Steun het CAHAL (Centrum aangeboren hartafwijkingen LUMC en Amsterdam UMC) voor behoud van kinderhartchirurgie!

Steun het CAHAL (Centrum aangeboren hartafwijkingen LUMC en Amsterdam UMC) voor behoud van kinderhartchirurgie en teken de petitie!

 

Let op: Na het ondertekenen van de petitie ontvangt u een email ter bevestiging. Klik op de link in de email om uw steun definitief te maken. Deze email kan in uw spambox terecht zijn gekomen.

Demissionair minister De Jonge (VWS) heeft deze week laten weten dat de kinderhartchirurgie in Nederland geconcentreerd gaat worden in Rotterdam en Utrecht. Een enorme teleurstelling en een onbegrijpelijk besluit voor ons als LUMC, dat samen met Amsterdam UMC deze zorg al ruim 25 jaar levert binnen het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam en Leiden CAHAL. We leggen ons er niet bij neer: we zetten alles op alles om onze fantastische zorg voor kinderen én volwassenen met aangeboren hartafwijkingen te blijven leveren. Voor al die patiënten, groot en klein, die we al hebben geholpen en die vaak een leven lang zorg nodig hebben. En voor al die nieuwe patiënten die we een kans willen geven op een zo normaal mogelijk leven. Zelfs als dit betekent dat we hen al voor de geboorte moeten opereren, hetgeen in Nederland alleen in het LUMC kan.   CAHAL levert aantoonbaar goede kwaliteit van zorg en voldoet aan alle vergunningen en eisen. Het CAHAL behoort tot de twee grootste centra van Nederland en is toonaangevend in Europa. Patiënten en ouders van patiënten kunnen en mogen van ons dezelfde hoogkwalitatieve zorg verwachten, zoals zij die al jaren ontvangen. Onze betrokken zorgverleners blijven dag en nacht voor onze patiënten en hun ouders klaarstaan. Ook mogen zij erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om deze zorg in het LUMC en binnen CAHAL te behouden.   De impact die het voorgenomen besluit heeft op de keten binnen onze organisaties is enorm. Wij pleiten dan ook voor een onafhankelijk onderzoek naar de medische inhoudelijke, financiële en economische gevolgen van dit besluit. Maar bovenal naar het effect van het sluiten van ons kinderhartcentrum voor de toegankelijkheid van acute en complexe zorg (zoals kinder-IC-zorg) voor onze regio.   Steun ons in onze strijd en teken de petitie!

LUMC_20210126_foto_Sandra_Stokmans.jpgFoto: Sandra Stokmans

 

 


CAHAL – Centrum voor aangeboren hartafwijkingen Amsterdam Leiden / Amsterdam UMC / LUMC    Neem contact op met de schrijver van de petitie