Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Quoted post


Gast

#238 Re:

2011-10-10 23:11

#236: buur -  

Beste Buur,

Ik begrijp dat de moslimgemeenschap behoefte heeft aan een grotere ruimte.

Toch is het niet slim om dit midden in een woonwijk te bouwen waar meer dan 95% geen moslim is. Dit lijkt me vragen om weerstand (ik druk me voorzichtig uit). Daarnaast is men gewoon bang voor onrust. Dit is vooral te wijten aan alle media verhalen over dit onderwerp. Niemand wil wonen en zijn kinderen laten opgroeten in een onrustige (en in het ergste geval haatdragende, agressieve) omgeving. Ik neem aan dat een moeder van een islamitisch gezin dat ook niet wenst voor haar kinderen.

Dus Buur, heb ook begrip voor de andere kant van het verhaal.

Reacties

Strookje-man

#250 Re: Re: afsluiting voor vandaag

2011-10-11 03:04:17

#238: - Re:  

Heb begrip voor elkaar.

Maar waar we het meeste aan hebben is als de POLITIEK ook begrip voor ons als samenleving heeft. Of je nou  moslim, omwonende, Jehova, pakistaan, halve Italiaan en/of andere niet genoemde groepering bent.

Geloof mij (of niet) er zijn echt wel oplossingen waar iedereen mee kan leven.

Er moeten nooit te grote veranderingen IN een woonwijk plaatsvinden, daarmee verstoor je de balans. Dus geen Ikea, bouwhof, kerk of moskee in een woonwijk bouwen.

Oproep aan een slimme politieke partij: pak de kans nu om een oplossing te verzinnen voor alle partijen in onze samenleving en win daarmee misschien zelfs wel wat stemmen (ik zal het niet doorvertellen)!!!

PS: Buurtjes, laat je niet gek maken door wat ons nu overkomt, probeer Seghwaert in balans te houden.