behoud van zendtijd van Nieuws en Co, niet nog meer luchtigheid op radio 1

Alles van waarde is weerloos. Dat blijkt uit de plannen van de NPO om Radio 1 lichter en luchtiger te maken. Nieuws en Co is overdag (op de werkdagen) nog een van de weinige programma’s op deze zender die naast het actuele nieuws steeds weer inzet op inhoud, verdieping en duiding en waar ruimte is voor de menselijke ervaringen en verhalen achter het nieuws. En nu dreigt Nieuws en Co één uur zendtijd kwijt te raken, daarvoor in de plaats komt lichtere programmering. Wij krijgen veel reacties van trouwe luisteraars die zeggen af te haken als de zender luchtiger wordt en als Nieuws en Co wordt ingekort. 

Wat weerloos is verdient bescherming. Daarom komen de Vrienden van Nieuws en Co in actie: Lucienne van der Geld (directeur Netwerk Notarissen), Rahma el Mouden (zakenvrouw en sociaal ondernemer) Pieter Barnhoorn (huisarts), Laila al-Zwaini (arabist en jurist) Pieter Cobelens (generaal bd), Mustapha Esadik (docent Nederlands), Elske Doets (zakenvrouw, eigenaar en directeur Doets Reizen), Ad van Nieuwpoort (dominee), Glenn Helberg (psychiater), Rolf Hut (ingenieur TU Delft), Bastiaan Rijpkema (rechtsfilosoof RU Leiden), Renée van Eick (leraar basisonderwijs), Martin Appelo (psycholoog), Mary-Jo de Leeuw (adviseur cyber security en innovatie), en Mary Kok Willemsen (President FootballEquals Foundation).  

Deze petitie is voor alle NPO Radio1-luisteraars die een signaal willen afgeven. Als je vóór behoud bent van de zendtijd van Nieuws en Co en tegen nog meer luchtigheid op radio 1, teken je dan deze petitie?
Dankjewel, de Vrienden van Nieuws en Co.

Minder Nieuws en Co is een no go!

HH-634461341.jpg


Vrienden van Nieuws en Co -Lucienne van der Geld    Neem contact op met de schrijver van de petitie