De Armeense kwestie

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie De Armeense kwestie.

Ayyildiz

#76 Re:

2015-04-20 06:21

#65: -  

 Leer maar eerst eens Nederlands schrijven....


Gast

#77 Re:

2015-04-20 07:46


Gast

#78

2015-04-20 10:13

Türk tarihinde Türkden baska dostu asla olmamistir ne araplar dost olmustur ne bir baska toplum hep ihanete ugramisizir bir gecede hocaliys iyguladiklari soykirimla karistirdilar herhalde.

Gast

#79

2015-04-20 16:34

Omdat wat ze bezig zijn klopt helemaal niet.

Gast

#80

2015-04-20 21:08

Deze website en deze timeline geven een goede weergave van de gebeurtenissen die leidden tot de deportaties van 1915. http://www.aramhamparian.com/
Die gebeurtenissen bestempelen als een genocide is een belediging voor de Turkse staat. Tevens is het in strijd met de Europe Wet. Immers, het Europese hof heeft in de zaak Perincek vs Zwitserland, Perincek gelijk gegeven en heeft gezegd dat de gebeurtenissen rond 1915 zonder bewijs niet als genocide erkend mogen worden. Tot op de dag van vandaag is dit bewijs niet geleverd.
Daarnaast is het een belediging richting de Turkse Nederlanders. Hoe kunnen wij onszelf zien als burgers van dit land, als wij ons keer op keer moeten verantwoorden over zogenaamde daden van onze voorouders, daden die tot op de dag van vandaag niet zijn bewezen.


Gast

#81

2015-04-20 21:42

Kunnen wij geen gezamenlijke aangifte doen en uitdagen, tekst en uitleg vragen en heel veel publiciteit bij betrekken! Dit moet een keer gebeuren door de Nederlandse Turken!!! 


Gast

#82

2015-04-20 21:47

Omdat het niet klopt wat in 1915 gebeurt is

Gast

#83

2015-04-21 05:20

Omdat ik vind dat Armenië ook de archieven moet openstellen.

Gast

#84

2015-04-21 07:45

Ermeni tasarisi yalandan iberettir . 80bin ermeni suanda terkiyede yasiyorlar oyle birsey olsaydi hic biri kalmazdi turk milleti kardesligi doslugu paylasan yuce bir millettir ,baska devletler gibi biz somurmuyioruz somuren devletler bu tasariyi savunuyorlar buyuk bir yalan ,yalan,yalan,,,,,,

Gast

#85

2015-04-21 07:54

Genoeg is genoeg van dit kwestie altijd weer de zelfde liedje van deze christelijk clubjes ik ben trots op mijn opa Die in die tijd vocht tegen de russen en de armeniers het was oorlog en wij waren de winnaars en dat kunnen ze niet hebben .

Gast

#86

2015-04-21 08:23

Die Armenen moeten hun archieven openen. Nederlanders hebben meer genocide gepleegd. Laten we eerst daarover hebben!!!

Gast

#87 Re: FEITEN ! (Kürsad Babacan)

2015-04-21 10:06

Chapeau !!!!! Echt een van de betere en completere opsomming vd feiten als opmerking. Graag wil ik nog iets toevoegen, tijdens de relocatie zijn de Armeniërs niet alleen vd honger maar ook vd kou omgekomen tijdens de zeer strenge winter naar mijn weten. Ook soldaten van ons eigen leger zijn nl door diezelfde natuurlijke barre omstandigheden om het leven gekomen. Nogmaals bedankt namens, mag wel zeggen, alle Turken  !!!!#5: - FEITEN ! (Kürsad Babacan) 

 


Gast

#88 Re:

2015-04-24 18:36

#68: -  

Ik heb heel weinig herrinneringen aan mijn oma. Zij is overleden is toen ik nog geen 5 jaar jaar oud was. Mijn oma is getuige geweest van de eerste wereld oorlog en de wreedheden gepleegd door Armeniërs. Turken in nabije dorpen werden afgeslacht door hun zogenaamde bloedbroeders. Vrouwen kinderen oudere mannen die volledig weerloos waren, werden afgeslacht.  Verhalen over gruwelijke afslachting, opengereten kinderen, verkrachte, gebrande vrouwen. Gespijkerde of afgehakte hoofden, ledematen.  Toen zij doorkreeg dat Armeense milities op weg waren naar haar dorp hoefde zij niet lang na te denken. Zij moest vluchten. Vluchten naar bergen  net als andere dorpelingen. Zonder voldoende voedsel en water mee te nemen. zonder warme kleren. Volgens mijn moeder moesten zij daar 15 dagen lang verschuilen. Toen de voedsel op raakte en dat zij in de bergen niks eetbaars konden vinden, gingen zij gras eten. Hongerige kinderen werden in slaap gesust met een kom water waarin stenen werd gekookt met mos. Aa n kinderen werd verteld dat zij nog even geduld moeten hebben, soep zou bijna gekookt zijn. Vreselijk  echt vreselijke verhalen. Zij vond doodgaan aan  hongersnood een dragelijke gedachte dan terugkeeer naar haar dorp. 

Elk weldenkend mens kan volgens mij begrijpen hoe gevaarlijk de situatie was. Elk weldenkend mens kan begrijpen dat de situatie zo vreeselijk, nijpend moet zijn dat men overging tot eten van gras gaat,  soep laten trekken van stenen met mos.

Dus. Ik zeg

Hoe vaak zij ook vertellen. Leugens blijven leugens ook al deze worden herhaald door politici of door paus. ..

Ik weet wat de waarheid is. Ik weet dat ik mijn oma niet had gekend als Armenen niet gedeporteerd waren. Ik weet dat ik niet zou leven omdat mij moeder zou niet geboren zijn als ottomanen niet hadden ingegrepen. Ik weet ook zeker dat er een genocide had plaatsgevonden die hun weerga niet zou kennen. Genocide gepleegd door Armenen. 

Ik weiger te accepteren dat  leugen gaat regeren!  Ik zeg: I dont buy it !


Gast

#89

2015-04-24 21:15

Ik vind dat Armenië zijn geschiedenis moet opentrekken om het te kunnen bewijzen. Turkije opent haar geschiedenis.

Gast

#90

2015-04-25 18:15

De leugens moeten stoppen.

Gast

#91

2015-04-25 19:20

Turkije staat open voor een onafhankelijk onderzoek waar Armenie niet aan meewerkt! Europa wind zich helemaal op over deze kwestie. Dan gaan de bellen bij mij al rinkelen. Wij zijn al deze spelletjes zat.
Michael

#92 ARMEENSE GENOCIDE =LEUGEN ,NÓÓIT PLAATSGEVONDEN!

2015-04-26 20:44

Turken die de zogenaamde níet plaatsgvonden genocide herdenken kennen hen geschiedenis niet goed.De hele Armeense genocide heeft nóóit plaatsgevonden ,Armeniërs hebben het bedacht om later de verloren grond te claimen en excuses voor niets uit hen schaamte voor verlies tegen Ottomanen.Armeniërs hebben samen met Russen de Turkse dorpen VAN ,ERZINCAN,KARS,ERZURUM aangevallen hier heeft Armenië Turkije achter hen rug met Russen aangevallen ,Turkse vrouwen zijn verkracht,kinderen,vermoord mannen vermoord ,zwangere vrouwen gespiet door Armeniërs.Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, 1915 olaylarının 100. senesinde tekrardan dillendirilen sözde Ermeni soykırım iddialarını eleştirerek Ermenilerin hariç güçler tarafından maşa olarak kullanıldığını belirtti . Sözde soykırım iddialarına karşı babasının hatıralarıyla cevap veren Yıldıran, “Bu bir oyundur. Bu bir böl, parçala yut oyunudur. Yarın diğer gün bizi birbirimize düşürmek için başka konularda kullanılacaktır” diye belirtti .

1915 olaylarının 100. yıldönümünde, sözde Ermeni soykırım iddiaları tekrardan gündeme geldi. Özelikle, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in ‘soykırım’ ifadesini kullanması Türkiye’de tepkilere yol açtı. Genelkurmay Başkanlığı’nın arşivleri ve belgeleriyse, hadiselerin 100. senesinde , Ermeni çetelerinin o zamanda yapmış olduğu zulmü ortaya koyuyor.

Kurtuluş Muharebesi ’nın önemli kahramanlarından Kazım Karabekir’in anıları da, Ermeni çeteleri tarafından gercekleşen zulmü ve binlerce masum insanın hadiseler esnasında öldürüldüğünü doğruluyor. Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran da yaşananlara reaksion gösterdi. İstanbul’da sessiz sakin bir yaşam sürdüren ve gittiği her noktada soykırım bulunmadığı belgelerle, babasının yazdıklarıyla yalanlayan Karabekir, babasının ismine açılan Kazım Karabekir Paşa Müzesi’nde İhlas Haber Ajansı (İHA)’na özel açıklamalarda bulundu.

“ERMENİLER İHANET ETTİ”

İddiaların oyun olduğunu ifade eden Timsal Karabekir Yıldıran, Ermenilerin Osmanlı Devletine ihanet ettiğini belirtti . Ermeni çetelerinin o senelerde binlerce adamı katlettiğini aktaran Yıldıran, soykırım iddialarına karşı babasının hatıratlarından cevap verdi. Karabekir, bir oyun oynandığğını ortaya koyarak bunları belirtti : "Bu bir böl, parçala yut oyunudur. Yarın diğer gün bizi birbirimize düşürmek için başka konularda kullanılacaktır. Bu yurttan toprak alıp, bu vatanı zayıflatmak için bir takım insanların oyunudur zincirin bir halkasıdır Ermeni konusu. Ermenilerin ilk Başbakanı Kaçaznuni diyor ki; ‘Biz ihanet ettik. Osmanlı tehcirde haklıydı. Zira biz ihanet ettik.’ Bunu kendi Başbakanları diyor . Osmanlı Balkanlarda can veriyor, kan veriyor, Osmanlı Sarıkamış’ta can veriyor. Osmanlı toprak kaybediyor ve bu sırada Osmanlı’nın sadık teba diye bağrına bastığı Ermeni vatandaşlar Ruslarla bir olup Türk’ü Osmanlıyı sırtından vuruyor. İşte Osmanlı, o vakit sen vatanın o yöresinde muzurluk ediyorsun, seni vatanın başka bir yöresine göç ettiriyorum. Tehcir bu demek ve açın Osmanlı arşivlerini açtığımız vakit her kafileye doktor verilsin, her gebe kadına süt verilsin döndükleri vakit borçları ertelenmiş olsun. Şayet Osmanlı bir soykırım yapmaya niyetlenseydi ne sütüyle, ne doktoruyla ne de borcuyla ilgilenmezdi. Hitler ilgilenmedi Musevinin borcuyla sütüyle o soykırımdı.”

“ CANLI ANINDA CANLI ANINDA KAZIĞA OTURTULDU”

Ermeni diasporasının amacının 4t’den oluştuğunu ifade eden Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Ermeni çetelerinin yapmış olduğu zulümlere de değindi. Babasının gördüğü manzarayı paylaşan Yıldıran, sözlerini şu şekilde devam ettirdi : “Babamın anılarında çok fazla can alıcı çok fazla yürek kanatacak anılar var. ’Erzurum’a öylesine fazla yaklaştım ki, esasen biraz daha geç kalsam içeride kurtaracak can bulamayacaktım’ diyor. Sanki mezarlıklar ölüleri dışarıya fırlatmış gibiydi diyor. Kollar, bacaklar mezarların dışındaydı. Ve o kadar yaklaştım ki Erzurum’a vatandaşlar gülerek beni karşılıyorlar dişlerini görecek mesafedeyim. Biraz daha yaklaştığım vakit ortada bir gayrı tabiilik hissettim bu vatandaşlar hiç kımıldamıyordu. Biraz daha yaklaştığım vakit dehşetle gördüm ki her biri Ermeniler tarafından diri diri birer kazığa oturtulmuştu. Ve ızdıraptan kasılmıştı çehreler öylece can vermişlerdi. Bizim vatanımızda bizim canlarımız işte böyle can verdi. Gerek diaspora çok fazla maksatlı devletler, maalesef bu acıyı özelikle 4t’nin peşindeler. Tanıma, tanıtma, toprak, tazminattır. Ama tarihini yeteri kadar bilmeyen, tarihine yeteri kadar sahip çıkmayan bir takım insanımızda onlara alkış tutuyor.”

“ESAS YOK EDİLMEYE ÇALIŞILAN TÜRKLER”

Timsal Karabekir Yıldıran, sözde Ermeni soykırım iddialarında uydurma raporlar oluşturulduğunu ifade ederek, Ermenilerin hariç güçler tarafından maşa olarak kullanıldığını dile getirdi. Timsal Karabekir, Sarıkamış faciasında Ermenilerin ihanetinin görüldüğünü ortaya koyarak sözlerini şu şekilde devam ettirdi : "Ruslara diyorlar ki ‘Türklere destek gelmedi çekilmeyin’ Bu bile başlı başına bu ihanet bile tehcire ne sebepten olabilirdi ki bunun beraberinde çok fazla çok büyük ihanet görüyoruz. O Van faciası Van yakılmış, yüzlerce binlerce adamımız gerçekten hunharca öldürülmüş. Yalnızca Van değil Erzurum, Erzincan her yerde maalesef o acıları görüyoruz. Esas yok edilmeye çalışanlar öz yurtlarında Türklerdi, Türkler Ermenilere olumsuz davranmamıştır. Ama uydurma raporlarla maalesef vatandaşlar bize yapılanları raporlamış ve ortaya çıkıyorlar. Özür dilediğin vakit arkasından toprak ve tazminat söyleyecekler . Özür niçin dileyeceksin kazığa oturttular o insanın evladı torunu olsan özür diler miydin Ermeni’den? Kazım Karabekir ile Ermeni Başdelege arasında şu şekilde bir konuşma geçer, ufacık boyunla koskoca Osmanlı’ya nasıl karşı geldin dediği vakit , Ermeni Başdelegenin cevabı birebir bugünün adresidir. "Aldatıldık paşam. Emperyalist güçler bize vaatlerde bulundu. Bütün Doğu’yu bize vaad ettiler. Bundan böyle Sevr’deki haksız iddialarımızı arka çekiyorum" Yani o günkü Ermeni Başdelege bile nasıl bir maşa olarak kullanıldığını, Ermenileri emperyalist güçlerin maşa olarak kullanıldığının aynen gün içerisinde gibi farkında.”

Timsal Karabekir Yıldıran, babası Kazım Karabekir’in çocukları çok fazla sevdiğine de değinerek, Ermeni çocuklarına sahip çıktığına ilgi topladı . Ermeni çocuklarının Kazım Karabekir Paşa’ya bir kara kalem portresini hediye ettiğini söyleyen Yıldıran, “O iğrenç yalana, o sözde soykırım yalanına başlı başına bir belgedir” diye belirtti .Kazım Karabekir’in Kızından ’Sözde Ermeni Soykırımı’ İddialarına Tepki

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-04-28 12:45


The truth

#94 Re: Re: FEITEN ! (Kürsad Babacan)

2015-08-17 17:17

#87: - Re: FEITEN ! (Kürsad Babacan) 

 Chapeau??  Jullie weten het wel beter! Oprotten met  jullie Ataturk en de rest van jullie ontkenners, ga terug naar Mongolië; waar jullie vandaan komen!

 

The truth

#95 Re:

2015-08-17 17:29

#1: -  

 Je bedoeld Mongoolse Turkse, sinds wanneer zijn jullie Nederlands? Hahah laat mij niet lachen Mongoliër!  Ga terug naar Mongolië! Dan is de wereld ook verlost van jullie rotvolk

The truth

#96 Re: Re:

2015-08-17 17:48

#88: - Re:  

 Dus ik zeg: oprotten met je oma naar Mongolië! Als jullie vredelievend rot Turken niet volken afslachtend naar Europa zouden afreizen was ook niks gebeurd. Denk aan de Assyrische volk, Griekse volk, Armeense volk... Doe de wereld een gunst en rot met je hele vredelievend kutturken terug naar Mongolië