Petitie voor alcoholslot

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Petitie voor alcoholslot.


Gast

#1

2012-03-22 23:01

GOED BEZIG !! Grtz Lore

Gast

#2

2012-03-23 11:52

goed initiatief !

Gast

#3

2012-03-23 16:30

Hopelijk zal dit eindelijk toegepast worden!

Gast

#4

2012-03-25 21:37

Grote veranderingen beginnen bij jezelf! Drunkdriving kills

Gast

#5

2012-04-03 17:41

goed initiatief
hopelijk word er werk van gemaakt zodat het in de toekomst toegepast word
Mel

#6 ASP (in Nederland)

2012-04-04 21:28

Beste lezers,

Zelf ben ik ook voor de verbetering van de verkeersveiligheid, maar:

Lees de talloze onderzoeken erop na en u zult erachter komen dat het daadwerkelijke probleem vaak ligt bij recidive (in herhaling vallende) rijders onder invloed namelijk rond de 70%. Het alcoholslotprogramma is onderzocht en meerdere malen is eruit gekomen dat het geen invloed heeft op de recidiveverhouding, dat wil zeggen, zelfs na het programma was de kans op herhaling even groot. Een alcoholslotprogramma slaat dus de plank mis, er zullen andere programma's moeten komen om het probleem daadwerkelijk aan te pakken. Daarnaast is het voor een bepaalde inkomensgroep onmogelijk om te betalen, kosten werden geschat op 1600 euro in de introductiefase van het wetsvoorstel, maar lopen nu op tot rond de 4500 als je al een auto hebt. En wanneer dit niet zo is zal de auto er dus bij gekocht moeten worden, niet te vergeten is de premie die je gaat betalen begrijpelijk een stuk forser. Al met al komen de kosten dan uit op een schamele 8-9 a 10.000 euro. Daarnaast was het de bedoeling dat ongeveer 5000 mensen in drie jaar zouden worden aangemeld in Nederland, terwijl in werkelijkheid het aantal na drie maanden al ligt op rond de 1250 personen. Dit terwijl niet eens zeker is of het wel werkt.

Ook zitten er nog talloze haken en ogen in het ASP programma, namelijk bij 10% in de introductiefase gaf het apparaat storingen en door het blazen tijdens het rijden kan het de verkeersveiligheid juist benadelen doordat het onveilige situatie veroorzaakt. Ook kan de blaastest worden afgelegd door een derde en het is nog maar te bezien hoe inventief mensen zijn om het systeem te omzeilen.

Mijns inziens is het AlcoholSlotProgramma een maatregel die niet werkt voor recidivisten en vaak onbetaalbaar, daarom denk ik dat het ASP bij de evaluatie in 2014 aangepast gaat worden en tot die tijd zijn degene die ervoor worden aangemeld, verschrikkelijk de pineut.

Melanie S.v.H.

bronnen:
-SWOV onderzoek 'rijden onder invloed van alcohol' december 2011
-Demo alcoholslot resultaten van Nederlandse overheid
blauweknoop

#7 Re: ASP (in Nederland)

2012-10-27 14:48

#6: Mel - ASP (in Nederland) 

 Boete  € 600,-, 6 maanden ontzegging, inkomensderving € 3.500,=, alcoholslotprogramma € 4.500,-, aanvraag nieuw rijbewijs met aantekening ?, rentekosten lening ?, genoodzaakt andere baan te zoeken (55), geen mongelijkheid meer voor mantelzorg € 4.500,- . . .  30 km te hard op de snelweg ca. €  250,- staat echt niet in verhouding! Waarom dan ook geen snelheidsbegrenzer voor hardrijders? Vrachtwagenchauffeurs en motorrijders krijgen geen alcoholslot! CBR kijkt niet naar oorzaak en gevolg. Van alle ASP-volgers is een zeer klein gedeelte echt alcohollist!

Ruud

#8 Re: Re: ASP (in Nederland)

2013-02-03 19:30

#7: blauweknoop - Re: ASP (in Nederland)

Precies. Ik wil voorop stellen dat alcohol en verkeer echt niet samengaan maar mensen die de eerste keer in de fout gaan worden wel héél erg hard gestraft en hun financiën worden wel meteen héél hard door mekaar gegooid. Ik ben er zeker van dat het alcoholslot voor recidivisten zal werken. Helaas worden met deze maatregel voor het overgrote deel getroffen die niet in deze categorie vallen. Het ASP in zijn huidige vorm vind ik gewoon burgers persten op een keiharde manier.

Slotje

#9 Alcoholslot

2013-05-10 15:17

Mijn zoon heeft een alcoholslot. Veel mensen zullen wel gehoord of gelezen hebben over de rechtszaak (speciale voorzieningen), waarin wij de gevaarzetting aankaarten die het alcoholslot met zich meebrengt. Dit is de rechtzaak van mijn zoon. Deze rechtszaak heeft mijn zoon verloren. De rechter stelt dat de her-test net zo veilig is als het bedienen van een autoradio!!!! Hier zou onderzoek naar gedaan zijn. Er is geen enkel onderzoek geweest die dit heeft bewezen!!!! Deze leugen kwam van de overheid site en is nu verwijderd.
Wat een invloed heeft deze leugen, zelfs zo erg dat de rechter het klakkeloos overneemt. Schandalig!

30 mei komt de zaak van mijn zoon opnieuw voor. Laten we hopen dat de rechter nu recht spreekt!!

Wij zijn door de afleiding van het slot van de weg geraakt. Niet omdat mijn zoon op dat moment aan het blazen was of niet rijden kan, maar omdat het slot, nadat de her-test niet goed was gegaan, een sirene gaf wat we nog nooit gehoord hadden. Wij waren op dat moment alletwee afgeleid.En wisten niet waarom het slot met zoveel toeters en bellen afging. Er kwam een flouw bochtje, we raakte in de berm en kwamen half in de sloot tot stilstand. Dit had onze dood kunnen worden en dat van andere. Doordat wij van de weg waren geraakt en op het randje van de sloot zijn beland, had mijn zoon een foute test. Ondanks dat wij het bewijs hadden dat mijn zoon niets gedronken had (het politierapport), zegt het CBR vast te moeten houden aan de uitlees gegevens van het slot. Dit is dus geen eerlijke maatregel. Wij stonden aan de kant van de weg. Auto op het randje van de sloot en geen recht op hulp. Er is dan ook niemand die gevraagd heeft hoe het met ons ging.Het CBR niet, de draeger niet helemaal niemand! Mijn zoon heeft een sleepauto moeten inhuren om de auto bij het uitlees station te krijgen. De auto moest gerepareerd worden. ook dit kwam voor eigen rekening.

Ik heb iemand van CBR gesproken en gevraagd hoe het zit als ik met mijn gezin op vakantie ben in Italie en ik rij in een hele lange tunnel of op een bergpas met van die haarspeld bochten en ik moet blazen, dan komt mijn hele gezin in gevaar. Zegt die man, nou, ik zou zo niet in een tunnel of op een bergpas gaan rijden, ik ga mijn gezin niet in gevaar brengen.Ik zeg, dus nu mag ik ook al niet op vakantie van het CBR!! En trouwens, wij zijn door de afleiding van het slot in Nederland van de weggeraakt. Zegt die man weer, dan zou ik als ik u was vaker met de bus gaan. Waarop ik zeg, wat heeft dit alles met alcoholmisbruik te maken? Ja, zegt hij, niets. Nou ja zeg! Dit zijn ongelofelijke antwoorden. Ik zeg tegen hem, ook reageert het slot op ruitensproeier vloeistof. Dit was volgens deze meneer niet waar want dit is uitvoerig getest.

Het slot reageert op heel veel dingen die niets met alcohol te maken hebben. Dit is allemaal te lezen in de handleiding van het ASP.

Er is bij ons zoveel gebeurd omtrent dit goedbedoelde mensonterende alcoholslot. Teveel om alles hier op te schrijven.

Ik kreeg een tip van de advocaat om informatie te verzamelen over de ervaringen van het alcoholslot.In samenwerking met de ANWB heb ik een blog opgezet. http://bloggers.nl/alcoholslot/

Hierbij doe ik een oproep om je ervaringen qua veiligheid, stigmatisering en de financiële aspecten te delen. Alle ervaringen zijn bruikbaar. Hoe onbelangrijk het ook lijkt.

Ook wil ik je vragen om een mail te sturen naar het CBR. Zodat het CBR ook weet tegen wat voor problemen de ASP-ERS op lopen!! Ikzelf heb al verschillende keren mails gestuurd over o.a de gevaarzetting, zoals het blazen tijdens het rijden, over de stigmatisering en nog veel meer. Dit is belangrijk voor een eventuele rechtszaak. Dan heb je altijd bewijs dat je hier al eerder over geklaagd hebt.Dus ik zou zeggen, KLAGEN HEEFT ALTIJD ZIN!! Het emailadres van het CBR is klachten@cbr.nl

Als je lid bent van de ANWB, stuur dan jouw verhaal met (zowel positieve als negatieve) ervaring over het alcoholslot ter kennisgeving op naar de afdeling Algemeen LedenBelang van de ANWB.Daar verzamelen ze alle ledensignalen die met verkeersveiligheid te maken hebben. De consequenties van het gebruik van het alcoholslot is daar één van. De klachten zullen te zijner tijd geanonimiseerd worden gebruikt als input voor hun mening over het alcoholslot tijdens de evaluatie van het alcoholslot in de Tweede Kamer (najaar 2014). De ANWB vindt overigens dat dit moment veel te laat is en dringt aan op eerdere behandeling.
Stuur je mail naar onderstaand emailadres:
belangenbehartiging@anwb.nl

Ben je nog geen lid van de ANWB!! Voor €17,25 per jaar profiteert je al van allerlei kortingen en voordelen.Kijk hiervoor op
http://www.anwb.nl/lidmaatschap

 




Gast

#10 Re: Alcoholslot

2013-06-26 18:42

#9: Slotje - Alcoholslot

Hoe is het vergaan in het hoger beroep?Heb namelijk ook alleen maar problemen en sters van dat kutslot.4 de hertest gemist terwijl dit niks met alcohol gebruik te maken heeft.Ik stap zelf ook naar de rechter gr G.

 


Gast

#11 Re: ASP (in Nederland)

2013-06-26 18:45

#6: Mel - ASP (in Nederland)

Melanie je hebt helemaal gelijk,zit zelf ook in het program,ben failiet.Met de boete van de politie rechter erbij ben ik 6100 euro armer.

Slotje

#12 Rechtszaak alcoholslot

2013-06-26 23:40


http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/06/21/verzamelbrief-verkeersveiligheid-en-geluid/verzamelbrief-verkeersveiligheid-en-geluid.pdf

Het volgende staat in de bovenstaande link te lezen.

Alcoholslotprogramma (ASP)

Ik heb u toegezegd voor het zomerreces bij u terug te komen op de problematiek rond het ASP. Het gaat daarbij om de volgende drie zaken:

de uitspraak van de Raad van State inzake het ASP voor vrachtwagenchauffeurs;
de verdere ontwikkelingen rond de inbouw van het alcoholslot in vrachtwagens en bussen;
de tussenrapportage over het ASP en het recidivemeting LEMA en EMG.

Op 30 mei jl. heeft het hoger beroep plaatsgevonden inzake het ongeldig verklaren van het rijbewijs en het opleggen van het alcoholslotprogramma in een aantal zaken. De Raad van State heeft aangegeven de volle termijn (twee maal zes weken) nodig te hebben om tot een uitspraak te komen. Ik verwacht daarom de uitspraak op zijn vroegst eind augustus. Omdat bovengenoemde punten met elkaar samenhangen, zal ik u na het zomerreces verder informeren over het ASP.

Diegeen die iets tegen het alcoholslot wil doen, kan mij ook mailen. Ik hou je dan op de hoogte en mocht de rechtszaak dan niets worden kunnen we misschien de handen ineen slaan en samen actie ondernemen. Want deze maatregel klopt voor geen meter!! Mijn emailadres is alcoholslot@outlook.com Samen staan we sterker!!

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-06-26 23:45


Slotje

#14 Re: Re: Alcoholslot

2013-06-27 00:01

#10: - Re: Alcoholslot 

 

Heb je al je klachten aan de ANWB en HET CBR gemaild? Ikzelf mail alles door. Ben bijna dagelijks met dat slot bezig!! Bijna elke dag gebeurt er wel wat. En niemand heeft antwoorden en/of oplossingen. Al die mails bewaar ik en stuur ik naar de tweedekamer en het bewuste ministerie. Als er veel meer mensen zijn die klagen over deze onmenselijke maatregel, staan we uiteindelijk sterker. En wat de rechtszaak aangaat, zie het antwoord wat ik op deze site geplaatst heb.

Gast

#15 Re: Re: Re: Alcoholslot

2013-06-27 07:08

#14: Slotje - Re: Re: Alcoholslot

Ja dat doe ik ook ik stuur u wel even een mail met mijn email,dan kunnen we contact houden,heb ook al veel bewijs verzamelt.Dit is echt een onmenselijke maatregel.

Mvg G.Sulsters

Slotje

#16 Re: Re: Re: Re: Alcoholslot

2013-06-28 09:33

#15: - Re: Re: Re: Alcoholslot 

 

Is goed!! Ik wacht op je mail. Samen staan we sterker!!

Gast

#17 Re: Re: Re: ASP (in Nederland)

2013-07-15 12:08

#8: Ruud - Re: Re: ASP (in Nederland) 

Inderdaad Ruud, het is een onmogelijk k.....ding. Alleen maar problemen,irritaties en gevaarlijke verkeerssituaties

 

Student

#18

2013-07-17 14:16

Beste Slotje,

Ik studeer rechten en zit in het laatste jaar. Vanwege de mediaberichten en enige colleges ben ik geïnteresseerd geraakt in de cbr-maatregelen en wetgeving daarover en zodoene ook op deze site terechtgekomen.
Is er al een uitspraak gedaan in de zaak? Ik vroeg mij af of er ook is aangevoerd dat het asp geen maatregel is maar een straf. Het wordt opgelegd door het CBR zonder enige kennis van feiten en omstandigheden en komt bovenop de strafrechtelijke boete. Wanneer wordt aangenomen dat het om een straf gaat (wat m.i. aannemelijk is gezien de gevolgen en lasten) dan kan het alleen door een rechter worden opgelegd en mag het niet tweemaal geschieden voor hetzelfde feit.

Wat mij ook opvalt aan het alcoholslot is dat het mogelijk in strijd is met het mededingingsrecht. Er wordt namelijk, in mijn ogen, misbruik gemaakt van een dominante positie van Draeger. Zij hebben een monopolie-positie met betrekking tot het asp aangezien deze enkel bij hen kan worden geleast. Daar maken zij gezien de prijzen degelijk misbruik van: kosten om deze te leasen bedragen minimaal 2300 terwijl een vlugge google-search een veel lagere prijs oplevert waartegen men dit apparaat kan kopen en na gebruik zelfs kan verkopen (http://www.mbcaraudio.nl/alchoholslot/4962-drager-alcoholslot-officiele.html).

Er is hoe dan ook teveel aan het alcoholslot wat niet deugt om deze regeling in stand te blijven houden en ik hoop dan ook dat hier recht wordt gesproken door onze eigen rechters. Mocht dat niet gebeuren dan staat de weg naar de Hoge Raad open en dan kunt u bij het Hof van Justitie van EU terecht want naast nationale bepalingen is deze maatregel waarschijnlijk tevens in strijd met bepalingen uit het EVRM. Hopelijk komt het niet zo ver maar mocht het wel zo zijn geeft u dan vooral niet op.

Heel veel succes!
Slotje

#19 Re:

2013-07-18 13:39

#18: Student -  

 

hoi student, Eind augustus verwachten wij de uitspraak, maar we hopen dat dit eerder is . De raad van State heeft aangegeven dat ze de verlenging van de 6 extra weken nodig hebben om tot een oordeel te komen. Wij hopen echt dat er nu goed naar gekeken wordt! Dit is een mensonterende ondoordachte maatregel die de verkeersveiligheid zeker niet ten goede komt. Deze zogenaamde goedbedoelde maatregel drijft mensen tot wanhoop!! Er zijn al mensen die door de afleiding, door dat er hele sirene (s) afgaan in je auto, schade hebben gemaakt en/of van de weg zijn geraakt. (Waaronder wij) Volgens mij is deze zogenaamd goedbedoelde maatregel ook nog eens in strijd met artikel 5 van de wegenverkeerswet. Ook is deze oplegging in strijdt met de privacy wet. Zie hieronder. in de huidige vorm van het alcoholslot wordt onvoldoende garanties geboden omtrent de verwerking van persoonsgegevens die zijn neergelegd in de artikelen 6 en 11 Wbp. In deze artikelen is bepaald dat persoonsgegevens op behoorlijke en zorgvuldige wijze worden verwerkt en dat de nodige maatregelen worden getroffen opdat deze gegevens juist en nauwkeurig zijn. Maar..........de uitlees gegevens van het alcoholslot, zijn alles behalve nauwkeurig!! Artikel 6 Persoonsgegevens worden in overeenstemming met de wet en op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt. Artikel 11 1.Persoonsgegevens worden slechts verwerkt voor zover zij, gelet op de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt, toereikend, ter zake dienend en niet bovenmatig zijn. 2.De verantwoordelijke treft de nodige maatregelen opdat persoonsgegevens, gelet op de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt, juist en nauwkeurig zijn. Bovenstaande advies komt trouwens van de site van de raad van state af. Zie onderstaande link. http://mobiel.raadvanstate.nl/adviezen/zoeken-in-adviezen/tekst-advies.html?amp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bq=alcoholslot&amp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3Bsummary_only=&id=8501 Hier wordt geen register van bijgehouden. Dus hoe ze erbij komen dat deze maatregel de verkeersveiligheid ten goede komt!! Begrijpen wij niet!! Zodra de uitspraak er is, laat ik het uiteraard weten.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-07-19 13:58


Slotje

#21 Nieuwe petitie die nog wel actief is.

2013-07-19 15:18

Teken de petitie als je tegen het alcoholslot bent. Die andere petitie die veel mensen getekend hebben was niet meer actief. Dus teken a.u.b nogmaals!! http://geenalcoholslot.petities.nl/
Slotje

#22

2013-07-20 18:46

Ik heb zelf een nieuwe petitie opgezet : STOP HET ALCOHOLSLOT
Ik wil iedereen die tegen het alcoholslot is vragen de petitie te tekenen.
Hoe meer mensen tekenen, hoe beter het is. Je kan ook anoniem tekenen.

http://stophetalcoholslot.petities.nl/
pcmaker

#23 Re: Rechtszaak alcoholslot

2013-08-01 06:15

#12: Slotje - Rechtszaak alcoholslot

samen staan we sterk zeg je ik heb mijn twijfels in deze semi dictatuur die nederland aan het worden is alles word je

verplicht en je moet het ook nog zelf betalen dat is pas democratie de regering die je maar van alles oplegd om zelf uit de

kosten te komen


Gast

#24 blaaspijp

2013-08-11 09:15

mijn alcoholslot gaat er binnenkort weer uit yeeeeeeeeeaaaaah!!!!!!
Slotje

#25 Wij wachten nog steeds op de uitspraak.

2013-08-21 11:02

De uitspraak van de raad van state (alcoholslot) is er nog steeds niet.
Wij hopen dat de uitspraak er volgende week bijzit.
Ondertussen ga ik door met mijn actie.

Bent u tegen het alcoholslot, teken dan aub onderstaande petietie..alvast bedankt.
http://petities.nl/petitie/stop-het-alcoholslot