Geloofsbelijdenis Masdjied-E-Awliya Moskee AA-landen, Zwolle OKÉ, maar viermaal daags een gebedsoproep Non-Stop is een NEE!!

Vanaf maart 2021, is de  Masdjied-E-Awliya Moskee, Luttekeweg 2 te Zwolle, in de wijk AA-landen, zonder enig overleg met de wijkbewoners gestart met een versterkte gebedsoproep en doen dit iedere dag van de week viermaal per dag.

Wij wijkbewoners in Zwolle zijn niet tegen de moskee en diens geloofsovertuiging/belijdenis immers deze heeft zijn plaats in Nederland verworven.

Alleen het kan niet zo zijn dat wij viermaal per dag in onze wijk een versterkte gebedsoproep (AZAN) horen tot in onze woonkamers en hier geluidsoverlast van hebben!

Wij zien dit dan ook als excessief! Wij respecteren iedere religie, maar in Nederland met al zijn diversiteiten, vinden wij een balans zeer belangrijk. Daarom vinden wij iedere vrijdag een gebedsoproep van de Moskee passend en aanvaardbaar.

Verder is ons streven altijd geweest om tot een dialoog te komen met deze imam.

We zijn bij hem op bezoek geweest in de Moskee, maar hierin bleef hij bij zijn standpunt tot viermaal per dag een versterkte gebedsoproep. Ook tussenkomst van een mediator om met de buurt tot een gezamenlijke dialoog te komen, heeft tot niets geleid.

Daarnaast is tevens gebleken dat de Imam tijdens een “wijkplatvorm”, ( gemeentelijke vergadering) in 2004 waarin de vergunning tot de bouw van de Moskee is besproken, de buurt heeft toegezegd geen versterkte gebedsoproep (Azan) te doen om overlast in de wijk te voorkomen. Daarom deze petitie, laat uw stem horen en tegen deze excessieve versterkte gebedsoproepen van de  Masdjied-E-Awliya  Moskee in de wijk de Aa-landen in Zwolle!

Dus niet iedere dag 4x de gebedsoproep, maar een aanvaardbare overeenstemming tot het vrijdagsgebed!Laat uw stem horen!

 

 

 


Stop geluidsoverlast versterkte gebedsoproep Miesbahoel Moskee Zwolle    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Stop geluidsoverlast versterkte gebedsoproep Miesbahoel Moskee Zwolle om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...