Museumpark Orientalis moet blijven

Quoted post

Maartje van Laarhoven
De auteur van deze petitie

#88 Re: Re: Orientalis verdient het open te blijven:

2013-01-17 21:18

#86: Adrie van den Kerkhof - Re: Orientalis verdient het open te blijven:

Geachte heer van den Kerkhof, Dank voor uw reactie.

Graag verduidelijken we de situatie. De huidige directeur heeft het eerste half jaar van zijn contract voor gereduceerd tarief gewerkt. Sinds de afgelopen 5 maanden werkt hij wel degelijk onbezoldigd voor het museum. Er is ook geen sprake van betaling uit een ander potje.

Reacties

A.A van den Kerkhof

#89 Re: Re: Re: Orientalis verdient het open te blijven:

2013-01-18 18:52:52

#88: Maartje van Laarhoven - Re: Re: Orientalis verdient het open te blijven:

Beste mevrouw van Laarhoven,

 

Gereduceerd tarief of niet het is dus niet geheel kostenlose functie; voor alle duidelijkheid dat hoeft natuurlijk ook niet. Maar men moet niet naar buiten brengen dat de heer van Laarhoven geheel kostenloos heeft gewerkt. Schrijf dan tegen een zeer laag tarief o.i.d. Kunt u mij gelijk vertellen hoe hoe zit met het bestuur van het museum en begraafplaats ( is dat een bestuur?); dat zijn toch ervaren rijke ondernemers, advocaten met een rijke staat van dienst. Het is tevens hun taak om geld bij elkaar te vinden voor het museum. Is het voor hen zo moeilijk om een luttele bedrag van 2 ton bij elkaar te vinden binnen hun netwerk? Affijn, stel  u krijgt 2 ton voor het openhouden van het museum; de paar mensen die nog in dienst zijn ( of niet meer dienst?) alleen hun salaris, pensioenen e.d kosten u al de helft van het geld, dan houdt u een ton over en daar moet u een groot museum van open houden. Ik denk terrecht dat de provincie denkt dat u volgend jaar weer in Arnhem, aan de deur staat.

Dat neemt natuurlijk  niet weg dat het sonde zou zijn als de poorten sluiten maar soms is het niet anders en later zal blijken dat het alsnog een juiste bestemming krijgt; zo gaat het eenmaal in het leven.