Gemeente Buren moet GLASVEZEL krijgen!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Gemeente Buren moet GLASVEZEL krijgen!.

Joop

#51 Re: Re: Re: Glasvezel is niet sneller dan koperdraad

2012-03-22 13:04

#50: Marc - Re: Re: Glasvezel is niet sneller dan koperdraad 

 Marc, dit is een site vóór glasvezel in Buren. Deze mensen die ondertekenen willen glasvezel in de gemeente ieder met zijn eigen reden.  


Gast

#52

2012-03-22 14:25

Gemeente Buren MOET glasvezel krijgen en klaar zijn voor de toekomst. We mogen niet achter blijven in de wereld van communicatie.

Gast

#53

2012-03-25 14:08

Ook al woon je op het platteland en in een dorp, dan is dat geen reden om verstoken te blijven van de nieuwe technieken. Een gemeentebestuur van zo'n plattelandsgemeente moet er dan juist voor zorgen, dat haar bewoners gemakkelijk en goed in contact blijven met de buitenwereld.

Rijk

#54 Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

2012-03-26 22:48

#49: Marc - Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

Het buitengebied blijft een moeilijk punt. Investeerders rekenen simpelweg of het een winstgevende situatie is. Zo nee, gaan ze niet investeren. Bij dorpskernen van meer dan 1500 inwoners en een minimale inschrijving van ongeveer 30 - 40% voor glasvezel, bestaat er een redelijke kans voor de investeerder. Zijn de dorpskernen kleiner of liggen ze geografisch erg ongunstig, kan het zijn dat de minimale inschrijving voor glasvezel hoger moet zijn.

Als de gemeente Buren zich extra inzet en bereid is om mee te investeren, bestaat er een kans dat ook het buitengebied wordt aangesloten.

Daarnaast is het wellicht interessant om te weten dat waarschijnlijk enkele honderden woningen in het buitengebied van gemeente Buren worden "verglaasd". Dit heeft met de pilot te maken die de provincie Gelderland in de gemeente Buren heeft uitgeschreven. Zie voor meer informatie de website van de provincie: http://www.gelderland.nl/eCache/DEF/19/526.html.

Hoe dan ook, we moeten met heel de gemeente Buren tonen dat we positief tegenover glasvezel staan en dat deze infrastructuur bij ons niet mag ontbreken. Als we daarmee wachten tot we echt niet meer zonder glasvezel kunnen, zijn we te laat. Stel dat we het in onze regio nog de met ouderwetse modemsnelheid moesten internetten? Dat zou toch ook niet denkbaar zijn?

Daarom! Zet je in en zorg er voor dat zoveel mogelijk mensen de petitie tekenen!


Gast

#55 Re: Re: Re: UPC biedt nu al internet tot 120 Mb aan

2012-03-28 15:55

#17: Marc - Re: Re: UPC biedt nu al internet tot 120 Mb aan

Houdt er wel rekening mee dat de upload bij UPC niet veel meer dan 1 a 2 Mb/s zal zijn!  Bij glasvezel is de upload net zo snel als de download!

 

Arthur

Marc

#56 Re: Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

2012-03-30 08:52

#54: Rijk - Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

Buitengebied

Het zou mooi zijn als ook het buitengebied gratis aangesloten gaat worden. In ieder geval niet tegen elke prijs. Ik ben benieuwd naar de resultaten van de pilot(s).

Democratisch

Gelukkig is de aanleg een democratisch proces. De burger mag zich uitspreken. Immers, 30% van de huishoudens moet zich actief achter de plannen scharen.

Handtekeningen

De aanleg is toch niet afhankelijk van deze internetpetitie? Het loopt hier niet bepaald storm. Op dit moment hebben slechts 231 huishoudens (IP-adressen) deze petitie getekend, terwijl de gemeente Buren ongeveer 12.000 huishoudens telt, oftewel men zit pas op 2% in 3 maanden tijd. In dit tempo duurt het nog 42 maanden.

Reclame maken

Welke "ouderwetse" reclame-acties worden er ondernomen? Bijvoorbeeld een glasvezelwinkel zoals in Barneveld? (De electronicawinkel in Lienden heeft wel een grote poster van UPC aan zijn winkeldeur hangen, maar niets van Reggefiber.) Wanneer komt de Reggefiber reclame-karavaan naar ons toe deze zomer? (UPC heeft al meerdere malen op het marktplein gestaan, maar ik heb nog niets gezien van Reggefiber.) In de gemeente Neder-Betuwe was geen internetpetitie leidend voor het aantal handtekeningen, maar het aantal huishoudens dat daadwerkelijk bij een aangesloten provider een abonnement had afgenomen. Gaat het verzamelen van handtekeningen in onze gemeente ook op die manier plaatsvinden? Of is toch deze internetpetitie leidend?

Rijk

#57 Re: Re: Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

2012-03-31 12:58

#56: Marc - Re: Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

Democratisch:
Zolang de gemeente niet financieel is betrokken bij de aanleg van glasvezel, heeft dit niets met een democratisch proces te maken. Zodra een investeerder er brood in ziet, zal deze overgaan tot het aanleggen van glasvezel. In veel gevallen zal dit 30% van bijvoorbeeld een dorpskern zijn, maar in sommige gevallen kan dit ook meer zijn dan 30%. Dit is helemaal afhankelijk van het aantal inwoners van een dorpskern of de geografische ligging. Daarnaast kan ook bij een eigen bijdrage van de gemeente (of andere partijen) bij minder dan 30% (of andere gestelde eis) worden overgegaan tot aanlegging van glasvezel.

Handtekeningen:
Glasvezel zal niet aan de hand van de resultaten van deze petitie worden aangelegd. Deze petitie is alleen bedoeld om de investeerder te overtuigen dat er voldoende draagvlak in de gemeente is. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze petitie tekenen. En ja, het liefst vanaf het IP-adres van hun huidige eigen aansluiting. Er zijn mensen die vanaf een zelfde IP-adres de petitie hebben getekend. Dit wil echter niet zeggen dat het geen geldige handtekeningen zijn. Zo kunnen mensen die bij één bedrijf werken en belang hebben bij een eigen prive aansluiting, vanaf een zelfde IP-adres tekenen. Ook mensen die via een proxy-server van de provider tekenen (bijv. Kliksafe) kunnen vanaf een zelfde IP-adres tekenen.

Reclame:
De petitie is zoals je aangeeft, al 3 maanden te tekenen. De huidige 290 handtekeningen zijn voornamelijk via social media verzameld. Dit is nog helemaal niet zo gek, maar nog lang niet voldoende. We hebben daarom nog veel meer handtekeningen nodig. Afgelopen 3 maanden is slechts een aanloop geweest en een klein begin voor wat er nog gaat gebeuren. Komende tijd zal BURENopGLAS een duidelijke boodschap naar buiten brengen. Dit zal in de vorm gebeuren van:

Uiteindelijk zal er een vraagbundeling door de investeerder worden gestart. Deze vraagbundeling zal leidend zijn of glasvezel wel of niet gaat komen. Tijdens de vraagbundeling zal door de investeerder en door providers nog meer reclame worden gemaakt voor glasvezel.

De initiatiefgroep heeft twee belangrijke doelen:

  • Inwoners informeren over het belang van glasvezel
  • Investeerder overtuigen dat er voldoende draagvlak in de gemeente is voor de aanleg van glasvezel

Kortom, veel werk aan de winkel waar we nog extra mensen voor nodig hebben. We zoeken nog voor verschillende dorpskernen ambassadeurs. Kijk ook eens op de website www.BURENopGLAS.nl.


Gast

#58

2012-04-04 15:14

Goed idee. Jullie kunnen de website www.buurtlink.nl
gebruiken om daar een artikel in te plaatsen (gratis) en de lezers ervan de petitie aan te praten.

succes ermee.

Gast

#59

2012-04-05 14:13

Prima initiatief! Komende jaren een enorme toename van IP gerelateerde apparaten in gebouwen en woningen. Hyperconnectivity! Bandbreedte consumptie zal exponentieel toenemen. Schatting is 30 tot 40% per jaar. Het leidt tot het ontwikkelen van nieuwe diensten en ondersteuning via de glasvezel of kunststofvezel binnen de woning. Kortom flexibiliteit: up-grade naar nieuwe diensten,monitoring: van netwerk en apparaten en trouble shooting: het op afstand oplossen van problemen/onderhoud. Transsectoraal denken omdat meerdere sectoren gebruik kunnen maken van de glasinfra. Denk hierbij aan zorg,energie,comfort,veiligheid,communicatie,entertainment en vernieuwende digitale diensten.
Interessant voor de exploitant!
Gr. Dick Simmelink

Gast

#60

2012-04-17 18:12

Deze actie sta is prima, maar de commerciele rommel die meekomt bij het openen van deze site, is geen voorteken van een zorgvuldige voorbereiding.
Jammer.

Gast

#61

2012-04-18 10:40

Wij wonen in het buitengebied van Lienden en daar is nog niks aangelegt. Wij hopen dat er ook aan deze mensen wordt gedacht als er eventueel glasvezel wordt aangelegt. Wij worden helaas te vaak vergeten.
Groeten Astrid

Gast

#62

2012-04-18 10:47

Hallo,

In het buitengebied van Lienden wordt te vaak nee gezegt over bepaalde zaken. wij willen ook mee met de tijd dus ik teken graag. Ik zeg JA tegen glasvezel.
Groet Ed

Gast

#63 Re:

2012-04-18 14:13

#62: -  

Vanuit de initiatiefgroep zitten 3 mensen die op het Lingemeer wonen, dus we weten wat het is als een buitengebied wordt overgeslagen. Daarom dat we glasvezel voor iedereen willen hebben.

Groet, Erwin


Gast

#64 Re:

2012-04-18 14:17

#60: -  

Je hebt helemaal gelijk, we zijn dit initief gestart, maar hebben geen nog budget om een mooie website te maken. Daarom gebruiken we "gratis" programma's (zoals petitie24) van internet. Helaas zit daar dus ook commerciele rommel op.

Groet, Erwin

Jebo

#65 Internet in buitengebied

2012-04-19 15:15

De snelheid van het internet in het buitengebied, met name ommerenveld is verschrikkelijk dramatisch. Het zou voor zowel particulier als bedrijven een uitkomst zijn om te kunnen overstappen op glasvezel.
nerd

#66 glasvezel en milieu

2012-04-25 13:47

Glasvezel zorgt ervoor dat er minder gebruik zal worden gemaakt van elektro magnetische straling (radio). Dat mensen die in de buitengebieden wonen minder vaak de auto hoeven te nemen. Het lijkt mij een positieve invloed op het milieu te hebben.

Gast

#67

2012-04-25 21:37

Een snelheid van 380Kbs is niet meer van deze tijd!! (lienden-Lingemeer) Glas is de oplosing!! Thuiswerken is niet te doen met de huidige snelheid......

Gast

#68 Re: UPC biedt nu al internet tot 120 Mb aan

2012-04-27 18:40

#13: Marc - UPC biedt nu al internet tot 120 Mb aan 

 alleen jammer dat na al die jaren van elende ik niets meer te maken wil hebben met UPC

Ron

#69

2012-04-28 15:27

stilstand is achteruitgang !, innovatie de toekomst en thuis werken heeft een positieve bijdrage aan het mobiliteitsvraagstuk. Kosten zullen meer en meer worden verhaald op de gebruiker (lees vervuiler), minder rijden en meer flexibel werken vanuit huis kan door te werken over glasvezel. Daar waar koper een hogere weerstand heeft in de kabel is het dus eindig qua capaciteit. Licht daarentegen heeft geen weerstand. Alleen de beperking van de het aantal glasvezels is dus de beperking. Weet iemand hoeveel galsvezels er nodig zijn voor een huisaansluiting en voldoende capaciteit voor de komende generatie?, dat is namelijk dan de eenmalige investering voor de toekomst. Koper lijkt me naar het einde te gaan, glasvezel staat in de kinderschoenen en groeit. Wie weet het antwoord?

Gast

#70 Re: Re: Re: Belastingen omhoog door glasvezel

2012-05-08 20:53

Matthijs {anno:buren-digitaal.nl}

#71 Heb nu 6 jaar glasvezel; zou niet meer zonder kunnen(ex-Liendenaar)

2012-05-09 00:37

Ik hoop dat het gaat lukken om minstens in de kernen glas uit te rollen. Toen ik in 2002 in de werkgroep Buren-Digitaal zat kostte het best wat inspanning om de weg vrij te maken voor ADSL{UPC was analoog,je kon alleen bij KPN inbellen}

Het buitengebied zou naar mijn idee ook aangesloten kunnen worden, op een voordelige manier door desnoods wat werk zelf aan te nemen{zelf sleuf graven naar de erfgrens, ik noem maar wat; scheelt in aanlegkosten al gauw een paar duizend euro per perceel, wat anders door de gemeenschap opgebracht zou worden} In principe zou men dit ook binnen de bebouwde kunnen volgen.

Wellicht kan het in vele wijken meegenomen worden met het groot onderhoud aan het riool, bestrating etc. om de aanlegkosten/R.O.I. maar zo correct mogelijk te houden

Ik hoop dat de gemeente een leidende en faciliterende rol gaat/blijft spelen en dit project niet zoals in Veenendaal en mijn huidige woonplaats Bussum tot enkele gebieden beperkt blijft.

Ex Liendenaar en tevreden glasvezelgebruiker 100/100 WGDO gebied
Yury

#72 Re: Re: Re: UPC biedt nu al internet tot 120 Mb aan

2012-05-12 23:29

#17: Marc - Re: Re: UPC biedt nu al internet tot 120 Mb aan

Er zit een groot verschil in de 120Mb van UPC en de 100 via glasvezel. Het glasvezel internet is namelijk synchroon uitgelegd, 100 Up en 100 Downstream, terwijn UPC een 120 Down- en 5/6 Upstream levert. Voor thuiswerkers en mensen die graag grote en/of veel bestanden delen/ op het internet plaatsen is een Glasvezel aansluiting echt een zegen.

Tevens betaal je bij UPC zo-ie-zo 17,50 euro voor analoge televisie en daarbovenop komt de prijs van internet.

 

Johan

#73 Re:

2012-05-18 00:16

Beste jan,

Veel mensen in het buitengebied zijn zelfstandigen en thuiswerkers en die hebben dit hard nodig!
joop

#74

2012-05-19 13:34

Nu de kilometer vergoeding belast wordt is thuis werken een mooi alternatief.
Natuurlijk wel met glasvezel!

Gast

#75

2012-07-10 18:21

Prima initiatief!