Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Quoted post


Gast

#13

2012-12-01 00:05

Kunstonderwijs is als deel van het verplichte onderwijs met zijn eindtermen zeker op zijn plaats. Als iemand daarenboven graag nog extra opleiding nodig heeft, dan kost dit geld. Iemand moet dit betalen. De keuze van vandaag is: mensen laten sterven en met de uitgespaarde centen op medische zorg andere mensen piano te leren spelen of naaktmodellen te sponsoren. Er is niets op tegen dat talenten zich ontwikkelen, bij de rijkste mensen ter wereld zijn er verschillende kunstenaars, alleen is het niet correct dat een maatschappij mensen laat ziek zijn om het vermaak van anderen te kunnen betalen. Een euro kan je maar 1 keer uitdelen.
Hoe komt het dat kunstambtenaren zich niet de vraag durven stellen waar het geld vandaan moet komen? Hoe komt het dat auteursrechten minder belast moet zijn dat ander arbeidsgeld??? . En wie denkt dat er zonder subsidie geen kunst meer zou zijn weet toch echt niet meer hoe de wereld in mekaar zit! Dus minister, privatisering van het kunstonderwijs is het meest correcte. Talent zonder centen zal dan makkelijker sponsors vinden en voor anderen zijn er voldoende andere mogelijkheden.

Reacties

Bert Lietaert

#16 Re:

2012-12-01 00:41:19

#13: -  

 

Waar haalt u dergelijke onzin eigenlijk vandaan? Alsof een hervorming van het DKO van belang is om de volksgezondheid veilig te stellen. Alsof mensen vandaag niet de zorgen krijgen die ze nodig hebben omdat anderen piano- of toneelles volgen (los van het feit dat beiden uit andere potten gefinancierd worden). Mensen als u doen me in alle geval geloven dat het onderwijs dat u indertijd genoten heeft schromelijk te kort geschoten heeft.
Natalie

#237 Re: sterven voor kunst?

2012-12-07 11:20:52

#13: -

Dat het DKO zo duur zou zijn dat we er mensen mee zouden treffen dat ze ziek moeten blijven is toch een beetje een fabeltje. Als je weet dat alle andere sectoren die ook leven van het dko (muziekwinkels/ instrumenten en partituren) enkel en alleen maar kunnen overleven door het dko en het dko zich op deze manier terugverdient. De staat haalt dus heel wat binnen via de belastingen  van deze werkende mensen. Wat gaan we doen met alle jobs die anders ook op het spel staan: muziekleerkrachten, winkeliers? Allemaal op de dop en nog minder geld voor de zieken?