Toeslagenaffaire kinderopvang: Regering BETAAL NU aan gedupeerden

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Betaal de Gedupeerden toeslagaffaire kinderopvang Nu.

2021-02-02 12:32:13

Beste mede ondertekenaars van de petitie, 

Toeslagenaffaire kinderopvang: Regering BETAAL NU aan gedupeerden

Situatie op: 21 januari 2021

16.062 Ouders die zich gemeld hebben

883 Uitbetalingen (na beoordeling). Het traject werkelijke schade komt dan nog.

In bijna 3/4 jaar herstelorganisatie gaat dit echt niet snel genoeg.

Laat de gedupeerden niet een tweede keer vallen. De gedupeerden hebben merk ik een heel moeilijke tijd waarin er veel over de affaire wordt gesproken maar zij nog steeds tevergeefs om een heldere aanpak en planning vragen. 

Het kabinet, de Kamer,  etc ... lijken even meer bezig met "verkiezingen", Corona maatregelen  en de "Onderste steen boven". Zeker ook belangrijk maar voor je het weet is het alweer zomer en hopelijk is Corona onder controle maar hebben 16.000 mensen of meer nog steeds geen nieuwe start kunnen maken. 

Het rapport "Ongekend Onrecht" en de behandeling ervan in de Tweede Kamer heeft veel misstanden en wetsovetredingen laten zien bij de uitvoering van de wet toeslagen. Het kabinet is afgetreden. Iedereen is het er over eens dat de gedupeerden snel geholpen moeten worden. Het gaat echter zeker niet snel. 

Het is veel meer dan de huidige overheidsschulden kwijtschelden. Dat is tot nu toe een belofte maar nog niet uitgevoerd.

De afhandeling kleurt nu nog steeds binnen de lijntjes. Er is een organisatie nodig die buiten de lijntjes durft te kleuren.

De petitie is iets aangepast en nog meer op de nodige versnelling gericht.

Help nog meer mee en stuur de link van de petitie aub door.

Dank jullie wel 

vriendelijke groet

Ine van Rest-Kroon

NB ik hoop dat alle gedupeerden die de petitie hebben getekend zich bij de belasting herstelorganisatie hebben aangemeld. Mijn advies, doe dat anders nog binnenkort. 0800 2358 358

 

  


Ine van Rest-Kroon

Regering BETAAL na de €30.000,- NU ook snel de werkelijk geleden schade.

2020-12-27 18:04:11
Beste mede ondertekenaars van de petitie.
 
Bedankt allemaal voor de steun aan de duizenden gedupeerden.
Blijf de petitie aub steunen. We zijn er nog niet. Veel gedupeerden hebben veel meer dan 30.000 nodig om een nieuwe start te kunnen maken. Om dat snel te laten gebeuren is het nodig om de druk er op te houden. Misschien kun je familie, vrienden en kennissen vragen de petitie te tekenen.
 
Op 14 december, de dag voor het uitkomen van het rapport van de "Ondervragingscommissie Toeslagaffaire Kinderopvang", heb ik een open brief aan de voorzitter van de onderzoek commissie de heer van Dam en de Commissie Financiën en de Staatssecretaris mw. van Huffelen gestuurd. Ik heb geprobeerd op basis van allerlei ontwikkelingen een reactie te geven die bijdraagt aan de doelstelling van de petitie "Betaal NU de Gedupeerden".
De brief is te downloaden op de facebook (groep)pagina van de "Petitie aan Regering over toeslagenaffaire Kinderopvang".
 
Ik heb deze facebook groep aangemaakt waar ik informatie en links deel. Deze pagina staat voor iedereen open die een half jaar of langer Facebook heeft. Anders kun je verzoeken om deelname. Schrijf dan even dat je de petitie hebt getekend.
 
Facebookgroep : Petitie aan Regering over toeslagenaffaire Kinderopvang | Facebook Groep (Openbaar)
 
Inmiddels heeft de regering in reactie op het rapport "Ongekend onrecht" toegezegd dat alle gedupeerden binnen 3 maanden €30.000,- overgemaakt krijgen. Als dat teveel is mag de gedupeerde het toch houden. Als het te weinig is moet een gedupeerde het proces via de herstelorganisatie toeslagaffaire voortzetten. Dat is hoop ik voor een groot aantal gedupeerden voldoende. Vele gedupeerden zullen echter meer dan de 30.000 nodig hebben om een nieuwe start te kunnen maken. Zij zijn met veel grotere schulden begonnen en/of schulden hebben zich in de jaren opgebouwd omdat de ene schuld het betalen van de andere rekeningen onmogelijk maakte en vervolgens de schuldsanering er aan te pas kwam bijvoorbeeld.
Verder willen gedupeerden dat het zij uit het "fraude" lijstje worden gehaald ook bij alle administraties waar zij mee te maken hebben of mee te maken krijgen. Daarna moet de overheid actief communiceren over de ten onrechte labelen van gedupeerden zodat een eventueel vooroordeel in de maatschappij wordt weggenomen.
Er gaat duidelijk invloed uit van het uitgebrachte rapport "Ongekend onrecht" maar we moeten de aandacht en focus van regering, Tweede Kamer en Herstelorganisatie op het belang van snelle en voldoende schadevergoeding aan de gedupeerden zien te houden, tot dat alle gedupeerden zijn geholpen.
 
Vriendelijke groet Ine van Rest-Kroon

 

 


Ine van Rest-Kroon



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...