Tegen het mobiliteitsproject wijk Nekkerspoel - Pasbrug

Quoted post

Jeroen

#196

2015-03-06 12:22

Inderdaad. Niemand heeft iets tegen een bewoonbare wijk. En natuurlijk wil niemand de veiligheid van kinderen in gevaar brengen. Ik rijd niet sneller dan 40 in de Caputsteenstraat. Het verlengde van die straat ligt er trouwens te erbarmelijk bij om überhaupt sneller te rijden:-). Ik wil alleen doelen op de kortzichtigheid van het plaatsen van de stops:

Route I

- Langs Putte naar bv. de Lierstesteenweg in Mechelen is het aanschuiven van voor het rond punt aan de Colruyt. Wil je rechtdoor (langs de Aldi) schuif je aan helemaal tot aan Nekkerspoel. Daar mag je dan in de file op de ring gaan hangen.

- Ga ja links op het rond punt, heb je miserie tot aan de lichten van de afgebrandde Quick, en vervolgens "onder de brug" aan de ring.

Route II

Via de R6 op de Liersesteenweg raken is ook erg leuk. De lichten die daar staan om links af te kunnen, laten een 3-4 tal auto's per keer door. Iedereen die Van Sint-Katelijne komt, mag nu ook lekker mee gaan aanschuiven. En het blijft er ook nog is lang rood.

Bovendien is de Nieuwendijkstraat een logische weg. Als er een échte oplossing zou moeten komen, dan moet er iets aan de situatie op de ring gedaan worden. Straten zomaar afsluiten en hopen dat alles goed komt, is gewoon, mijn excuses voor de directheid, een debiele beslissing van de stad. Wat had men nu verwacht dat er zou gebeuren?

Hebben jullie dan geen wederzijds begrip voor werkende mensen en zelfstandigen? Ik rijd ook maar enkel langs 'de sluipweg' omdat er geen oplossing is waardoor mijn reistijd niet met 50% toeneemt. Draai en keer het zoals je het wil, er is geen oplossing en jullie wonen nabij een invalsweg. Het mobiliteitsprobleem wordt nu erger gemaakt i.p.v. een echte oplossing te zoeken (wat wellicht duurder is dan wat paaltjes en wat borden).

 

Vergeet ook niet dat de werkende mensen het pensioen betalen eh:-). IK moet trouwens in Mechelen zijn. Ja, op de Lierstesteenweg. En ik neem graag de beste weg.

 

 

Reacties


Gast

#198 Re:

2015-03-06 13:08:30

#196: Jeroen -  

 De Caputsteenstraat is zone 30! Daar 40 rijden is al 33% te snel. Of hetzelfde als 160 rijden op de autosnelweg. Alleen dat er op de autosnelweg geen scholen zijn.

Ongelofelijk.