STOP het eenrichtingsverkeer op de Sint-Pietersstraat!

Opmerkingen

#1

De enkele handelszaken die er zijn in leut verliezen kanten!
Daarbij zie ik echt geen nut ervan

Petra Gaspercic (Maasmechelen , 2024-03-21)

#15

Woon hier al 43 jaar en vind er niets beter aan dan het was

Schoeters dennis (Leut, 2024-03-21)

#19

Een grote onzin is

Guillaume Ramaekers (Leut, 2024-03-21)

#20

Er is nu veel meer gevaar op onze straat. Het eenrichtingsverkeer moedigt vele chauffeurs aan om harder te rijden. Daarnaast ondervind ik dat wanneer ik met de fiets ben mensen nu ook de fietsstraat negeren dat gebeurde voorheen nauwelijks.Het zou rustiger zijn nu, daar merk ik niets van op. De overlast van de lijnbussen is sowieso weg door het flexvervoer van de lijn. Van de gewone weggebruiker hebben we geen last.
Het vele omrijden is dan ook nog eens slecht voor ons milieu. Ik ondervindt geen enkel voordeel aan de proefperiode, enkel maar nadelen. De studies waarop men zich baseerde voor de inrichting van het eenrichtingsverkeer zijn serieus gedateerd men sprak bij de voorstelling over de voordelen voor de kruidenier, de bakker en de krantenwinkel gelegen in de Sint Pietersstraat, deze handelszaken zijn er al een tiental jaar niet meer. Men beweerde ook cijfers te hebben over de bevraging van buurtbewoners, ik heb als bewoner nooit eerder schriftelijk iets verklaard en ook mij geburen niet.

Linsy Ramaekers (Maasmechelen , 2024-03-21)

#21

Er is Zowiezo al weinige verkeer is doordat de lijnbus is afgeschaft en er vanaf volgend schooljaar de kleuterschool er niet meer is in de dreef en er dan nog minder passage gaat zijn door de ouders die de kinderen met de auto naar school brengen. Dat zijn er meer dan gedacht word. Wij wonen in het midden van de straat en moeten een heel stuk omrijdenals we richting lankaar moeten wat het milieu zeker niet ten goede komt wat eigenlijk jullie bedoeling toch grotendeels is.

Sabine Schepers (3630, 2024-03-21)

#31

Ik woon ook op de Sint-Pietersstraat. Ik moet veel rondrijden voor mijn werk, en moet nu meermaals per dag nodeloos rondjes zitten rijden wat enorm vervelend is, normaal moet ik maar een 50m de straat op rijden. Ook bij het carpoolen voor hobby’s met kinderen op deze straat komt dit erg vervelend uit. Ik vind deze maatregel erg hinderlijk en zie hem graag afgeschaft. Ik vind dat inwoners van deze straat sowieso in 2 richtingen moeten kunnen rijden.

Sandra Schoonbrood (Leut, 2024-03-22)

#35

Ondoordacht, niet overlegd.
Om toerisme te kunnen uitbouwen moeten inwoners van Leut inboeten. Voorzie rond het kasteel voldoende, groene parkeerplaatsen zodat toeristen niet door onze straten hoeven te komen en er bijgevolg geen verkeersherinrichting nodig is.

Koen Habraken (Leut, 2024-03-22)

#41

Er geen meerwaarde aan is

S Willems (Leut , 2024-03-22)

#54

Wat voor belachelijke maatregel is dit! Duidelijk weer in de hand gewerkt door nieuwe inwoners met diepe zakken en een politieke agenda. Schandalig dat ge gewone burger hiervoor moet boeten. Bovendien is iedereen al meer dan een maand op zoek naar de zogezegde teller op de Geisterweg die te toegekomen verkeersdrukte zou meten. Kan u ons laten weten waar deze te vinden is? En de beloofde vergadering waar de dorpelingen hun protest konden kenbaar maken is ineens afgeschaft en veranderd in een deur-aan-deur bevraging. Een ideale manier om te sjoemelen! Uiteraard zodat het niet opvalt dat die 3 rijke stemmen voor niet opwegen tegen de vele proteststemmen. Wij moeten meermaals per week op deze straat zijn en vinden het een schande!

Paula Severijns (Lanaken , 2024-03-22)

#63

Omdat ik er klaar mee ben.

dana verspuij (Maasmechelen, 2024-03-22)

#64

Ik vindt die eenrichtingsverkeer maar dikke onzin 🤬🤬

Milano Verspuij (Maasmechelen, 2024-03-22)

#72

Ik zie het nut er niet van in nog nooit iets gebeurt

Pascal Nijsten (Maasmechelen , 2024-03-23)

#87

Het nergens voor nodig is die zever!!!

Stef Bosmans (Maasmechelen , 2024-03-24)

#92

Ik vind dat het geen zin heeft. De bus komt er al niet meer langs. Voor de bewoners is het ook omrijden. En vooral, dat ze de fietsers ook goed leren fietsen.

Welters Wim (Meeswijk , 2024-03-24)

#93

Ik onderteken dit omdat ik als bewoner van de straat hier meer hinder mee ondervind dan voordeel.

Kevin Quix (Leut, 2024-03-24)

#98

Alles in overweging genomen, namelijk enerzijds het opzet, naar ik vermoed eentje van verkeersveiligheid en eventuele betere doorstroming, en anderzijds de andere belangen, zoals die van handelaars, de rust bewaren in de Dreef die een sluiproute zal worden, de Geisterweg zal ook over belast worden…, vind ik eenrichtingsverkeer over the top.

Met een aantal andere, doordachte maatregelen, zoals parkeerstroken (zoals dat ooit ook gebeurde tegen gezigzag en slecht zicht op de baan op de Eisdenweg (net voor de S’straat)), snelheidsremmers en sensibiliseren rond het parkeren op eigen grond, kan men - naar mijn mening - hetzelfde bereiken. Ik vind de verkeersveiligheidslobby soms nogal doorslaan…

Laten we eens ver genoeg vooruit kijken.
De rust van de Dreef gaat achteruit, en die wordt mogelijk wel ooit verkeersvrij zodra de kleuters verhuist zijn. Dan moet al flink wat van dat verkeer over de Geisterweg, en het zeer vervelende kruispunt dreef- diepste onderste eind…

Drukte in de absolute downtown Leut Sint-Pieterstraat is er nu toch ook niet zo vaak. Laten we niet overdrijven. We willen allemaal in het rustigste hoekje wonen, maar meer dorpskern dan dit stuk Leut bestaat niet. De snelheidsbeperking van 30 lijkt me meer dan genoeg.
En de return in een frequenter gebruik van de fiets, wordt mijns inziens aardig overschat. Hoeveel mensen zouden igv deze maatregel nu de fiets nemen ?

Dirk Notelaers (Leut, 2024-03-25)

#99

Zinloze maatregel

Konings Gerard (Maasmechelen , 2024-03-25)

#101

Het zeer vervelend en storend is en het me teveel omrijden is

Cundy Coenen (Maasmechelen , 2024-03-25)

#110

Nutteloze verkeersverandering. Sint-Pietersstraat wordt nu veel harder gereden.
Geisterweg: auto’s rijden , indien tegenligger aankomt ( nu veeel vaker )vaak genoodzaakt over de borduren . Over de kiezels en aangelegde grasperken. Ellende . Gemiddeld worden door de Leutenaren nu meer kilometers gereden dan voorheen . Dit in tijden van “milieubewust”worden .

Paul Hendrikx (Leut, 2024-03-27)

#129

Ik kocht jaren geleden een bouwplaats op de rustige Geisterweg in Leut. Tot mijn grote teleurstelling is dat nu een zeer drukke straat geworden door het eenrichtingsverkeer in de St Pieterstraat. Dit kan niet de bedoeling zijn.... .

Mietje Hendrikx (Leut, 2024-03-28)

#141

Het heeft geen meerwaarde

Cindy Schuermans (Leut, 2024-03-31)

#148

Ik onderteken omdat de eenrichtingsstraat meer negatieve dan positieve invloed heeft in ons dorp. We merken dat er veel bestuurders aan hoge snelheid door de straat rijden omdat er geen tegenliggers meer zijn. Ook wordt alle verkeerd omgeleid wat dan weer voor onnodige drukte zorgt in andere straten.

Zander Hendrikx (Maasmechelen, 2024-03-31)

#151

Ik ben op bezoek geweest en vond de rust daar heel aangenaam en dit zou verstoord worden door het eenrichtingsverkeer te maken

Elias Belmans (Tessenderlo, 2024-03-31)

#152

Totaal zinloos. De omleiding brengt enkel ongemak en onrust.

Ronny Paulissen (Herk-de-stad , 2024-03-31)

#157

Ik onderteken omdat het een nutteloze maatregel is en hierdoor veel meer mensen via de Genieskenstraat de Rijksweg op gaan. Hier gaan veel accidenten gebeuren zo!!

Desiree Smeets (Maasmechelen , 2024-04-12)

#158

Ik het nut er niet van in zie. Heeft niets te maken met veiligheid voor onze kinderen. So wie so gaat de kleuterschool bij de Dreef verdwijnen per september.

Phil Smeets (Leut, 2024-04-12)