GESLOTEN! Landsmeer: steun aan onze Burgemeester!

Quoted post

Cor Groeneveld

#238 Re:

2012-09-27 12:04

#202: -

Als je zo iets durft te plaatsen, wees dan wel een kerel en zet je naam er bij. Cor Groeneveld

Reacties

Pieter

#239 Re: Re:

2012-09-27 13:36:32

#238: Cor Groeneveld - Re:

Ja die reactie is wel emotioneel maar laten we er ook niet te zwaar aan tillen. Er zijn frustraties opgeroepen en de politiek is bepaald niet onschuldig in deze, dan krijg je dit soort al te spontane reaties al heel snel.

Het gaat in feite ook niet over personen, door die aan te wijzen als schuldige los je niets op. Het probleem zit hem meer in de onderliggende structuur, de wijze waarop men tot besluitvorming komt. Nu is het zo dat het debat vooral gebruikt wordt om de de al gedane besluitvorming te verdedigen en je kan het ook duidelijk waarnemen dat het verheven is tot een kunst in Landsmeer. Het debat is echter een plaats om standpunten uit te wisselen en een bijdrage te leveren aan de beeldvorming en dat kan niet meer als de onderliggende structuur je al een besluit heeft opgedrongen. Het dualisme is een instrument dat die zwakke schakels kan voorkomen, de bestuurscultuur in Landsmeer is hier niet aan gewend en in de praktijk zie je dat ze wel weten wat het is maar niet weten hoe ze ermee om moeten gaan en het ook gewoon niet kunnen omdat de onderliggende structuur een onoverkomelijk obstakel is en dat gaat veel verder dan personen.

Dat is met name bij de huidige coalitiepartijen PVDA en VVD het geval, die zouden toch eens heel goed moeten onderzoeken wat ze kunnen doen om die onderliggende structuur te verbeteren zodat de mensen die het uitvoeren ook meer in in de geest van het dualisme gaan handelen en optreden. Mogelijk dat er dan individueel gezien personen zijn die de aansluiting niet kunnen vinden of het er niet mee eens zijn maar die gaan dan vanzelf wel de keuze maken om niet meer beschikbaar te zijn.