geen AZC in Geldermalsen

Quoted post

inwoner Geldermalsen

#703

2015-12-14 18:13

 

Het lijkt erop dat we woensdag op de partij "DORPBELANGEN" kunnen rekenen als tegenstanders van het AZC

zie hieronder een citaat uit hun laatste verkeizingsprogramma.

 

Programma 2014 - 2018 Bestuur en fractie van “Dorpsbelangen” presenteren hierbij het beginselprogramma voor de periode 2014-2018 Lokale partij, geen landelijke politieke kleur Dorpsbelangen is en blijft een onafhankelijke en ongebonden lokale partij. Dorpsbelangen bindt zich niet aan partijprogramma’s van landelijke partijen. Dorpsbelangen staat open voor alle inwoners met verschillende achtergronden en levensbeschouwingen, voor jong en ouder. Dorpsbelangen ontvangt geen enkele vorm van subsidie van de Rijksoverheid om campagne te voeren, dit in tegenstelling tot de landelijke partijen die wél door de overheid gefinancierd worden.

Dorpsbelangen heeft dan ook geen landelijke verplichtingen en kan dan ook geheel vrij van last en ruggespraak aan een leefomgeving werken zoals u die wenst,   in plaats van zoals den Haag dit graag ziet.

Doelstellingen Het doel van Dorpsbelangen is om invloed te verwerven binnen het gemeentebestuur en hierdoor de leefbaarheid in alle elf dorpen van de gemeente Geldermalsen te behouden en daar waar mogelijk te verbeteren. Met de erkenning van Beesd en Geldermalsen als centrale kernen (grotere dorpen met meer voorzieningen) zien wij het als een van onze belangrijkste taken de eigen identiteit en vitaliteit van al onze elf kernen te waarborgen. Samen denken, samen doen 2.0 Dorpsbelangen is een groot voorstander van betrokkenheid van eigen inwoners bij het gemeentelijk beleid. Om deze reden: - hebben wij jaarlijks in elk dorp onze inloopavonden - zijn wij altijd aanwezig en aanspreekbaar bij de voor uw dorp belangrijke activiteiten of andere bijeenkomsten. - zijn wethouder en raadsleden van Dorpsbelangen voor u altijd direct aan te spreken. - en hebben wij een Facebook-pagina, waarop we snel contact met u kunnen hebben over wat u in uw dorp en uw gemeente belangrijk vindt. Wij komen naar u toe maar belangrijker nog: wij zijn “een van u”. Het voorliggende beginselprogramma is het resultaat van luisteren naar, overleggen en samenwerken met onze inwoners. Mensgerichtheid, gelijkheid, rechtvaardigheid en doelmatigheid hebben ons hierbij geleid. De naam is gelijk aan ons vorige verkiezingsprogramma op basis waarvan wij de grootste partij van Geldermalsen werden. De toevoeging 2.0 geeft echter aan dat het niet hetzelfde blijft. De afgelopen vier jaar hebben wij zorg gedragen voor een nieuwe bestuurscultuur in Geldermalsen met een nieuwe burgemeester en met een strakkere aansturing van het gemeentehuis. Nu wordt het tijd dat wij voortvarend kunnen blijven doorpakken, samen met u maar vooral vóór u. Het einddoel een groene, landelijke en sociale gemeente waar je betaalbaar kunt wonen. Wat wij gestart zijn, willen wij ook graag afmaken! Toekomstvisie De gemeente Geldermalsen zal de komende jaren nog verder ontwikkelen volgens de wensen en de behoeften van de inwoners van de elf dorpen. Ook de komende raadsperiode zal dit voor Dorpsbelangen het uitgangspunt zijn. Wij hebben dit neergelegd in ons verkiezingsprogramma en het zal onze leidraad zijn voor de komende jaren. Geldermalsen, de rustige groene Betuwse gemeente, waar het goed wonen, werken en vertoeven is. Rust en ruimte, cultuur en natuur en dit alles in harmonie met een actieve bruisende bevolking. Elf dorpen door dit alles verbonden.

Ik ga ze aan bovenstaande belofte houden.

Reacties

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-12-14 19:07:40



Gast

#717 Re:

2015-12-14 19:12:37

#703: inwoner Geldermalsen -  

 Hoe ga je ze er aan houden?

Heb je spreekrecht woensdagavond?

 

Een bezorgde Geldermalsenaar


Gast

#739 Re:

2015-12-14 21:34:17

#703: inwoner Geldermalsen -  

 Ik hoop dat ze je spreekrecht geven. Ook op dat front laat de gemeente het afweten.  We krijgen 1,5 uur spreek recht met zijn allen alleen heeft niemand een toezegging gekregen. 

Waardeloze bestuurders