Help ouderverstoting strafbaar te maken in Nederland

Opmerkingen

#3

Ik er jammer genoeg veel evaring mee heb. ..

Nathalie Vlinder (Apeldoorn, )

#4

Mijn kleinkinderen al 10 maanden worden weggehouden bij mijn dochter en mijn 2 bonus kleinkinderen 10 maanden bij hun vader, dit door narcistisch gedrag.(samengesteld gezin: En idd de hulpverlening doet er niets aan.

Ellen Lammertsma (Amersfoort, )

#6

Omdat je familie banden je hele leven belangrijk zijn!

Elroy Zonneveld (Apeldoorn, )

#10

Ik teken, omdat ik er ook mee te maken heb. De nederlandse rechtsgang laat dit gebeuren, de ouder die saboteert wordt beloond. Met alle gevolgen van dien. Machteloos ben je en daarna te moe om te vechten.

marianne van mourik (vaassen, )

#17

Ik hetzelfde meemaak

Peter Claessens (Hasselt, )

#18

Omdat mijn kinderen nu bijna een jaar bij mij worden weggehouden en geen een instantie ingrijpt. Ik ben machteloos en kan alleen maar lijdzaam toezien en hopen dat mijn kinderen ooit de waarheid zelf in gaan zien. Moeders hebben alle macht en kunnen de meeste erge dingen roepen over vaders en dan sta je als vader tegen de muur en ben je machteloos .

Edwin Looman (Tiel , )

#19

Ik teken omdat ik zelf een verstoten ouder ben door twee van mijn drie kinderen. Ze zijn nu beiden rond de dertig. Ik ben al jaren vertwijfeld hoe dit kan en door het zoeken op internet ben ik er onlangs achter gekomen dat dit ouderverstoting heet en wat de oorzaken zijn. Het is 100 procent mijn verhaal. En ik vind dit onder kindermishandeling horen wat door de rechter een halt toegeroepen moet worden.

Els W (F, )

#20

Ik teken omdat ik mijn 3 kinderen al 3 jaar niet gezien heb door manipulatie van mijn ex partner. Ben al 3 jaar bezig om instanties als raad van kinderbescherming en veilig thuis te motiveren om meer te ondernemen. Zij volgen de wet en de rechters hebben geen goede tools voor deze materie. Heb me nu aangemeld bij de wereld draait door om een brede maatschappelijke discussie teweeg te brengen

Smok Robinson (Batenburg, )

#23

Ik teken omdat ik ook een verstoten ouder ben

LULZIM LACI (Emmen, )

#25

Ik teken omdat er in mijn kennissenkring ouderverstoting plaats vindt en dat de rechtsgang hierin veel te weinig doet!

Linda Sanders (5662ae, )

#26

ik een ouder ben die zijn kinderen niet of nauwelijks ziet.

Joy Ramdhani (Berkel en Rodenrijs, )

#28

ja ouderverstoting moet strafbaar worden, het is zeer traumatisch voor kinderen

Johan Guijt (Veenendaal, )

#29

Omdat ik van onze kinderen houd.

Roelof Bolt (Borger, )

#31

Ik zie 2 kinderen al 20 jaar lang niet meer. Een vecht scheiding werd afgedaan waar twee vechten hebben er 2 schuld punt. Deze dom oren moeten de ogen eens geopend worden.

Ed Van der Hart (Amsterdam , )

#33

Er veel kinderen onterecht dmv onterechte OTS,UHP plaatselingen,ouders die ten onrechte uit de ouderlijke macht worden gegooid.Deze criminele maffia instanties doen nooit aan waarheidsvinding en blijven misbruik maken van hun macht,waardoor ze ook rechters aan hun kant krijgen dmv valse opgemaakte rapporten die bol staan met leugens en onwaarheden van zowel kinderen als ouders.RVK,Jeugdbescherming,Veilig thuis zijn criminele organisaties die over de rug van kinderen en ouders,niet alleen flinke salarissen hebben,met daarbij vette bonussen voor elk kind dat ze binnen halen.Hier hoort een einde aan te komen,veel van deze zogenaamde hulpverlenings instanties medewerkers hebben persoonlijkheid stoornissen.vergrijpen zich daarbij ook nog eens aan kinderen,pedofiele organisaties.

Jenny Van der Laar (Baku, )

#34

Omdat de ernst van oudervervreemding erg onderschat wordt

Gert-Jan De Regt (Moerkapellw, )

#36

Ik teken omdat, eigenlijk om heel veel redenen. Ik ben ook op deze manier mijn oudste kind kwijt geraakt en daardoor heb ik zijn zoon, mijn kleinzoon van 6 jaar nog nooit ontmoet. Mijn zoon wilt geen contact en dat is al ongeveer 15 jaar zo. Een echte reden heb ik nog nooit gehoord, buitenstaanders geloven wat zijn vader vertelt over mij. Je voelt je zo machteloos. Hoe kan iemand zijn eigen kind gebruiken om zijn ex kapot te maken?
Ik hoop dat hier ooit een verandering in komt. En dat deze verantwoordelijke ter verantwoording zal worden geroepen.

Angela Vlaanderen (Tiel, )

#37

Ik hier zelf mee te maken heb

Nancy Van Leeuwen (DenHaag , )

#39

mijn ex partner is bezig om mijn dochter bij mij weg te houden.
Ondanks dat ik gezag heb, als man sta ik steeds met legen handen.
Ze werkt nergens aan mee

Michel Miener (Hendrik-Ido-Ambacht, )

#42

omdat onze ex schoondochter onnodig onze kleinzoon bij ons weg houd en bij onze zoon.. wij onze kleinzoon nu al 2 maanden niet gezien of gehoord hebben. Onze kleinzoon os nu pas 8 maanden jong. Het gemis is zo groot.

sheila verhaaf (almere, )

#43

Er moet gestopt worden met deze georganiseerde kindermishandeling in NL!!

S Jahan (Voorschoten, )

#45

mijn kinderen worden nu door mijn ex expres weg gehouden van mij en willen mij nu niet meer zien

Sebastian Van Oevelen (brunssum, )

#47

Ik onderteken omdat het nog steeds een on onderkend probleem is waarbij kinderen het slachtoffer wórden

Albert Eissens (Befum, )

#57

mijn vriend al 1 1/2 jaar verstoten wordt, waar systeem aan meewerkt

Gusta van der Gugten (rijn, )

#63

Omdat ik zelf te maken heb met ouderverstoting

Luke Clerx (Etten-Leur , )

#65

Het is uit eigen ervaring helaas hoog nodig om tegen ouderverstoting wettelijke maatregelen te treffen, de ex die het kind geestelijk manipuleert komt overal mee weg.
De ander staat met lege handen en is machteloos terwijl zijn kind geestelijk wordt mishandeld.

Nico Van de water (Ijsselstein, )

#67

ik als vader nu al jaren te maken heb met ouderverstoting
en al jaren vecht tegen gesloten deuren nu na jaren is er eindelijk erkend op de rechtbank dat er sprake is van ouderverstoting maar het traject duurt veels te lang en moet veel eerder worden ingegrepen want het is gewoon kindermishandeling op het hoogste nivo

ronny belzen (middelburg, )

#68

Ik onderteken dit omdat ik dit op dit moment meemaakt. En hoop dat hier meer aandacht aan word besteed.
Mijn zoon heeft 15 jaar bij mij gewoond.
Nu verblijft hij 1 jaar bij vader waar er dus geen contact meer is met mij. In dit jaar is ook langzaam de 15 jaar relatie vriendschap aan het verdwijnen ook zijn eigen identiteit verdwijnt door nu vaders achternaam te dragen. En niemand houd dat tegen.

Ashlita Mangru (Rotterdam , )

#69

De schade is meestal al geschied eer dat het onderkend wordt door uiteindelijk een rechter.
Ik zie als stiefouder met lede ogen aan hoe haar vader zo extreem haar tegen moeder probeert te vervreemden. Een gevalletje “gebed zonder eind”

Christopher Driessen (Alkmaar, )

#70

Ik mijn dochter al 4 niet hoor of zie door ouderverstoting en niemand doet iets zelfs niet na 11 keer aangifte doen

Rilana kok (Spijkenisse, )

#73

Ik onderteken omdat mijn moeder heeft gezorgd voor het verstoten van mijn vader nadat zij wilde scheiden.

Wendy Overeem (Soesterberg , )

#75

Onze kinderen, onze toekomst, verdient eerlijk en gezond opvoedomgeving ipv opgevoed te worden op basis van leugens, manipulaties en andere tekortkomingen van de volwassenen die door "het (verouderd) systeem" in stand wordt gehouden.

Rade Simic (Hoogvliet Rotterdam, )

#77

Ik onderteken deze petitie omdat ik nu in scheiding lig en het niet aan zag komen.
Ik kan momenteel niks dan alleen maar mee bewegen en er alles aan doen om straks mijn dochter te kunnen zien.

Mendel Tieleman (Sneek , )

#79

Omdat ik als vader slachtoffer ben van ouderverstoting door de moeder. Mijn dochter is nu 6 maanden oud, en ik mag al 5 maanden haar niet zien. Terwijl er niks is voorgevallen.

Martijn Willigers (Hoogerheide, )

#82

ik heb nu 2x te maken mat een partner waarbij ouderverstotong aan de orde is, machteloos........

b rood (Amsterdam, )

#83

Ik onderteken omdat ikzelf al jaren te maken heb met een ex-partner die omgang tussen mijn dochtertje en mij praktisch onmogelijk maakt.

Gerard Leeuwenburgh (Kuala Lumpur, )

#87

Omdat ik een verstoten ouder ben. Ik heb mijn dochter nu al meer dan een jaar niet gezien. Ze heeft juridisch alles dichtgetimmerd. Ik kan geen advocaat betalen omdat ik mijn baan ben kwijt geraakt vanwege het niet meer kunnrn functioneren van verdriet. Een advocaat van onvermogen is niet beschikbaar vanwege het inkomen van de voorgaande jaren ik sta met mijn rug tegen de muur

André van Gemeren (Hellevoetsluis, )

#88

Ouderverstoting heeft enorm grote gevolgen. Het zijn vaak vrouwen die hun frustratie over een scheiding impliciet botvieren via hun kind. Vileine speldenprikken uitdelen. Ze hebben geen idee wat de gevolgen voor het kind zijn op latere leeftijd

Angelique Derks (Rosmalen, )

#89

Mijn Hollandse ex-man, ondanks parallel ouderschap, zich nog steeds schuldig maakt van extreme manipulaties en sturend gedrag, om mij het gezag te (laten) ontnemen omdat ik zijn grootste fout was, hij nooit met mij had moeten trouwen, laat staan een kind met mij te krijgen, want ik heb geen master heb en geen ervaring als moeder. Hij blijft doorgaan totdat ik failliet ga en dakloos word door de slepende rechtszaken en dood in de goot ligt. Want dan is zijn doel bereikt, zijn probleem opgelost, is hij eenhoofdig gezaghebbende en kan hij doen en laten wat hij wil met mijn zoon; niemand kan hem dannnog tegen spreken....
Terwijl wij beiden, voor de NL’se wet van niet-Westerse allochtonen zijn, maar hij blank is en ik niet, kan hij doen en laten wat hij wil totdat ik er dood bij neerval!!!!

Uyên Hérault (Vleuten, )

#90

Ik onderteken dit omdat mijn vriend zijn kinderen niet kan zien door zijn ex maar ook doordat Veilig Thuis geen mogelijkheden geven om de kinderen te zien. Steeds andere planningen, na geslaagde pogingen geen vervolg met plannen en de ex nooit wat laat horen over de kinderen. Echt triest

Anke Westra (Assen, )

#92

Ik vind dat elke ouder / grootouder recht heeft om zijn kind te zien

Deirdre Picqueur (Wilrijk, )

#95

Kinderen hoden van alle twee de ouders!
Zo belangrijk

Wilma Kroesbergen (Arnhem, )

#99

Mijn zoon en wij ( grootouders) de kleinkinderen al meerdere jaren niet mogen zien. Kinderen en moeder worden begeleid door kinderbescherming/ jeugdzorg. Te veel verschillende kortdurende voogden en ieder met een andere visie/ aanpak!! Veel verdriet. Hoe langer herstel met vader duurt hoe moeilijker het voor de kinderen is!!

Doritt Schwirtz (Ursem, )

#102

Omdat veel ouders hun kids gebruiken om de andere ouder dwars te zitten

Shalini Autar (Rotterdam, )

#104

Ik ondertekenen omdat mijn zoon in een situatie verkeerd, dat de moeder van zijn dochter hem steeds dwarszit om onze kleindochter te bezoeken of mee te nemen.
Zij vindt dat een gunst, de dochter is haar bezit, vindt zij.

Johannes van Buuren (Zoetermeer, )

#105

Onze zoon heeft een dochtertje van 1,5 jaar. De ouders hebben nooit een relatie gehad en hij heeft heel veel moeite mieten dien om zijn kind te mogen erkennen. Uiteindelijk door tussenkomst van mediator gelukt en er is een omgangsregeling tot stand gekomen die niet altijd soepel verloopt. Hij is al een paar keer voor niks gekomen om zijn dochtertje te halen, afstand is 100 km. Ook wij als grootouders houden zielsveel van ons kleinkind en vinden dat een kind recht heeft op een vader en familie.

Ditie Van Buuren (Zoetermeer, )

#106

Mijn broer in zo'n situatie zit.

Allard van Buuren (Zoetermeer, )

#107

Omdat kinderen allebei hun ouders nodig hebben.

Carla Van Oosterhout (Achtmaal , )

#112

Kind verdient beiden ouders.

Manuel Viso Romero (Breda, )

#115

vibd belangrijk dat er aandacht aangegeven wordt

dana stofbergen (rotterdam, )

#121

Ik vind dat elk kind het recht heeft om op te groeien met zijn ouders!

Katia Hallemans (Lint, )

#123

Om dat ik er zelf al 4.5 jaar mee geconfronteerd word.

Willie Monden (Oud-gastel, )

#124

Omdat ieder kind het recht heeft met allebei de ouders op te groeien, mits de ouder daar mentaal geschikt voor is. Ik vind ook dat kinderen geen inzet zouden mogen zijn in een geschil tussen de twee ouders.

Mike van Stein (Biatorbágy, )

#125

Soms kinderen onterecht van een ouder vandaan gehaald wordt!

Elise Wustrow (Stampersgat, )

#126

Omdat ik het compleet eens ben met de stelling. Ben zelf het 'slachtoffer' van deze praktijken. Wat voor mannen niet makkelijk toe te geven is. Maar in het huidige rechtsklimaat sta je als vader aan de zijlijn en moet je alles maar ondergaan. Het breekt mijn hart voor mn dochter en dan zal ik niet eens een extreem geval zijn... bedankt voor de petitie, hoop dat er wat aan gedaan wordt.

Martijn van Buuren (Zoetermeer, )

#129

Ik heb hier zelf mee te maken

Oyvin Rutten (Oud gastel , )

#134

Ik iemand zie struggelen..

Miranda Karremans (Oud Gastel , )

#141

Ik er als moeder zelf meeste maken heb gehad. De hele familie waar mijn zoon goed contact mee had, is er de dupe van. Het komt door leugens en partijdigheid en ondeskundigheid van de hulpverlening

Ingrid Bos (Rijswijk , )

#144

Ben verstoten van mijn oudste zoon die ik nu al 10 jaar niet meer zie, en zit momenteel in een juridische procedure voor omgang en gezag en merk dat ze van mijn jongste 2 zoons willen verstoten.

Johan van Zeijl (Den Haag, )

#146

Omdat ik helaas van heel dichtbij met deze situatie te maken heb.

Diana Vink (Den Haag, )

#152

Mijn ex me minimaal toelaat in het leven van mijn zoon

Sebastiaan Bams Boss (Maastricht, )

#153

Omdat ik al 3 jaar vecht voor een goede, gezonde en normale omgang met mij 2 jongens en omdat ik als gezaghebbende ouder betrokken wil zijn en worden bij medische situaties en beslissingen!

Jeroen van den Hoek (Leidschendam, )

#157

Ik zit er momenteel middenin. Ik ervaar het onrecht en de machteloosheid

Anita Van den berg (Uden , )

#158

Een vader ben .... die in deze situatie denkt te zitten en hulp verlening dit allemaal niet snapt

Sinclair Simons (Hilversum , )

#162

ik het zie bij mijn man en zijn expartner . expartner manipuleert dochter zo danig dat zij doodsbang is en in therapie zit en ontzettend slecht scoort op school. dit doordat expartner dochter manipueleert en laat geloven in dingen die niet waar zijn.

J.e. henriquez (Ridderkerk, )

#167

Ik vind het onbegrijpelijk verdrietig, dat een ouder buiten spel wordt gezet door een ex-partner. Waardoor kinderen vervreemden van hun liefdevolle ouder, alles met opzet... en niemand die ingrijpt.

Inge Nijland (Deventer, )

#169

Ook de kinderen van mijn vriendin hiervan de dupe zijn.

Wendy Savelberg (Deventer , )

#172

Ik onderteken omdat ik van mening ben dat veel voornamelijk vaders het voor het nakijken hebben na een scheiding. Buiten mijn huis, spullen en flink veel geld heeft zij tallermooiste in mijn leven afgepakt. En mij overal zwartgemaakt. Zodat zij zeker weet dat ze alles onder controle heeft. En ONZE zoon ook onder controle heeft. Omdat zij bang, juist bang is..., om onze zoon kwijt te raken wanneer hij met zijn vader gewoon contact zou hebben. Ik vind dat ieder kind recht heeft op beiden ouders. En daar moet eem wet voor komen, die dit waarborgt, voor het kind!!!

Ronald Schardijn (Purmerend , )

#174

Ik heb hier mee te maken. Mijn ex partner heeft mijn jongste twee kinderen zover gemanipuleerd dat ze niets met mij willen hebben. Ze zeggen dat ik slechte moeder ben en als ik vraag waarom Omdat ik papa heb verlaten want die is zo lief. In wezen ben jarenlang mishandeld door lieve papa maar heb alles aan gedaan om dit van de kinderen verborgen te houden. Er is geen instantie die mij geloofd of mij wil helpen om mijn kinderen terug te krijgen.

Katarina Kuzmanovic (Den Haag , )

#176

M. B. Franse

Manuela Franse (Den Haag, )

#180

Mijn kinderen heel erg beinvloed zijn door mijn ex. De ex die er vandoor is gegaan met een broer van mij. En toen die relatie op de klippen liep hebben de kids en ik het moeten ontgelden bij mijn ex

Christ Jan van der Bruggen (Haaren, )

#182

Ik teken dit omdat ik er nu al zelf jaren mee te maken heb

Kees De Man (Den haag , )

#187

Dit moet strafbaar worden. Ik zelf ben slachtoffer. Hierdoor mijn vader nooit opgezocht en nu ik dit bewust zelf zie is het te laat. De pijn bij de verstoten ouder en kind is onvoorstelbaar groot.

Mariska Jongedijk Verweij (Den Haag, )

#189

Ik zie mijn zoontje niet hoor ben niet mijn ex blokkeert op élke gebied contact

remco janssens (Tilburg, )

#193

Ik onderteken deze petitie omdat ik door ouderverstoting mijn dochter al 2 jaar meer gezien heb door de instantie Jeugdzorg.
Met name LJ&R en Vitree

Irma Hoving (Almere, )

#194

Ik heb dagelijks met dit fenomeen te maken en zie het enorme verdriet ook dat dit bij ouders teweeg brengt.

Arend van der Gijp (Almere-buiten, )

#198

Ik onderteken omdat dit zeer schadelijk is voor kinderen en omdat dit een onzichtbare vorm van mishandeling is voor zowel het kind als de gedupeerde ouder.

Petra Hendriks (Kortgene, )

#199

Mijn kinderen niet meer zie, door stoken, onzinverhaal en, leugens enz

Annelies Docter (Erica, )

#200

Ik onderteken omdat mijn kinderen (2) en daarmee 3 kleinkinderen mij hebben verstoten 7 maanden geleden. Ik ben 70 jaar, sta er mee op en ga ermee naar bed.

HANS MEINDERSMA (Brasília, )Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...