Autoluw Tongelresestraat

Opmerkingen

#2

Ik het eens ben met het gestelde in de petitie plus het feit dat er veel teveel dubbele bewoning ( legaal dan wel illegaal) in de Tongelresestraat is, zeker gezien vanaf de binnenring tot aan het eerste spoor.

Nol Peels (Eindhoven, 2022-06-30)

#3

Ik ben helemaal mee eens wij wonen hier 35 jaar en heeft gezien de buurt achteruit gaan.
Veel troep op straat heb last en zakje wiet in ons voortuin gevonden . Zwervers dat flessen alcohol achter laten. Wij zijn het ook zat.

Lorraine Van der Heijden (Poeijersstraat 5642GA Eindhoven , 2022-06-30)

#4

Ik onderteken de petitie omdat ik het helemaal eens ben met het gestelde. Wij wonen vanaf 1973 in de Tongelresestraat en hebben in de loop van de jaren de verpaupering zien gebeuren. Daarbij komt ook nog het grote aantal opgesplitste woningen. GENOEG IS GENOEG!

Henriëtte Peels (Eindhoven, 2022-06-30)

#7

Racebaan circuit Auto’s die snelheden ver boven de 100 km/uur halen en daarbij andere auto’s inhalen Verloedering /Verpaupering door straat beeld met shoarma zaak die zijn slecht onderhouden pand met Bouwlampen uitlicht ! en toeterende auto de hele dag bestelling komt ophalen Verpaupering door zwerfafval fastfood panden en 2 schietincidenten en bom melding binnen een jaar Maak er een boulevard achtige straat van zoals in de binnenring de Geldropseweg boulevard

John Jans (Eindhoven, 2022-06-30)

#8

Ik onderteken omdat ik als bewoner erg veel onrust ervaar door alle ontwikkelingen die er zijn op de tongelresestraat van rondweg tot spoor. Met wegversmallingen zouden ambulances etc nog goed vooruit kunnen maar is er geen mogelijkheid meer voor associaal rojgedrag van andere met minimaal 100 km per uur. Of maak n calimiteiten baan en een 1 richtingsweg naast elkaar. Zo kan het niet langer. Verpaupering maakt dat er steeds meer sociale verpaupering komt oa Schietincidenten. Maak er parkeervergunningen van voor bewoners. Maak meer groen..
laat de wijk weer leven, aan de bewoners ligt het niet die houden de straat wel proper en levendig.

Hanita van der Wijst (Eindhoven, 2022-06-30)

#9

Er echt veel te hard wordt gereden, er heel veel rommel over de straten waait van alle horeca. Mijn woon plezier verminderd hier fors door!

Bram Quik (Tongelresestraat 362, 2022-06-30)

#10

Er wordt veel te hard gereden!!

Jose Pos (Eindhoven, 2022-06-30)

#12

Omdat ik het ook vind woon bij de tongelrestraat een zijstraat ervan

Peter Hendriks (Eindhoven, 2022-06-30)

#14

Omdat ik het eens ben met het genoemde

Jos Vd Heijden (Eindhoven , 2022-06-30)

#18

Ik erger mij ook al jaren hieraan en heb laatst voor de zoveelste keer een automobilist aangesproken op het tegen het verkeer inrijden over het fietspad/trottoir met hoge snelheid langs onze voordeur!!
Ik kreeg een grote mond van de verkoper van de “winkel” waar hij uiteindelijk zijn auto had geparkeerd!! Ook midden op de stoep!
Ook de zgn firma’s waar niks gebeurd; nauwelijks klandizie maar wel helemaal ingericht! ik zet er mijn vraagtekens bij en dan druk ik mij nog zacht uit!
Schietpartijen en andere louche toestanden!

Claudia Haan (Eindhoven, 2022-07-05)

#19

Ik het helemaal eens ben met de schrijfster van deze petitie. We moeten ons veilig voelen in ons huis en in onze buurt, maar dat is een heel eind aan het verdwijnen door het racen van de auto’s als ook door schietpartijen en ongure figuren die op betreffende zaken afkomen.

Marijan Wouters (Eindhoven, 2022-07-05)

#21

I'm a resident and home owner on tongelresestraat and fully recognise the contents of the petition.
A speed camera, a traffic reduction system, pedestrian crossings, noise detection cameras, etc. All these would help. It's a narrow busy street with parking both sides, yet no traffic control whatsoever.
I'm supporting some change.

Cian Murphy (Eindhoven, 2022-07-05)

#22

Helemaal mee eens!!

Rosemarie Voeten (Eindhoven, 2022-07-05)

#23

Mee eens: meer overzichtelijke oversteekplaatsen, het terugdringen van de snelheid van automobilisten en meer groen in de straat moet opgepakt worden.

Renée van der Heijden (Eindhoven, 2022-07-05)

#24

Ikzelf aan de Tongelresestraat woon en er ook veel last van heb.

Stephanie van den Hurk (Eindhoven, 2022-07-05)

#26

Ik mij herken in het beeld dat wordt geschetst van deze straat. Veel overlast van hard rijdend verkeer en verpaupering van de buurt.

Sjoerd Bonink (Eindhoven, 2022-07-05)

#27

Voel me niet veilig door schietpartijen. Veel last van auto’s die voorbij sjezen en goederentreinen nachtenlang. Tongelresestraat lijkt een tweede Kruisstraat te worden. Ze staan om 2 uur in de nacht onder mn raam te bedelen en dan heb ik t nog niet eens gehad over mijn achterburen, die mijn oprit iedere dag gebruiken als parkeerplek en om hun containers neer te zetten…. Ben er helemaal klaar mee!!

Chen Peters (Eindhoven, 2022-07-05)

#33

Het wordt steeds meer een crime wijk!!!!!!

Charles Van Aerle (Eindhoven , 2022-07-05)

#35

Helemaal mee eens! De Tongelresestraat is een racebaan, vaak ongelukken, Heel veel treinverkeer ( Twee spoorwegovergangen)
Lelijk asfalt-plein aan begin Gen. Bothalaan/tongelresestraat waar het 's avonds ook vaak niet pluis is. Veel huizen worden opgekocht en gesplits in 3 woonlagen, hierdoor teweinig parkeermogelijkheden...
Goed initiatief!

Margriet Van Veen (EINDHOVEN, 2022-07-05)

#41

Ik woon zeer dichtbij het café dat afgelopen kerst beschoten werd, vreselijk en heel naar, zo'n onveilig gevoel aan over gehouden. De jaren ervoor ook veel overlast gehad door gefeest tot midden, geruzie en ontzettend luidruchtige voertuigen. Regelmatig schrik ik wakker omdat er met een rotgang met quads en auto's door de straat geraced wordt. Er was eerder ook al een hele situatie omdat er tijdens een grand opening een vuurwapen op de grond was gevallen, toen was ook heel de straat afgezet en zijn ze tot 3 uur 's nachts bezig geweest met iedereen controleren en fouilleren.
Ook overdag is het oppassen geblazen met oversteken en als ik langs het stuk fiets waar de kruidvat zit, moet ik altijd wel uitwijken naar de autobaan (en dan maar hopen dat ze auto's net zo goed uitkijken als jij) omdat er auto's midden op het fietspad staan voor de döner tenten. Dat moet toch anders kunnen?

Nadine Trachsler (Eindhoven, 2022-07-05)

#42

Er veilig doorheen kan rijden

Eric Dekkers (Beek en Donk , 2022-07-05)

#45

Dit geld niet alleen voor Togelresestraat van rondweg tot eerste overweg maar heel de Tongelresestraat van het Hofke tot aan de rondweg.

G Adeler (Eindhoven, 2022-07-06)

#54

Ik zelf op de tongelresestraat woon met een klein kindje. En extreem veel last heb van het hard rijdende verkeer.

Sara Bongers (Eindhoven, 2022-07-06)

#55

De straat is te gevaarlijk om over te steken en niet kindvriendelijk terwijl er vele jonge gezinnen wonen.

Joyce Matulessy (Geldrop, 2022-07-06)

#56

Het is verschrikkelijk om te zien en te horen hoe auto,s en motoren zo hard over de tongelresestraat rijden ,er zijn erbij die over de 100km rijden belachelijk. Maar de gemeente grijpt pas in als er doden vallen, maar dat is niks nieuws.

Joss Jansen (Eindhoven , 2022-07-06)

#60

Ik achter deze petitie sta, het traject Tongelresestraat en het Hofke is een racebaan waar geen verkeersregels lijken te gelden en de politie geen aandacht heeft voor snelheidscontroles.

Birgitte Putman (Eindhoven, 2022-07-06)

#62

Ik onderteken omdat we veel hinder ervaren van hard rijdende auto's en motoren, qua uitstoot, geluid, en veiligheid. Een autoluwe straat met veel groen zou fantastisch zijn

Tanja Manders (Eindhoven , 2022-07-06)

#63

Ik onderteken deze petitie omdat ik het er helemaal mee eens ben. De Tongelresestraat is een echte racebaan geworden. Auto's en motoren die met veel en veel te hoge snelheden over de weg rijden en het soms onmogelijk maken om over te steken. Een groot gevaar voor kinderen en ouderen. Ook motoren die relmatig met oorverdovend lawaai over de straat racen zijn zeer hinderlijk voor de omwonenden. Ook de schietpartijen baren ons zorgen. We zijn het met al jullie punten eens. Een zeer goede petitie.

Marianne en Thieu Slegers (Eindhoven, 2022-07-06)

#66

Hier ook een jong gezin en wij wonen hier nu bijna 6 jaar.. en ik verbaas me nog steeds hoeveel ongelukken er ook thv de poeijerstraat gebeuren. Mede door het harde rijden en het onoverzichtelijke kruispunt (t splitsing) is het hier altijd extra goed uitkijken. En inderdaad, je kinderen uit de auto halen is verschrikkelijk

Stephanie Vergeer (Eindhoven , 2022-07-06)

#68

Onze zoon is aangereden op de Tongelresestraat omdat iemand weer te hard reed. We hebben toen gevraagd voor drempels maar dit mag niet ivm ambulances. Wel kregen we een paal met een fiets erop en wat witte strepen maar niemand die dit ziet.

Jacqueline Zuidweg (Eindhoven, 2022-07-06)

#69

Ik maak me ook zorgen. Naast bovenstaande argumenten is er ongeveer 1x per maand op het kruispunt poeijerstraat/tongelresestraat een ongeluk, waar meer dan eens een ambulance bij heeft moeten komen.

Levensgevaarlijk dus.

Joeri van Boxtel (Eindhoven, 2022-07-06)

#70

Auto’s rijden veel te hard - kruising met Poeijerstraat heeft wekelijks een ongeluk. En savonds hangen er veel ongure types rond. Ik durf de hond dan niet alleen uit te laten.

Ayla Van Boxtel (Eindhoven, 2022-07-06)

#71

Ik onderken dit verhaal! Tongelresestraat is een racebaan. Waarom geen flitspalen? Verschillende levensgevaarlijke verkeerssituaties, met name ter hoogte van de Poeijersstraat. Gemeente doe er wat aan!

Andre Verhuysen (Eindhoven, 2022-07-06)

#75

Ik me helemaal kan vinden in de omschrijving van dit stuk van de tongelresestraat. Parkeren en daarna uitstappen is levensgevaarlijk. Net als wegrijden van de parkeerplek overigens.

Evelien Derks (Eindhoven , 2022-07-06)

#77

De leefbaarheid en veiligheid terug moet komen

Ronald Derksen (Eindhoven , 2022-07-06)

#80

Ik het geheel eens ben met de petitie. De straat is te gevaarlijk om over te steken met kinderen. En ik maak mij zorgen om de schietpartijen

Sophie Gordeijns (Eindhoven, 2022-07-06)

#83

De Tongelresestraat is een racebaan geworden met ontoelaatbare gevaarlijke situaties.
Het is wachten op een ongeluk.
Daarnaast is er behalve veel zwerfafval ook grog vuil dat gewoon op het plein wordt gedumpt en weken blijft liggen.
Gemeente doe wat !

Ruben Wolterbeek (Eindhoven, 2022-07-06)

#91

Er wordt enorm aso gereden met onoverzichtelijk oversteek plaatsten. Al genoeg ongelukken gebeurd.

Rob Van Glabbeek (Eindhoven , 2022-07-06)

#93

Omdat ik in de Koestraat woon en helemaal met deze petitie eens ben!

Samantha Langenberg (Eindhoven , 2022-07-06)

#102

Ik maak mij grote zorgen omdat de criminaliteit snel verergert hier in de buurt.

Sjak Castelijns (Eindhoven, 2022-07-06)

#124

Hoog tijd dat er wat gedaan word! Afgezien van het vele VEEL te hard rijden: ook het fietspad is niet meer veilig voor kinderen vanwege nieuwe bedrijven waar voortdurend busjes in en uit rijden en parkeren op de stoep en fietspad, zogenaamd om 'even iets te laden'. Sinds wanneer heeft de Tongelresestraat de bestemming 'industriegebied' gekregen?

Debbie Vidigar (eindhoven, 2022-07-07)

#132

Meer groen! Minder schietpartijen!

Niels Loomans (Eindhoven, 2022-07-07)

#134

De tongelresestraat veiliger wil maken

Jord Dijkema (Eindhoven , 2022-07-07)

#136

Voor een veiligere en aangenamere buurt

Lisa Steur (Eindhoven, 2022-07-07)

#139

ik het ook niet meer normaal vindt hoe hard er hier door sommige gereden wordt en het Asso gedrag van de mensen

monique engels (eindhoven, 2022-07-08)

#143

voor onze toekomst

ruud baetsen (Eindhoven, 2022-07-08)

#146

Ik hier woon en het een verschrikkelijke ontwikkeling vindt voor mijn opgroeiende kinderen!

Rene Tijssen (Eindhoven, 2022-07-08)

#147

Ik het er mee eens ben.

Max Boeren (Eindhoven, 2022-07-08)

#150

I usually saw cars rushing around 60-70kmh, sometimes more. I think it's adequate one radar and a speed limit of 30 in this street. Nothing to say about violence and shootings, it's just what we voted in Europe.

Carlos Nogales (Tongelresestraat, 2022-07-09)

#155

Ik ben het volledig eens, er wordt te vaak te hard gereden, asociaal gedrag, fietsen en brommers op de stoep omdat ze door geparkeerde auto’s niet makkelijk de weg op en af kunnen.

Ellen van den Hoogen (Eindhoven, 2022-07-09)

#156

genoeg is genoeg. Auto and motors rijden veel te hard. Gewoon gevaarlijk.

C.G.P Franken (Eindhoven, 2022-07-09)

#158

De Tongelresestraat lijkt wel een racecircuit, zelf woon ik binnen de ring aan de Tongelresestraat maar ook hier is teveel doorgaand verkeer wat hier iedere dag voorbij scheurt. De leefbaarheid is in het geding. De gemeente moet hier eens wat aan doen om er de vaart en de hoeveelheid uit te halen.

Gilberto Van Dijk (Eindhoven, 2022-07-09)

#159

Er wordt met behoorlijke regelmaat veel te hard gereden, wat naast gevaar(!!) Ook veel lawaai met zich meebrengt. Onze kinderen zijn al wat ouder, maar het gedrag van menig automobilist kan ervoor zorgen dat een overstekend kind...... Dit moet echt veranderen. Help! Goed initiatief!

Michel Broekhuizen (Eindhoven, 2022-07-09)

#161

Ik aan de tongelresestraat woon. Veel bestuurders en motorrijders denken dat ze max verstappen zijn. Ze rijden hier met hoge snelheid door de straat als er een kind de straat op schiet rijden ze die mors dood.
Ik zou graag of flitspalen zien of heel veel hoge verkeersdrempels. Of een weg versmalling op bepaalde stukken.Zodat ze vaart moeten minderen. Zebrapad weten ze volgens mij ook niet wat daar de betekenis van is. Ik erger me al jaren aan deze race straat. Het gaat over heel de tongelresestraat. Dus ook het deel vanaf het dafmuseum naar de insulindelaan toe.

Rm Broekhuizen (Eindhoven, 2022-07-09)

#165

Ik vind dat er veel te hard gereden wordt op de Tongelresestraat. Ik ben ook al enkele jaren dmv Twitter aan het klagen bij de gemeente echter niets helpt.

Jeroen van der Harst (Eindhoven, 2022-07-09)

#167

Er erg hard gereden wordt op de weg, als voetganger of fietser voelt dit absoluut niet veilig

Hugo Hulleman (Eindhoven, 2022-07-09)

#175

Op andere manieren de snelheid beperkt oet worden. Autoluw kan niet

Maria Vd wees (Eindhoven , 2022-07-10)

#179

Al jaren worden loze beloften gedaan.
Vrachtwagens om 5.00!

Autoluw kan niet staat hierboven.
Dat is relatief, de wijk moet bereikbaar blijven, maar doorgaand verkeer, bv van/naar de Kade en het centrum is wel te weren.
Weren kan niet vanwege de hulpdiensten zegt de gemeente, echter in andere gemeenten worden sluizen met camera bewaking gebruikt. Rij je erdoor, dan krijg je een bon. Werkt prima.
Kan bv voor het Daf museum

Jan Welvaarts (Eindhoven, 2022-07-10)

#182

Ik sinds 1998 aan de Tongelresestraat woon, en daar steeds meer overlast ervaar. Vooral van het voorbij razend verkeer. Het huis trilt, zelfs het servies in de kast trilt al bij het voorbijkomen van een klein vrachtwagentje.
Ondanks belofte van de gemeente de straat 30km per uur en auto werend te maken, is daar nooit iets aan gebeurd. Het plan lijkt zelfs helemaal opzij geschoven.
Mijn zorg gaat uiteraard ook uit naar de schietpartijen, maar veel meer naar de trilling en de herrie en stank van het verkeer.
Ik woon binnen de ring.

Mélanie Thomassen (Eindhoven, 2022-07-10)

#188

Ik me stoor aan hardrijders en geluidsoverlastveroorzakers, niet alleen aan de Tongelresestraat maar ook op de 30 km/u wegen daar omheen (motoren, quafs, noem maar op). Daarnaast kan de wijk wel wat meer groen gebruiken.

Axel Köhler (Eindhoven , 2022-07-11)

#189

Genoeg is genoeg, idd twéé cafés waar elke keer iets te doen is 1 gelukkig dicht zoals het er nu uit ziet en bij maxim wordt geschoten en gedeald iedereen weet het maar politie grijpt niet in, die zelfde personages scheuren door de straat alsof ze in zandvoort zijn en met scheuren bedoel ik ook echt scheuren

Johny van Overveld (Eindhoven tongelresestraat , 2022-07-11)

#190

Ik onderteken omdat het vele (en) te hard rijden op de Tongelresestraat zorgt voor veel geluidsoverlast en onveilige situaties. De Tongelresestraat wordt consequent gebruikt door vrachtverkeer. Ik woon binnen de ring. Tot 3u 's nachts is er herrie van uitgaansverkeer en vaak wordt ik 's nachts (ook in het weekend) om 4u wakker van de eerste vrachtwagens die door de straat komen gedenderd. Ik heb niet alleen last van het geschreeuw en het geluid van het verkeer, maar ook van de trillingen binnen bij iedere vrachtwagen die langs komt. Ook denk ik dat er veel aan sfeer valt te winnen met een vergroening van de straat.

Lieske Welvaarts (Eindhoven, 2022-07-11)

#197

Ik woon aan de Tongelresestraat tussen Kievit- en Pelikaanlaan. Er wordt erg hard gereden, er is veel zwerfafval en rond het winkelcentrum komen naar mijn idee teveel shoarma/shisha zaken. Het zou jammer zijn als hier dit stukje een 2e Kruisstraat wordt. Meer groen, snelheidsbeperking, minder doorgaand verkeer lijkt me een uitstekend streven.

Patricia Bakkers (Eindhoven, 2022-07-12)

#199

De gemeente maar niks doet tegen die drugspanden. Alsof wij niet weten dat het foute shit is. En de politie weet ervan, de gemeente ook. Maar er wordt gewoon geen actie ondernomen. Ondertussen wordt er regelmatig geschoten en kan het zomaar fout gaan.

Arleth Van Zantvoort (Eindhoven, 2022-07-13)

#200

Ik dagelijks word geconfronteerd met de "racebaan" Tongelresestraat. Heb ook al een brief naar het Eindhovens Dagblad geschreven.

Patrick Lammers (Eindhoven, 2022-07-13)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...