STOP de externe instanties waaronder: Nijbod Consultancy, Be-Flex, Companen, Pim-Zuid en Intergra!

Samenvoeging.png
 
HELP ONS U TE HELPEN!
STOP de externe instanties waaronder: Nijbod Consultancy, Be-Flex, Companen, Pim-Zuid en Integra
 
De Woonwagen vereniging 'De Rolleman' ontvangt vele klachten door het hele land van Rom & Sinti - Woonwagenbewoners (Hierna: Woonwagenbewoners) Over het feit dat veel gemeente (maar zeker niet allemaal) ervoor kiezen om een bemiddelde (uitvoerings)instanties of ook wel externe bureau in te schakelen die vaak zichzelf opstellen als een ''expert op het gebied van het Woonwagencultuur'' en dit na mijns inziens, uitdrukkelijk NIET zijn! en met als doel om zichzelf te verrijken over gemeenschapsgelden, waarbij een beschermde doelgroepen schade toegebracht wordt, dat zelfs zover gaat dat wezenskenmerken ernstig en onherstelbaar verstoord zijn.
 
Er is geoordeeld, dat woonwagenbewoners effectief betrokken dienen te worden in besluitvormingsprocessen die hen direct raken. De huidige praktijk waarbij bemiddelende instanties worden ingeschakeld die niet of onvoldoende de Woonwagenbewoners zelf vertegenwoordigen, voldoet niet aan het criterium van effectieve participatie (Effectieve deelname) op basis van het Kaderverdrag Minderheden van de Raad van Europa. De enige expertise die deze bemiddelde (uitvoerings)instanties bezitten is na de mening van de vereniging, als mede op te maken uit de ontvangen klachten van de woonwagenbewoners door het land, zoals het manipuleren van gemeenten ambtenaren, die helaas door de gebrekkige kennis van woonwagenzaken zich ook laten misleiden, waardoor de Woonwagenbewoners geraakt worden in de beschermde culturele identiteit.
 
Zowel de Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) als de Committee on the Elimination of Racial Discrimination (CERD) hebben aanbevolen dat de maatregelen en strategieën die ten aanzien van Roma, Sinti en woonwagenbewoners worden gemaakt, in nauwe samenwerking met deze gemeenschappen moeten worden ontwikkeld.
 
De landelijke woonwagen vereniging 'De Rolleman' houd een lijst bij van deze bedrijven, waarvan er sommige zelfs indirect veroordeeld zijn door het College voor de Rechten van de Mens (CRM) zoals het bedrijf Be-FLex, die een beleid geadviseerd heeft (onder andere) aan gemeente in Nederland die de woonwagencultuur en de beschermde identiteit ernstige schade toegebracht heeft.
 
De Rolleman, wil middels deze petitie het mede mogelijk maken om deze bedrijven juridisch te gaan vervolgen voor het schenden van de beschermde mensenrechten en tegelijkertijd gemeente de kans te geven om zichzelf te verschonen, door samen met de vereniging De Rolleman deze bedrijven juridisch aan te gaan pakken.
 
De Rolleman, wil iedere Roma & Sinti - woonwagenbewoners adviseren, ga NIET met deze bemiddelde instantie in zee, en vertel je gemeente of woningcorporatie dat bemiddelende instantie NIET voldoen aan de kader verdrag van minderheden. (neem eventueel contact op met de enige vereniging die voor uw belangen echt opkomt, De Rolleman!)
 
De werkwijze is het tegen elkaar opzetten van familieleden (verboden inmening) en zichzelf voorstellen als een expert op het gebied van het woonwagencultuur terwijl deze na mijns inziens, dit uitdrukkelijk NIET zijn! Ook is het zo dat vaak andere Roma & Sinti, familie namen misbruikt worden, alsof het ''vrienden'' zijn terwijl dit ook NIET het geval is, om zo je vertrouwen te winnen.
 
Daarom teken aub de petitie zodat uw landelijke woonwagen vereniging 'De Rolleman' beter voor uw rechten kan gaan opkomen en beschermen!
 
Op het moment is de titel: 'STOP de externe instanties waaronder: Nijbod Consultancy, Be-Flex, Companen, Pim-Zuid en Intergra' het kan zijn dat De Rolleman enkele bedrijven niet benoemd heeft, in dit geval vragen wij om hierop gewezen te worden.
 
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan bovenstaande tekst

Secretaris Driekus, van de woonwagen vereniging De Rolleman    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Secretaris Driekus, van de woonwagen vereniging De Rolleman alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...