou als uitgangspunt moeten hebben dat zij deze zorgen serieus neemt.

Wij hopen dat u daar vandaag mee begint en horen graag van u. 

De bewoners van ‘t Ven

cc. Eindhovens Dagblad, Studio 040, Omroep Brabant

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Wijkoverleg 't Ven om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...