RedhetIJssportcentrumEindhoven

Quoted post

Kemphanenfan.nl

#74 Expoitatietekort van de ijsbaan is 150.000 euro

2015-04-24 10:21

Een tekort van 150.000 euro, serieus geld maar een schijntje in vergelijking tot veel andere accomodaties...

Het probleem zit met name in het golfslagbad en in veel mindere mate in het ijssportcentrum getuige de volledige tekst van de commissienotitie. Door beide accomodaties op één hoop te gooien ontstaat er een vertekend beeld van de werkelijke geldverslinder (en die willen ze met een investering van minimaal 14 miljoen weer redabel maken). 

4.1. Exploitatietekorten golfslagbad en IJssportcentrum. 

Naast deze taakstellingen doen zich knelpunten voor in de exploitatie van het golfslagbad en het IJssportcentrum. Deze exploitatietekorten volgen op het achterblijven van de begrote bezoekersaantallen. Het laten blijven bestaan van voorzieningen met een structureel niet oplosbaar exploitatietekort past, zoals eerder duidelijk geschetst, niet in onze visie.

Het golfslagbad kampt immers al jarenlang met een teruglopend bezoekersaantal en daarmee een oplopend exploitatietekort tot 1,2 miljoen euro in 2014. De werkelijke opbrengsten blijven dus achter bij de begrote inkomsten. Voor het IJssportcentrum geldt dat het exploitatietekort op dit moment bijna 150.000 euro is, terwijl de bezoekersaantallen, ondanks inspanningen van de gemeente, alle verenigingen en betrokken ondernemers, al jarenlang teruglopen (welke inspanningen van de gemeente... gebrekkig of geen onderhoud van beide en het heffen van exorbitant hoge entreeprijzen(?)). Voor beide accommodaties staan voor de komende jaren forse vervangingsinvesteringen gepland.

Als het golfslagbad en IJssportcentrum open blijven in de huidige vorm en de reeds eerder uitgestelde en nu dus noodzakelijk geplande vervangingsinvesteringen van 11,6 miljoen euro worden uitgevoerd, blijft het bestaande (nog oplopende) exploitatierisico van bijna 1,35 miljoen euro bestaan.

(De volledige tekst van de commissienotitie is als pdf-bestand te downloaden onderaan het artikel op de website van de gemeente (meer info http://www.kemphanenfan.nl/seizoen_2014_2015/ijssportcentrum_dicht_per_1_juli_2016_)).

Reacties

Eric

#423 Re: Expoitatietekort van de ijsbaan is 150.000 euro

2015-04-26 12:30:43

#74: Kemphanenfan.nl - Expoitatietekort van de ijsbaan is 150.000 euro 

 Investeer een deel van de 14 miljoen om zonnepanelen op de daken van het ijssportcentrum te plaatsen en druk zo de energiekosten. Eveneens een kabel van de biocentrale van de Tongelreep naar het IJssportccentrum. Is deze investering ooit onderzocht?