Behoud de Oude Houthaven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

We mogen blijven!

2018-01-26 01:59:01

Beste Oude Houthavenliefhebbers,

Een update uit de haven - en wat voor één:
De gemeenteraad van Amsterdam heeft vóór het bestemmingsplan Oude Houthaven gestemd!

Dat betekent dat onze gezinnen met onze woonschepen, die hier sinds 2011 'tijdelijk' liggen, mogen blijven! Het betekent dat de haven open blijft, de binnenvaart aaan steiger C blijft bestaan, de bruine vloot aan de pontsteiger komt, de cultuurhistorie van de haven geborgd is, en er geen overlast komt door grote evenementen, horeca of groepen toeristen.
Een win-win-win-win-win!

Ontzettend veel dank voor al jullie steun de afgelopen jaren. Het is fantastisch dat dit prachtstukje Amsterdam nu -mede dankzij jullie!- met vertrouwen en liefde haar toekomst tegemoet gaat.

IMG_04961.JPG


Frank Hylkema

De Oude Houthaven: participeren, deel 2!

2017-06-09 16:33:27

Dag beste Oude Houthavenliefhebbers / buurtgenoten!

Het was een tijdje stil, maar er zijn weer volop ontwikkelingen op het Oude Houthavenfront.

Vorige maand heeft het Algemeen Bestuur van stadsdeel West voor het voorontwerp bestemmingsplan Oude Houthaven gestemd. Dat is fantastisch natuurlijk!

Nu ligt het voorontwerp ter inzage en is het tijd voor -jawel- wederom participatie. Hoewel er al uitgebreid geparticipeerd is, is dat een verplichte stap in het proces. En dit keer gebeurt het online.

De meeste reacties op de website lezend, zou je bijna denken dat er geen draagvlak in de buurt is voor woonschepen in de Oude Houthaven, of dat dit visieloos zou zijn, maar wij weten wel beter ;-)

Het zou daarom heel erg fijn zijn als jullie je steun nogmaals willen uitspreken. Dat kan via onderstaande link en kost je max een paar minuten. Het kan nog t/m 11 juni, dat is a.s. zondag!

Hier de link: https://www.amsterdam.nl/projecten/bestemmingsplan-oude/

Alvast heel erg bedankt!!!

 


Frank Hylkema

Goed nieuws over de Oude Houthaven!

2016-12-09 11:40:58

Beste Oude Houthavenliefhebbers,

Goed nieuws!

Zoals jullie weten is er afgelopen jaar een zeer intensief participatieproces geweest mbt de toekomst van de Oude Houthaven. Op basis van de ingediende scenario’s en alle andere informatie die boven tafel gekomen is, heeft het Dagelijks Bestuur (DB) van stadsdeel West een nieuwe startnotitie opgesteld waarin heel duidelijk de keuze wordt gemaakt voor: rust, cultuurhistorie, niet-overlastgevende varende schepen en, niet te vergeten, onze woonschepen!

Het DB vindt het na een periode van acht a tien jaar (ipv de twee die het zouden zijn) niet meer redelijk om onze gezinnen gedwongen te verplaatsen.

Ook de in de laatste bestemmingsronde per ongeluk wegbestemde woonschepen die al jaren met een vaste ligplaats in de haven liggen, worden natuurlijk weer bestemd.

 

Het DB stelt:

- het huidige aantal ligplaatsen als maximum;

- dat onze woonschepen kunnen blijven liggen;

- dat schepen die dat willen na voltooiing van woonwijk Houthaven kunnen terugkeren;dat de vrijkomende plekken niet automatisch worden opgevuld met woonschepen, maar dat  deze ruimte bieden voor reuring in de vorm van niet-overlastgevende varende initiatieven;

- dat de bestemming ‘water’ blijft, dat het open water goed zichtbaar en beleefbaar is (wandelgebied);

- dat watervilla’s en arken niet zijn toegestaan. Qua verschijningsvorm moeten de schepen passen binnen de cultuurhistorische waarde van de Oude Houthaven;

- dat de door een aantal omwonenden gewenste reuring bovendien blijft in de vorm van de binnenvaart aan steiger C, en plekken voor de Bruine Vloot net buiten het plangebied aan de pontsteiger.

 

Deze visie is helemaal in lijn met de Watervisie die de Centrale Stad onlangs heeft vastgesteld, doet recht aan het havenkarakter, maar ook aan de wensen van de diverse betrokken partijen:

- Voor ons geen gedwongen vertrek na 8 tot 10 jaar, maar zekerheid, en aansluitingen op oa water en riool!

- Voor veel omwonenden geen grootschalig toerisme en nachtlawaai voor de deur;

- en ook de pleidooien voor meer vaarbewegingen zijn gehoord, en zijn in de notitie opgenomen.

Hartstikke goed nieuws dus!

Op 20 december wordt de startnotitie besproken door de bestuurscommissie van stadsdeel West.

Wij hopen natuurlijk van harte dat niet alleen het Dagelijks Bestuur, maar ook het Algemeen Bestuur deze visie zal steunen.

 

Hierbij nogmaals enorm veel dank voor je steun, de oude Houthaven gaat mede dankzij jou een prachttoekomst tegemoet!

 

Voor de dossiervreters onder jullie, de startnotitie en bijbehorende bijlagen vind je hier: https://www.facebook.com/pg/behoudoudehouthaven/photos/?tab=album&album_id=1796049514001988

 


Frank Hylkema

Petitie aangeboden!

2016-06-29 18:39:45

Beste Oude Houthavenliefhebbers,

 

Gisteravond hebben we onze, julllie!, petitie aangeboden aan de bestuurscommissie van Amsterdam West. 

Namens bijna 600 ondertekenaars, waarvan ca 400 uit de buurt. SUPER!

We kunnen daarmee vol vertrouwen stellen dat onze petitie -ons scenario- een ontzettend breed gedragen voorstel is. 

RUIM twee(!) keer breder dan de mensen die juist de reuring van de hotelschepen/bruine vloot en andere bedrijvigheid in de haven willen. 

Wij zijn er samen met jullie van overtuigd dat ons scenario de beste invulling is voor onze geliefde Oude Houthaven, nu de bestuurscommissie nog. Als ze naar de overgrote meerderheid luisteren, en alle feiten op een rij zetten, dan moet het goedkomen.

 

Mocht je het willen terugkijken, dat kan via deze link.

http://west.notubiz.nl/vergadering/300917/Bestuurscommissie%20West%2028-06-2016

Ik bied de petitie aan op ca 58:02. Ervoor en erna wordt ook volop ingesproken. 

Op de hoogte blijven? Volg ons verder op onze FB pagina: https://www.facebook.com/behoudoudehouthaven/

 

De kinderen doen ook al volop mee aan de participatiemaatschappij: Wij willen blijven!


Frank Hylkema

Uitnodiging Open Schependag

2016-03-16 16:01:02

Beste buren,

We hopen jullie te mogen verwelkomen tijdens de Open Schependag in de Oude Houthavens op maandag 28 maart (Tweede Paasdag) tussen 2 en 5 uur. Tijdens de Open Schependag zijn 14 van onze schepen opengesteld voor publiek. In en om de schepen worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Tot ziens in de Oude Houthaven!

 


Frank Hylkema

Reminder: kom naar de bijeenkomst over de invulling van de steigers in de Oude Houthaven

2016-03-07 21:55:34

Beste buren, aanstaande woensdag vindt een bijeenkomst plaats over de invulling van de steigers in de Oude Houthaven. We hopen op jullie aanwezigheid.

Locatie: Brede School, Revaleiland 1, van 19.00 21.00 uur


Frank Hylkema

Uitnodiging: kom 9 maart om 19.00u naar de bijeenkomst over de Oude Houthaven en laat je horen!

2016-02-29 20:28:10
Houthaven steiger scenarios

Op woensdag 9 maart van 19.00 21.00 uur vindt een bijeenkomst plaats over de invulling van de steigers in de Oude Houthaven. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: Brede School, Revaleiland 1

Programma

19.00 - 19.15
Inloop

19.15 - 19.30
Welkom door gebiedsportefeuillehouder Gerolf Bouwmeester en stand van zaken participatietraject

19.30 -20.00
Presentaties scenario's

20.00 - 20.30
Vragenronde

21.00
Einde

Twee scenario's voor de Oude Houthaven

Met een klankbord van zes belanghebbenden is de afgelopen tijd nagedacht over de invulling van drie steigers in de Oude Houthaven. Hieruit zijn twee scenario’s naar voren gekomen.

Gerolf Bouwmeester, voorzitter van stadsdeel West en gebiedsportefeuillehouder Westerpark, is benieuwd naar uw reactie op deze scenario's en zal dit meenemen in zijn voorstel voor de invulling van de steigers. Naar verwachting wordt de invulling van de steigers via een nieuw bestemmingsplan geregeld. In het bestemmingsplan wordt vastgelegd wat in de toekomst juridisch planologisch mogelijk is.

Planning

Het nieuwe (ontwerp) bestemmingsplan wordt in april/mei voorgelegd aan de bestuurscommissie van stadsdeel West. De bestuurscommissie van stadsdeel West neemt vervolgens een besluit om de centrale stad wel of niet te adviseren het ontwerp bestemmingsplan vrij te geven voor ter in zage legging en uiteindelijk voor vaststelling.

Wilt u zich aanmelden voor deze avond of mocht u vragen hebben dan kunt u mailen naar houthaven@amsterdam.nl.


Frank Hylkema

Bedankt voor je steun. Maar we zijn er nog niet!

2016-02-09 09:24:46

En we hebben ruim 300 handtekeningen, ontzettend bedankt voor je steun!  Maar we zijn er nog niet, want hoe meer steun des te sterker we staan. Ken je mensen in je omgeving die ons scenario steunen, stuur deze mail door, en vraag hen de petitie ook te tekenen. Bedankt!

Wie zijn we
Sinds vijf jaar liggen onze gezinnen met 26 woonschepen in de Oude Houthaven en we willen hier graag - met respect voor de wensen van de omwonenden - blijven wonen.

 Waar gaat het om?
Op dit moment is er een participatietraject gaande over de invulling van een deel van de Oude Houthaven. Hierover wordt dit voorjaar een besluit genomen. Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester heeft alle leden van de klankbordgroep, waar ook wij deel van uitmaken, verzocht een scenario in te dienen.

Ons scenario is te vinden via onze petitiesite: www.petities24.com/behoudoudehouthaven

De overeengekomen participatievraag
In het traject is onderstaande vraag gesteld, waar alle klankbordgroepleden mee akkoord zijn gegaan:

'Hoe kunnen we invulling geven aan de steigers in de Oude Houthaven (waar nu de tijdelijke woonschepen liggen), rekening houdend met:

• de wens van een aantal omwonenden en (een deel) van de eigenaren van deze tijdelijke woonschepen om definitief te blijven,

• de wens van een aantal omwonenden om varende/bedrijfsmatige activiteiten, en met als randvoorwaarde, dat bij deze nieuwe
     invulling zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het beperken van overlast.'


Uitgangspunt van ons scenario is: Een haven met een open karakter voor klassieke woonschepen en varende schepen.

 Steun je dit scenario? Teken dan onze petitie op www.petities24.com/behoudoudehouthaven

Vermeld bij ondertekening ajb minimaal je postcode. Volg ons ook op Facebook, daar zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen en onze open schependag in maart.

https://www.facebook.com/behoudoudehouthaven/

 
Nogmaals dank voor je steun, hartelijke groet en stuur hem door,

Namens de Vereniging Woonschepen Eigenaren (VWEH),

Frank Hylkema


Frank Hylkema



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.