stop de jacht in de uitkerkse polder

Quoted post


Gast

#65 Re: uitkerkse polders

2012-01-09 18:43

#45: jynx - uitkerkse polders

het is allesbehalve op emotionele gronden dat wij de jacht willen stoppen: de trekvogels die in de winter in de polder verblijven hebben er na een reis van duizenden kilometers voedsel en rust nodig, als ze dit zelfs al  niet in de weinige natuurreservaten mogen vinden, waar dan wel nog? In gebieden als de Uitkerkse Polder werd zowel door de overheid als door lokale vrijwilligers al enorm veel geïnvesteerd om het gebied te maken tot wat het nu is: een uniek en bijzonder waardevol natuurgebied. Het handvol plezierjagers dat daar misbruik van maakt levert inderdaad geen enkele bijdrage aan het natuurbehoud, integendeel, zij verstoren er de rust van de dieren én die van de natuurliefhebbers, wandelaars en bezoekers.

Reacties


Gast

#137 Re: Re: uitkerkse polders

2012-01-10 13:33:54

#65: - Re: uitkerkse polders

Ok even lauter hypothetisch, we schaffen de jacht af. Op dit moment zal een wildgroei aan stroperij ontstaan, dan heb ik nog liever een trouwe jager dan een stroper die alles kapot schiet.

Dankzij de WBE's en de HVV is de "jacht" een gestructureerde organisatie geworden waarbij over alles afspraken worden gemaakt (afschot, groenbemester aanplanten,...) , waar controle's worden op uitgevoerd, waar iedere nacht rondgereden wordt op zoek naar stropers en waar ook dikwijls stropers gevat worden.

Graag allemaal wat meer verdraagzaamheid tegenover elkanders hobby, wat meer de handen in elkaar slaan. Ik ben er zeker van dat onze vrienden-jagers ook graag kraanvogels in trek zien passeren, een velduiltje zien zitten, een buizerd zien cirkelen,...

Persoonlijk vind ik ook dat er in Natuurgebieden niet hoeft gejaagd te worden maar sommigen in dit forum schreeuwen de jagers echter dood, sommigen zetten ze zelfs al tegen de muur en wensen ze de kogel toe. Wel, ik schaam me diep in jullie plaats. Verdraagzaamheid is toch de sleutel in onze groen-socialistische levenswijze? Laat ons de handen in elkaar slaan, hiermee zullen we het verder brengen dan elkander het wit uit de ogen te kijken.

 

groeten,

 

een natuurliefhebber die de tijd genomen heeft om research te doen.