Petitie voor alcoholslot

Quoted post

Mel

#6 ASP (in Nederland)

2012-04-04 21:28

Beste lezers,

Zelf ben ik ook voor de verbetering van de verkeersveiligheid, maar:

Lees de talloze onderzoeken erop na en u zult erachter komen dat het daadwerkelijke probleem vaak ligt bij recidive (in herhaling vallende) rijders onder invloed namelijk rond de 70%. Het alcoholslotprogramma is onderzocht en meerdere malen is eruit gekomen dat het geen invloed heeft op de recidiveverhouding, dat wil zeggen, zelfs na het programma was de kans op herhaling even groot. Een alcoholslotprogramma slaat dus de plank mis, er zullen andere programma's moeten komen om het probleem daadwerkelijk aan te pakken. Daarnaast is het voor een bepaalde inkomensgroep onmogelijk om te betalen, kosten werden geschat op 1600 euro in de introductiefase van het wetsvoorstel, maar lopen nu op tot rond de 4500 als je al een auto hebt. En wanneer dit niet zo is zal de auto er dus bij gekocht moeten worden, niet te vergeten is de premie die je gaat betalen begrijpelijk een stuk forser. Al met al komen de kosten dan uit op een schamele 8-9 a 10.000 euro. Daarnaast was het de bedoeling dat ongeveer 5000 mensen in drie jaar zouden worden aangemeld in Nederland, terwijl in werkelijkheid het aantal na drie maanden al ligt op rond de 1250 personen. Dit terwijl niet eens zeker is of het wel werkt.

Ook zitten er nog talloze haken en ogen in het ASP programma, namelijk bij 10% in de introductiefase gaf het apparaat storingen en door het blazen tijdens het rijden kan het de verkeersveiligheid juist benadelen doordat het onveilige situatie veroorzaakt. Ook kan de blaastest worden afgelegd door een derde en het is nog maar te bezien hoe inventief mensen zijn om het systeem te omzeilen.

Mijns inziens is het AlcoholSlotProgramma een maatregel die niet werkt voor recidivisten en vaak onbetaalbaar, daarom denk ik dat het ASP bij de evaluatie in 2014 aangepast gaat worden en tot die tijd zijn degene die ervoor worden aangemeld, verschrikkelijk de pineut.

Melanie S.v.H.

bronnen:
-SWOV onderzoek 'rijden onder invloed van alcohol' december 2011
-Demo alcoholslot resultaten van Nederlandse overheid

Reacties

blauweknoop

#7 Re: ASP (in Nederland)

2012-10-27 14:48:50

#6: Mel - ASP (in Nederland) 

 Boete  € 600,-, 6 maanden ontzegging, inkomensderving € 3.500,=, alcoholslotprogramma € 4.500,-, aanvraag nieuw rijbewijs met aantekening ?, rentekosten lening ?, genoodzaakt andere baan te zoeken (55), geen mongelijkheid meer voor mantelzorg € 4.500,- . . .  30 km te hard op de snelweg ca. €  250,- staat echt niet in verhouding! Waarom dan ook geen snelheidsbegrenzer voor hardrijders? Vrachtwagenchauffeurs en motorrijders krijgen geen alcoholslot! CBR kijkt niet naar oorzaak en gevolg. Van alle ASP-volgers is een zeer klein gedeelte echt alcohollist!


Gast

#11 Re: ASP (in Nederland)

2013-06-26 18:45:52

#6: Mel - ASP (in Nederland)

Melanie je hebt helemaal gelijk,zit zelf ook in het program,ben failiet.Met de boete van de politie rechter erbij ben ik 6100 euro armer.