Red Bert de Beuk

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Nieuws over Bert

2024-04-05 10:44:18

Beste vrienden van Bert de Beuk,  

Namens Bert willen wij iedereen bedanken die de petitie getekend heeft , en ervoor heeft gezorgd dat Bert de aandacht heeft gekregen die hij verdient. Na de nodige gespreken met de initiatiefnemers van het bouwproject, deskundigen, juristen etc. is overeengekomen dat Bert enkele meters verplaatst zal worden. Een gespecialiseerd bedrijf zal deze taak op zich nemen. Het feit dat Bert weliswaar op een “lijst van Waardevolle Bomen” staat, betekent niet dat hij in juridische zin bescherming geniet.  De stichting stond  voor de keuze om een juridische strijd aan te binden die mogelijkerwijs toch nog zou kunnen leiden tot het kappen van onze groene vriend – of – in samenspraak met de ontwikkelaar tot een oplossing te komen. Wij hebben gekozen voor deze laatste optie. Hoewel ook deze niet zonder enig risico is,  weten we zeker dat er met zorg, toewijding en de juiste middelen een mooie toekomst voor Bert kan zijn. In het project Vestzicht zal naast de nieuwe plaats van Bert  meer ruimte ingeruimd worden voor beplanting. De stichting Bert de Beuk houdt hiermee niet op te bestaan , maar zal met de Gemeente Hulst in gesprek gaan over de status en het nut van de “Lijst van waardevolle bomen” en hoopt tot een lijst van beschermde bomen te komen.  

Zie ook:

Boom wordt gered van kap en krijgt tweede leven in project Vestzicht.  

HULST- Stichting Bert de Beuk en ontwikkelaars voormalige Rabobanklocatie in Hulst hebben overeenstemming bereikt over de verplaatsing van “Bert de Beuk”.

Op 27 december 2023 startte Stichting Bert de Beuk een petitie om het behoud van de beuk veilig te stellen. Daar aanvankelijk sprake was van het kappen van de betreffende boom is naar aanleiding van overleg met gemeente Hulst, Stichting Bert de Beuk hebben betrokken ontwikkelaars besloten om tot verplaatsing over te gaan en Bert een tweede leven te geven in het project Vestzicht. De voorbereidende werkzaamheden zijn hiervoor reeds uitgevoerd en naar verwachting zal de verplaatsing van de boom dit najaar plaatsvinden.        


Stichting Bert de Beuk



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...