Petitie tegen nieuwe JRK-logo

Quoted post

Voorstaander

#9 Overdreven

2015-04-29 14:47

Een petitie starten voor dit is OVERDREVEN! 

Leer eens gewoon leven met de veranderingen die worden doorgevoerd?

Er zijn voor- en tegenstaanders van deze veranderingen... Maar daarvoor een petitie starten is overdreven...

Reacties

Tegenstaander

#11 Re: Overdreven

2015-04-29 16:22:21

#9: Voorstaander - Overdreven 

 Dit is helaas niet overdreven,

 

De regiovoorzitters en provincievoorzitters hebben niet geluisterd naar hun vrijwilligers,

omdat ze zo graag hun postje willen behouden...

 

Spijtig dat er binnen het rode kruis nog altijd postjesmensen zijn, ipv. eindelijk eens rekening te houden met wat de gewone vrijwilliger wilt...

 

En wat zal het volgende zijn dat ze zonder ons beslissen ?

Een oud gediende die JRK nog steeds een warm hart toedraagt.

#20 Re: Overdreven

2015-04-30 11:50:37

#9: Voorstaander - Overdreven 

 Op een gegeven ogenblik is de drang naar verandering een drang naar vernieling. Een logo is voor een jeugdbeweging van essentieel belang voor de erkenning en herkenning. Het huidige logo dekt de lading van wat Jeugd Rode Kruis is en wil zijn. Daarom is het zonde dat dit logo ingeruild moet worden tegen een minderwaardig logo. Het nieuwe ontwerp is zowel grafisch als inhoudelijk ontoereikend. Het is daarom niet overdreven om een petitie op te starten om het logo te behouden. Integendeel. Deze petitie geeft aan dat de vrijwilligers van Jeugd Rode Kruis het goed menen met de organisatie en dat zij de toekomst veilig willen stellen. 

Kijk maar eens naar de klassieke jeugdbewegingen in ons land. Allen zijn ze jonger dan JRK, maar allen zijn ze bekender en populairder. En één van de redenen hiervoor is dat zij vanaf het begin één logo gebruiken. Dit logo heeft in de loop van de jaren een opfrissing gekregen om mee te kunnen met de digitalisering van onze maatschappij, maar geen enkel logo is radicaal gewijzigd doorheen het bestaan van deeze organisaties.