Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Quoted post

Een autochtoon

#235

2011-10-10 22:50

Het is niet de eerste keer dat de gemeente geen of onjuiste voorlichting geeft over een bestemmingplan in seghwaert. Dus daar sta ik echt niet van te kijken.
Maar moet nu juist hier, op dat kleine stukje natuur wat er nog over is na de aanleg van de randstadrail, een moskee gebouwd worden, terwijl in Palenstein de grootste populatie niet westerse allochtonen woont met een moslim achtergrond. 't Is van de zotte.
De omwonenden zijn al veel te zwaar belast tijdens de aanleg van de randstadrail, mentaal en financieel. Als dooddoener kregen we een schoenenpoetsdoosje, ze dachten ons zo alles weg te laten poetsen.
Ook heeft het gebouw geen toegevoegde waarde voor de omwonenden, want in Seghweart wonen ongeveer 3880 mensen, waarvan 565 niet-westerse allochtonen (14.6%). De opbouw van religie is mij niet bekend, maar dat zijn niet allemaal moslims, eerder hindoestanen en anders gelovigen. In Palenstein woont de grootste populatie niet westerse allochtonen 40,1%, 2370 van de 5915 inwoners. Aan de kledij van deze mensen kan je zien dat daarvan de meeste een islamitische achtergrond hebben. Dus als er een moskee gebouwd moet worden, dan kan dat beter in die buurt. Kunnen ze er lopend naar toe, kunnen de auto's blijven staan, dat is nog milieuvriendelijk ook. En hebben ze geen subsidie nodig om met de randstadrail naar de moskee te gaan. Dat geld kan dan gebruikt worden voor schoolzwemmen en andere voorzieningen waarop bezuinigd moet worden, zoals het mogelijk sluiten van de bibliotheek.
Ook de parkeeroverlast waarmee de omwonenden te maken krijgen is niet te overzien. Want, het is de bedoeling dat aan de andere kant van de spruitkoolakker, aan de ruimtebaan op de grens met de wijk noordhove, ook nog een extra halte komt voor de randstadrail. Bij het winkelcentrum Seghwaert is sprake van parkeeroverlast door treinreizigers, dit gaat zich dan verplaatsen nabij deze nieuwe halte.
Lees het wijkontwikkelingsplan, de gemeente zegt van alles te doen aan verbetering van de wijk, maar als je het plan goed leest, dan klopt daar niets van. Er staan veel tegenstrijdigheden in.
Mijn vraag is ook hoeveel gaat de bouw van deze moskee met multifunctionele ruimte de belastingbetaler kosten. Want ik denk dat de toevoeging multifunctionele ruimte een vrijbrief is voor subsidie.
In het plan staat dat de locatie een religieuze bestemming heeft, Deze is volgens mij al uitgevoerd met de bouw, jaren geleden, van de koninkrijkszaal. Let op!! Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen. Ik denk gezien de mentaliteit van beide partijen de jehova's het onderspit gaan delven.
En als laatste, ook wel belangrijkste, wil ik gewoon aangeven, dat ik geen behoefte heb aan moslims in mijn omgeving. Deze religie brengt geen goeds, alleen haat en geweld. Zeker deze stichting.
Dus geen moskee aan de Roggeakker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reacties

Een minder mondige buurtbewoner

#237 Re: kom donderdag alstublieft spreken

2011-10-10 23:07:00