Gemeente Buren moet GLASVEZEL krijgen!

Marc

/ #56 Re: Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

2012-03-30 08:52

#54: Rijk - Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

Buitengebied

Het zou mooi zijn als ook het buitengebied gratis aangesloten gaat worden. In ieder geval niet tegen elke prijs. Ik ben benieuwd naar de resultaten van de pilot(s).

Democratisch

Gelukkig is de aanleg een democratisch proces. De burger mag zich uitspreken. Immers, 30% van de huishoudens moet zich actief achter de plannen scharen.

Handtekeningen

De aanleg is toch niet afhankelijk van deze internetpetitie? Het loopt hier niet bepaald storm. Op dit moment hebben slechts 231 huishoudens (IP-adressen) deze petitie getekend, terwijl de gemeente Buren ongeveer 12.000 huishoudens telt, oftewel men zit pas op 2% in 3 maanden tijd. In dit tempo duurt het nog 42 maanden.

Reclame maken

Welke "ouderwetse" reclame-acties worden er ondernomen? Bijvoorbeeld een glasvezelwinkel zoals in Barneveld? (De electronicawinkel in Lienden heeft wel een grote poster van UPC aan zijn winkeldeur hangen, maar niets van Reggefiber.) Wanneer komt de Reggefiber reclame-karavaan naar ons toe deze zomer? (UPC heeft al meerdere malen op het marktplein gestaan, maar ik heb nog niets gezien van Reggefiber.) In de gemeente Neder-Betuwe was geen internetpetitie leidend voor het aantal handtekeningen, maar het aantal huishoudens dat daadwerkelijk bij een aangesloten provider een abonnement had afgenomen. Gaat het verzamelen van handtekeningen in onze gemeente ook op die manier plaatsvinden? Of is toch deze internetpetitie leidend?