De Armeense kwestie

Quoted post


Gast

#5 FEITEN ! (Kürsad Babacan)

2015-04-14 22:10

Feiten:
- Voor en tijdens WO I werden de Armeniers opgehitst door de Engelsen en Russen om in opstand tegen de Turken te komen
- Tijdens WO I komen de Armeniers massaal in opstand en slachten duizenden Turken af, waaronder vrouwen en kinderen
- De Armeniers snijden voorraad aanvoerlijnen van het leger af. Voorraad aanvoer is van CRUCIAAL belang in een oorlog. Zonder munitie en granaten kun je niet vechten, laat staan een grootschalige oorlog winnen
- De Turken waarschuwen de Armeniers op te houden met hun activiteiten, echter de Armeniers luisteren niet
- De Turken besluiten tot relocatie van de Armeniers. De Armeniers worden tijdens hun tocht voedsel en medicijnen beloofd. Ook wordt huisvesting beloofd. De Turken hadden geen andere keuze dan de relocatie.
- De Turken zijn echter bij een massale oorlog betrokken. Ze moeten aan vijf fronten tegelijk vechten om de landsgrenzen te verdedigen. Alle middelen zijn nodig aan het front. Hierdoor konden de Armeniers niet goed van voedsel worden voorzien
- Veel Armeniers sterven van honger en ziekten, echter ALLE Turken hebben hier last van door grote tekorten in het rijk
- Het getal van 1,5 miljoen Armeense doden is onmogelijk. In het Ottomaanse rijk woonden volgens Ottomaanse tellingen 1,3 miljoen Armeniers en volgens Engelse tellingen zelfs 1.056.000 Armeniers. Volgens de Armeniers zelf waren er aan het einde van de oorlog nog 1 miljoen Armeniers in leven.

Reacties


Gast

#50 Re: FEITEN ! (Kürsad Babacan)

2015-04-16 22:13:05

#5: - FEITEN ! (Kürsad Babacan) 

 Heel duidelijk, hartelijk dank voor deze informatie.

waarom wil men dit niet zien???

objectivieteit????

waar blijft dit????


Gast

#87 Re: FEITEN ! (Kürsad Babacan)

2015-04-21 10:06:03

Chapeau !!!!! Echt een van de betere en completere opsomming vd feiten als opmerking. Graag wil ik nog iets toevoegen, tijdens de relocatie zijn de Armeniërs niet alleen vd honger maar ook vd kou omgekomen tijdens de zeer strenge winter naar mijn weten. Ook soldaten van ons eigen leger zijn nl door diezelfde natuurlijke barre omstandigheden om het leven gekomen. Nogmaals bedankt namens, mag wel zeggen, alle Turken  !!!!#5: - FEITEN ! (Kürsad Babacan)