geen AZC in Geldermalsen

Quoted post


Gast

#77

2015-12-12 02:41

Geachte burgemeester,

Ik weet niet of er deze week een mogelijkheid komt om te spreken, vandaar doe ik het op deze manier.

Allereerst ben ik voor hulp van asielzoekers, deze mensen hebben echt hulp nodig, ongeacht of het beter is om hen in hun eigen regio op te vangen, dat is in deze irrelevant.

Het gaat mij om het volgende:

U bent als burgemeester verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid van uw burgers. U bent het gezicht van de gemeente en wordt niet voor niets burgervader of in dit geval burgermoeder genoemd; u zorgt voor uw inwoners zoals vaders en moeders voor hun kinderen zorgen!

U doet echter precies het tegenovergestelde! Ik vind uw handelen infaam en beledigend ten opzichte van uw inwoners.

U stuurt 11 december uw eerste schrijven betreffende de opvang van vluchtelingen naar enkele omwonenden. En op 16 december wilt u de definitieve beslissing nemen. Een beslissing die voor alle Inwoners van Geldermalsen een grote invloed zal hebben voor de komende 10 jaar. Uw inwoners kunnen dus welgeteld 3 dagen reageren op misschien wel de grootste verandering die Geldermalsen ooit heeft meegemaakt! Even ter vergelijk van een zaak die ik persoonlijk heb mogen ondervinden met de gemeente Geldermalsen; een vergunning voor een uitbouw van 12m2 duurde 6 maanden en voor ons 3 extra architecten bezoeken, en is afgeketst omdat de gemeente de bouwregelgeving handhaaft door toe te zien op de naleving van de voorschriften. De aanbouw zou niet in het straatbeeld passen. Dat was na 6 maanden de conclusie. En u wilt nu een opvang voor 1500 vluchtelingen in 3 dagen bewerkstelligen.

Ik zal u mijn conclusie geven: Eigenbelang!!
Eigenbelang ten koste van uw eigen inwoners!
Uw inwoners verwachten transparantie en eerlijkheid van u! De Gemeente Geldermalsen heeft met geld van de inwoners verkeerd gespeculeerd. U heeft verkeerde investeringen gedaan en u wilt dit over de rug van uw eigen inwoners compenseren! Het is een belediging voor alle inwoners hoe u dit probeert af te handelen. Details heeft u vast en zeker in de stelling van de VVD gelezen.

B&W zou in de eerste plaats een visie en beleidsplan voor de bevolking moeten maken. Het kiezen voor opvang voor tientallen vluchtelingen wat op 9 november gemeld is door de gemeente (wat overigens geen enkel probleem is) , echter 4 weken later gevolgd door 1500 vluchtelingen is niets anders dan bestuurlijk onvermogen.
De keuze die u als burgemeester maakt voor het dorpse Geldermalsen getuigt van zulk slecht inlevingsvermogen dat ik niets anders kan concluderen dat u en uw wethouders incapabel zijn om deze functie te bekleden.

Voordat u zulke ingrijpende wijzigingen in het leven van de inwoners van Geldermalsen doorvoert, zou een degelijk onderzoek toch het minste zijn wat keuze kan onderbouwen.

Heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de consequenties van:
- scholing
- financiële consequenties
- sociale consequenties
- extra beveiliging/politie
- extra kosten brandweer / ambulances
- gevolgen lokale gezondheidszorg
- bewoners op een bedrijventerrein
- verdere uitbouw plantage ( zal moeilijk worden)
- geluidsoverlast
- draagvlak burgers
- waardevermindering woningen

Ik doe een aanname: dat heeft u niet goed in kaart. Het belangrijkste punt is het draagvlak bij de burgers. Het interesseert u niets!

U bent Geldermalsen onwaardig.


Ik hoop dat dit verhaal op Facebook gedeeld wordt En dat u dit leest

Reacties


Gast

#80 Re:

2015-12-12 04:44:02

#77: -  

 niks aan toe tevoegern