Gemeente Buren moet GLASVEZEL krijgen!

Quoted post

Marc

#56 Re: Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

2012-03-30 08:52

#54: Rijk - Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

Buitengebied

Het zou mooi zijn als ook het buitengebied gratis aangesloten gaat worden. In ieder geval niet tegen elke prijs. Ik ben benieuwd naar de resultaten van de pilot(s).

Democratisch

Gelukkig is de aanleg een democratisch proces. De burger mag zich uitspreken. Immers, 30% van de huishoudens moet zich actief achter de plannen scharen.

Handtekeningen

De aanleg is toch niet afhankelijk van deze internetpetitie? Het loopt hier niet bepaald storm. Op dit moment hebben slechts 231 huishoudens (IP-adressen) deze petitie getekend, terwijl de gemeente Buren ongeveer 12.000 huishoudens telt, oftewel men zit pas op 2% in 3 maanden tijd. In dit tempo duurt het nog 42 maanden.

Reclame maken

Welke "ouderwetse" reclame-acties worden er ondernomen? Bijvoorbeeld een glasvezelwinkel zoals in Barneveld? (De electronicawinkel in Lienden heeft wel een grote poster van UPC aan zijn winkeldeur hangen, maar niets van Reggefiber.) Wanneer komt de Reggefiber reclame-karavaan naar ons toe deze zomer? (UPC heeft al meerdere malen op het marktplein gestaan, maar ik heb nog niets gezien van Reggefiber.) In de gemeente Neder-Betuwe was geen internetpetitie leidend voor het aantal handtekeningen, maar het aantal huishoudens dat daadwerkelijk bij een aangesloten provider een abonnement had afgenomen. Gaat het verzamelen van handtekeningen in onze gemeente ook op die manier plaatsvinden? Of is toch deze internetpetitie leidend?

Reacties

Rijk

#57 Re: Re: Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

2012-03-31 12:58:19

#56: Marc - Re: Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

Democratisch:
Zolang de gemeente niet financieel is betrokken bij de aanleg van glasvezel, heeft dit niets met een democratisch proces te maken. Zodra een investeerder er brood in ziet, zal deze overgaan tot het aanleggen van glasvezel. In veel gevallen zal dit 30% van bijvoorbeeld een dorpskern zijn, maar in sommige gevallen kan dit ook meer zijn dan 30%. Dit is helemaal afhankelijk van het aantal inwoners van een dorpskern of de geografische ligging. Daarnaast kan ook bij een eigen bijdrage van de gemeente (of andere partijen) bij minder dan 30% (of andere gestelde eis) worden overgegaan tot aanlegging van glasvezel.

Handtekeningen:
Glasvezel zal niet aan de hand van de resultaten van deze petitie worden aangelegd. Deze petitie is alleen bedoeld om de investeerder te overtuigen dat er voldoende draagvlak in de gemeente is. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze petitie tekenen. En ja, het liefst vanaf het IP-adres van hun huidige eigen aansluiting. Er zijn mensen die vanaf een zelfde IP-adres de petitie hebben getekend. Dit wil echter niet zeggen dat het geen geldige handtekeningen zijn. Zo kunnen mensen die bij één bedrijf werken en belang hebben bij een eigen prive aansluiting, vanaf een zelfde IP-adres tekenen. Ook mensen die via een proxy-server van de provider tekenen (bijv. Kliksafe) kunnen vanaf een zelfde IP-adres tekenen.

Reclame:
De petitie is zoals je aangeeft, al 3 maanden te tekenen. De huidige 290 handtekeningen zijn voornamelijk via social media verzameld. Dit is nog helemaal niet zo gek, maar nog lang niet voldoende. We hebben daarom nog veel meer handtekeningen nodig. Afgelopen 3 maanden is slechts een aanloop geweest en een klein begin voor wat er nog gaat gebeuren. Komende tijd zal BURENopGLAS een duidelijke boodschap naar buiten brengen. Dit zal in de vorm gebeuren van:

Uiteindelijk zal er een vraagbundeling door de investeerder worden gestart. Deze vraagbundeling zal leidend zijn of glasvezel wel of niet gaat komen. Tijdens de vraagbundeling zal door de investeerder en door providers nog meer reclame worden gemaakt voor glasvezel.

De initiatiefgroep heeft twee belangrijke doelen:

  • Inwoners informeren over het belang van glasvezel
  • Investeerder overtuigen dat er voldoende draagvlak in de gemeente is voor de aanleg van glasvezel

Kortom, veel werk aan de winkel waar we nog extra mensen voor nodig hebben. We zoeken nog voor verschillende dorpskernen ambassadeurs. Kijk ook eens op de website www.BURENopGLAS.nl.