Ik sta achter de politie agent in Kerkrade!

STEUN DE POLITIE AGENT UIT KERKRADE OMDAT HEM ONRECHT IS AANGEDAAN

Deze diender deed zijn werk naar eer en geweten met gevaar voor eigen leven ! Dit is de omgekeerde wereld. 
Deze diender moet worden vrijgesproken. Teken deze petitie als u dat ook vind. 

 

Het OM gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Limburg. Die heeft een dertigjarige politieagent uit Kerkrade veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag.

De agent probeerde in augustus 2013 als lid van een arrestatieteam een bestuurder aan te houden die werd verdacht van betrokkenheid bij ramkraken. De verdachte probeerde vervolgens te vluchten, waarop de agent reageerde met schieten omdat hij bang was dat auto op hem of zijn collega’s zou inrijden. De auto kwam daarop tot stilstand tegen een politiewagen. Daarna bleek dat niet de bestuurder, maar de bijrijder gewond was geraakt.

De rechtbank vind dat de verdachte ‘buitenproportioneel en ondoordacht’ heeft gehandeld en zonder noodzaak zijn dienstwapen heeft gebruikt. De agent had volgens de rechter makkelijk de auto nog kunnen ontwijken. De rechtbank heeft de agent ook nog veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding van 4.250 euro.

Het OM had de rechtbank in Maastricht twee weken geleden gevraagd om vrijspraak omdat volgens justitie geen sprake is van opzet. Volgens een woordvoerder is er sprake van ‘noodweerexces’:

“Dit is geen boef die op iemand schiet, maar een agent die zichzelf verdedigt.”

Justitie had de zaak overigens eerst geseponeerd, maar het slachtoffer stapte daarom naar het gerechtshof in Den Bosch. Dat oordeelde in december dat de agent toch moest worden vervolgd.