Tegen schending mensenrechten Julio Poch

Quoted post

Desmond Tutu

#20 @democraat

2012-09-25 00:44

Wie meegewerkt heeft aan de dodenvluchten dient gestraft te worden. Dat staat buiten kijf. Zijn alle soldaten tijdens de "Politionele acties" in Indonesië ook medeplichtig aan volkeren moord of misdaden tegen de menselijkheid? Nederland wist ook van de dodenvluchten. Maar we zijn daar lekker gaan voetballen en handel drijven alsof er niets aan de hand was. Dus Nederland is ook medeplichtig? Bijna alle linkse partijen steunde het communisme. Zijn zij medeplichtig aan de honderden miljoenen mensen die door het communisme vermoord, verkracht en uitgehongerd zijn. Is iedereen in het "Westen" medeplichtig aan de honderden duizenden mensen die dood zijn gegaan in het Midden Oosten tijden de golf oorlogen?

Reacties


Gast

#23 Tutu bekijk eerst eens je dubieuze ondersteuning van de apartheid voordat jij het woord

2012-09-25 00:47:46

#20: Desmond Tutu - @democraat

Tutu bekijk eerst eens je eigen dubieuze rol tijdens de apartheid voordat jij het woord democratie in je mond durft te nemen !!!

democraat

#29 Re: @democraat

2012-09-25 00:58:27

#20: Desmond Tutu - @democraat

Dit lijkt mij nou typisch een geval van het schieten met hagel op een mug met een blinddoek om. Jij hebt het over mensen die er wel heel ver vanaf stonden. Ik heb het over een man die onderdeel van dat misdadige regime was. Bovendien even je klassiekers goed kennen. Het communisme in NL tijdens de W2 is niet hetzelfde als dat in Rusland net zoals de sociaal democratie in Nederland veel goeds heeft bereikt, voor de arbeiders. Goed onderzoek doen, dus ook naar de excessen gepleegd door Kapitien Westerling. Dat was geen volkerenmoord of genocide, maar oorlog tegen losgeslagen Pemuda's die kindertjes uit zwangere buiken van westelingen sneden. Veel van de standrechtelijke excuties betrof misdadigers en strijders, zeker niet grotendeels onschuldigen. En de getallen die men in Indonesie noemt zijn met geen mogelijkheid te bewijzen.  Geen vergelijk dus en nuance is dus op zijn plaats. Het gaat hier over herr Poch en zijn rol of goedkeuring van het Videla regime.