De kinderopvang van de toekomst wil geen kleine stapjes, maar grote sprongen vooruit

Opmerkingen

#8

Ik onderteken omdat ik vind dat kinderbegeleider een ernorm ondergewardeerd beroep is. Het is een bouwsteen van de maatschappij. Begeleiders hebben een enorme verantwoordelijkheid, maar krijgen hiervoor niet voldoende wardering. Werkdruk ligt hoog en uren zijn enorm flexibel. Om de kwaliteit in de toekomst te garanderen en het beroep aantrekkelijker te maken moet er verandering komen.

Gerd Lannoo (Anderlecht, )

#11

Het hoog tijd wordt dat er iets gedaan wordt.....

Marleen Rutgeerts (Brussel, )

#18

Zelf ben ik kinderbegeleidster en weet dat dit echt een alarmerend gegeven aan het worden is . Ook naar de toekomst toe moet dit beter om deze job aantrekkelijker te maken ! Want zeg nu eerlijk de mooiste job ter wereld moet beter ondersteuning krijgen

Ilse De kokere (Zwijnaarde, )

#19

Ik onderteken omdat de kwaliteit die wij willen en die ouders verwachten niet langer haalbaar is met een 1 op 8 ratio.

Frauke Delchambre (Mol, )

#20

Ik heb twee kinderen; elk deden ze een andere crèche aan. Wij ondervonden het verschil tss een crèche met heel wat visie, activiteiten versus een puur minimalistische zorg georiënteerde. Opvallend! + We kiezen voor een zo actief mogelijke maatschappij. Alle waardering voor zij die ondertss voor onze kleintjes (dé toekomst) goed zorg dragen. Preventie, pro-actief zijn!

Olivia Simpson (Kruibeke - Bazel, )

#21

Vele honderden in deze essentiële sector geven dagelijks het beste van zichzelf, omringen kinderen met liefde en zorg, ondanks dat het water hen aan de lippen staat. Het is een schreeuw om hulp, hopelijk wordt hij door onze Vlaamse Overheid gehoord.

Hilde Van de Velde (Wilrijk, )

#29

Ik onderteken deze petitie, omdat de regering al meer dan 20 jaar weigert om alle onthaalouders onder een dienst een werknemersstatuut te geven als enigsten in België. Zelfs alle jaren gewerkt voor 2003 tellen niet mee voor ons pensioen. We krijgen alleen een nepstatuut sui generis, dus geen vakantiegeld, geen eindejaarspremie, geen ouderschapsverlof.... Wel veel eisen, plichten, veel papierwerk en veel uren werken zonder het minste respect van hun.

Hilde De Munter (Aalter, )

#31

Als kinderverzeorgster die al 7jaar op de werkvloer sta onderteken ik deze petitie.
Ik sta hier helemaal achter. Het word hoog tijd dat er verandering komt.

Deborah De Maeght (Zottegem, )

#38

Ik onderteken omdat ik als leidinggevende enorme druk ervaar en merk dat de draagkracht van mijn team zeer laag is. Wat zorgt voor een hoog ziekteverzuim, wat dan weer de draagkracht nog verder naar beneden laat gaan.
Kinderen zijn de maatschappij van morgen. Schandalig dat daar nog niet meer in geïnvesteerd wordt, in de kinderen.

Evelyne Van Damme (Gijzegem, )

#42

Als teamcoach in een grote groepsopvang (90 plaatsen) ondervind ik dagelijks wat de gevolgen van deze absurde ratio zijn. Kinderbegeleiders en teamcoaches onder druk, soms boze ouders, een ziekteverzuim dat door het dak gaat en erger nog kinderen die we weer naar huis moeten sturen met het gevoel dat we hen tekort hebben gedaan. Dit bijna iedere dag. Dat doet wat met ieders motivatie. Het is erg genoeg dat we dit al ruime tijd zo doen maar het is nu tijd om er iets aan te doen.

Abigail Polley (Berchem, )

#43

Ik onderteken omdat alle kinderbegeleiders dit verdienen, net zoals alle andere beroepen die essentieel bleken te zijn tijdens de pandemie, maar er amper erkenning voor krijgen in hun arbeidsvoorwaarden en salaris.

Katrien Van Hecke (Hove, )

#50

Ik onderteken omdat ik me volledig kan vinden in de elementen die aangehaald worden. Ik ben zelf in een burn out terecht gekomen door de immense werkdruk en het feit dat ik vind dat we kinderen en ouders niet kunnen bieden wat ze nodig hebben. Mijn werk is mijn passie en dat wil ik op een pedagogische manier doen en niet enkel en alleen bandwerk uitoefenen bij de verzorging.

Typhaïne François (Brugge, )

#59

Ik voel dat de druk is toegenomen de voorbije 4 jaar. Dagelijks hoor ik als mama gesprekken tussen verzorgenden dat het teveel is. Het ontbreken van erkenning (financieel, vaccinatie, ...) zorgt voor breuken in de dienstverlening (aangepaste uren owv afwezigheden, stakingen, ...). Er is niet voldaan aan de randvoorwaarden om de talenten van de verzorgenden voldoende te kunnen inzetten, wat een gemiste kans is voor de kindjes.

Inneke Depovere (ANTWERPEN (2060), )

#60

Ik onderteken omdat ik elke dag zie hoe hard onze kinderopvang werkt en er toch niet genoeg aandacht kan gegeven worden aan de kindjes vanwege de veel te hoge werkdruk! Het beroep moet dringend opgewaardeerd worden in het belang van onze toekomstige generatie!

Ann DC (Oudergem, )

#61

9 is te veel!

Laura Devrieze (Deinze, )

#62

Ik zelf kinderbegeleidster ben

Nele Willemaerts (Hoegaarden , )

#69

Ik hier helemaal achtersta. Tijd om aan ons te denken en te gaan voor kwaliteit ipv kwantiteit.

Anne van Dyck (Antwerpen , )

#74

Ik het schandalig en onverantwoord vind hoe 1 iemand 8 peuters moet in het oog kunnen houden en dit tegen een hongerloon. Het is vragen om ongelukken met de kindjes en burnouts bij het personeel. De eerste jaren zijn zo belangrijk voor een kind, geef dan ook de kans om zorgend en pedagogisch met hen te werken.

Dorien Meeus (Brussel, )

#83

al meer dan 18 jaar in de kinderopvang sta en er is in al die jaren nog niets veranderd! Het wordt dringend tijd dat we gehoord worden!

Marlies V. (Kanegem, )

#84

de nood aan extra middelen en personeel groot is! Dit in het belang van onze kinderen, wij als ouder en vooral de kinderbegeleider.
Zonder hen staan wij nergens!

Annelies Decrans (Waregem, )

#96

omdat onderwijzers altijd alle aandacht krijgen en hun eisen ingewilligd worden,

de kindbegeleiders moeten de ogen, oren en ouders zijn van het kind en worden totaal ondergewaardeerd !!!!!

Rik en Marianne Mestdagh Viaene (Harelbeke, )

#97

Omdat kinderen de toekomst zijn

Joris Van Loon (Antwerpen Borgerhou, )

#102

Ik teken daar ik jaren zelf in de kinderopvang heb gewerkt. Ik wil mijn ex collega’s en alle anderen hiermee ondersteunen!

Katleen Junius (Wemmel , )

#105

Volledig akkoord ! Deze situatie wordt al meer dan twintig jaar gesignaleerd door eenieder die betrokken is bij de opvang van jonge kinderen. Het wordt ook hoog tijd dat reeds gemaakte afspraken worden nagekomen !

Guy Taffijn (Gent, )

#110

Ik sta zelf in een opvang voor kinderen van 0-3jaar en voel dezelfde hekelpunten! Dringend tijd voor verandering!

Kim Uyttendaele (Wetteren , )

#113

Zelf in de kinderopvang sta en eindelijk verandering wil zien

Delphine Tettelin (Wortegem-petegem, )

#118

De kinderopvang is ondergewaardeerd, er is meer nodig dan jaarlijks waardering tonen via complimentjes op de week van de kinderopvang. Er zijn structurele veranderingen nodig zoals, betere verloning, kwaliteitsvolle opleidingen die niet alleen de zorgtaken bevatten maar ook oog hebben voor kwaliteitsvolle opvang dat afgetoets wordt aan het pedagogisch raamwerk.

Bianca Coopmans (Deinze, )

#121

Ik geloof dat investeren in jonge kinderen de beste manier is om hen te laten uitgroeien tot gezonde volwassenen. Zo betaalt de investering zich dubbel en dik terug. Daarnaast heb ik veel bewondering voor Kinderverzorgsters, tegemoet komen aan de noden van 8-9 kinderen tegelijk is onmogelijk en moet enorm vermoeiend zijn.

Eline Godts (Brussel , )

#128

8 kinderen per begeleider te veel is. Op die manier kunnen we de kleintjes de zorg niet geven die ze verdienen.
De werkdruk is te hoog en de lonen te laag.
Die kleine kinderen verdienen beter!

Amaryllis Dobbelaere (Mariakerke, )

#135

In steun mijn opvang

Cleo Provoost (Borgerhout , )

#137

Ik onderteken omdat ik hier helemaal achter sta. Als hr businesspartner wordt ik dagelijks geconfronteerd met de lage instroom en de hoge werkdruk. Onze kinderen zijn de toekomst en verdienen betere zorg.

Inne De la Ruelle (Merelbeke, )

#144

Ik mijn kind elke dag met hartzeer naar de crèche ‘moet’ doen. Ook al doen ze hard hun best. Het is niet wat kinderen nodig hebben momenteel

Nathalie Buysens (Brussel, )

#148

Het hoog tijd is voor die grote sprongen, voor een omwenteling in kinderopvang mét een enorme investering vanuit het beleid die zorgt voor gelijkheid van bij start: voor kind, gezin, medewerker en organisator. Weg met het trappensysteem, gelijkheid. Eenzelfde eerlijke kans voor elk kind in deze samenleving.

Barbara Dupuis (Zonhoven, )

#149

Ik volledig akkoord ben met wat jullie aanhalen, er moet dringend iets veranderen anders is deze job niet vol te houden.

Sarah Voet (Leuven, )

#156

Ik ben zelf kinderbegeleidster in de kinderopvang … soms staat het water aan de lippen
We kunnen soms de kinderen niet bieden wat ze nodig hebben. Dat doet mijn hart bloeden! Onze toekomst verdiend meer !

Ineke Peeters (Nazareth, )

#160

Er dringend verandering moet komen in onze sector! Subsidies gelijktrekken zodat elk kind in Vlaanderen werkelijk een gelijke start kan krijgen door eenzelfde werkingsbudget ter beschikking te hebben. Zo kan de werkdruk verlagen en kan de kwaliteit enkel maar verbetere .

Isabel Scheerens (Gent, )

#162

Genoeg is genoeg

Sheena Derycke (Astene, )

#165

Ik kinderopvang enorm belangrijk vind en hoop dat men in de toekomst meer en meer inziet dat kwalitatieve kinderopvang net zo belangrijk is kwalitatief onderwijs.

Greet Van Dommelen (Borgerhout , )

#166

ik onderteken omdat het hoog tijd wordt dat de sector de nodige waardering en aandacht krijgt die ze verdiend. De werkdruk dringend in kaart gebracht dient te worden zodat er hoogstaande kwalitatieve opvang kan geboden worden voor die belangrijke eerste levensjaren.

Sabine Winters (Erps-Kwerps, )

#167

Omdat ik heel tevreden ben over de kinderopvang van mijn dochter! Heb enorm veel respect voor de begeleiders die dag in dag uit het beste met je kind voor hebben! Om verder kwaliteit te kunnen bieden in de toekomst hebben die mensen ondersteuning nodig. Tenslotte geef je je dierbaarste af voor lange periode …

Caroline Moreels (Gent, )

#170

Ik verantwoordelijke ben van een groepsopvang voor 25 kinderen en tegen heel veel zaken aan loop. Te hoge werkdruk, te weinig subsidie, moeilijk personeel te vinden, te lage lonen en vooral heel veel aanvragen. Dus er is een enorm tekort aan opvang initiatieven. Ik zou best willen uitbreiden, maar door alle regels en te weinig middelen is dat niet haalbaar.

Vivienne Habets (Riemst , )

#171

Het zeker allemaal moet veranderen !
Iedereen gaat weg en wie en wanneer komen er collega’s in de plaats ?
De werksfeer gaat hierdoor ook naar beneden en dat is echt niet fijn.
Meer verloning voor nieuwe opvangen in België mogen ook gelijk gesteld worden !!!

Dorien Vande Velde (1670 Pepingen , )

#177

we merken in de kinderopvang zelf dat het heel moeilijk is om nog gemotiveerde werkkrachten te vinden. Onze onthaalouders zitten lange tijd volzet, we kunnen geen vrije plaatsen meer aanbieden en de uitstroom aan onthaalouders is groter dan de instroom.

Celine Debels (Wevelgem, )

#187

Ik onderteken omdat ik zelf in kinderopvang werk

Katarine Catelain (Antwerpen , )

#192

Omdat ik als leidinggevende ondervind dat het aantal kindjes per begeleidster zeker naar beneden moet om een kwalitatieve opvang te garanderen. Overal wordt er gesproken over 'hoe belangrijk de eerste levensjaren zijn' maar aan de andere kant wordt hiervoor niets in de plaats gezet. Te weinig personeel, lonen niet aantrekkelijk, geen makkelijke uren, enz. De kinderopvang wordt ook altijd vergeten (denk maar aan de coronatijd, wij kwamen zelden in het nieuws). Ik teken deze petitie omdat ik echt vind dat de eerste levensjaren zéér belangrijk zijn en we alle kindjes de nodige aandacht moeten kunnen geven op elk moment dat ze het nodig hebben.

Veerle Van Laethem (Vorst, )

#193

Ik onderteken omdat het aantal kinderen per begeleider omlaag moet want het is heel zwaar voor ons om op 8 kinderen te passen helamaal alleen

Seppe Decrem (Halle, )Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...