Ik doe aangifte tegen Geert Wilders

Quoted post


Gast

#2542 Daders riepen: We komen profeet wreken!

2015-01-07 15:30

Kijk dat is nou het Moslimtuig waar we er te veel van hebben, ook in ons land. Ik zie ze nog staan die inteelt haatbaarden en ingepakte zogenaamde vrome moslima's met Jihadvlaggen en hakenkruizen tijdens een demonstratie en roepen 'dood aan de Joden'.

 

 

Daders riepen: We komen profeet wreken!

parijs - wo 07 jan 2015, 12:43

,,We komen de profeet wreken!'' Dat is wat de twee daders van de aanslag op de redactie van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo riepen toen ze rond 11.30 uur met bivakmutsen op en kalasjnikovs in hun handen het kantoor binnenliepen. De twee zouden zeker vijf minuten lang hebben geschoten. Daarbij vielen twaalf doden. Onder hen is ook ten minste een politieman.

Reacties

Kies een pseudoniem

#2544 Re: Daders riepen: We komen profeet wreken!

2015-01-07 23:32:17

#2542: - Daders riepen: We komen profeet wreken! 

 

Aanslag op Charlie Hebdo (minstens 11 doden) is aanslag op vrijheid van meningsuiting

07 januari 2015 | 12:56

 

In Parijs zijn bij een aanslag op het redactiekantoor van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo minstens elf doden gevallen. De angst bestaat dat het dodental zal toenemen. Er zijn ook elf gewonden, van wie er vijf in kritieke toestand verkeren.

Chalie Hebdo is een links, vrijzinnig politiek blad dat met humor commentaar geeft op tal van aspecten van politiek en samenleving. Hiertoe behoort als vanzelfsprekend ook kritiek op religies, waaronder de islam.

Het blad publiceerde in 2006 onder andere de Deense Mohammedcartoons en kreeg in 2011 te maken met brandstichting nadat een molotovcocktail naar binnen werd gegooid, omdat het weekblad een nummer aankondigde met Mohammed als gasthoofdredacteur en zich voor de gelegenheid omdoopte tot Sharia Hebdo.

Vandaag plaatste het blad een uur voor de aanslag een satirische cartoon op Twitter waarin IS-leider al-Baghdadi een rol speelde.

De aanslag op Charlie Hebdo kan niet anders gezien worden dan als een vreselijke aanslag op de vrijheid van meningsuiting, maar ook als een aanslag op humor en op relativering. 

Het is ook, in de woorden van Joris Luyendijk "een soort uitnodiging van de daders aan ons allemaal, om net zo haatdragend te worden als zijzelf."  Dat is uiteraard een uitnodiging die niet moet worden aanvaard.

Jij, wildplakkert, hebt die uitnodiging allang aangenomen. Jammer alleen, dat je zelf niet snapt hoe achterlijk je wel niet bent.