Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie

Quoted post

Onzin

#112 Re:

2014-11-20 08:14

#108: -  

Een verzorgende is zeker ook nodig. Maar daar is geen vwo voor nodig, dat kun je met vmbo worden. De rekentoets is daar ook simpeler (2F ipv 3F). En simpeler is echt heel simpel.

Reacties

Kies een pseudoniem

#113 Re: Re:

2014-11-20 08:41:59

#112: Onzin - Re:  

 Deze petitie is begonnen om alle kinderen in Nederland die moeite hebben met rekenen door dyscalculie , de kans te geven zich te ontplooien. Niet omdat de ouders dit willen, maar omdat kinderen recht hebben op passend onderwijs die recht doet aan hun niveau. En niet om ver onder hun niveau onderwijs te volgen, omdat ze niet kunnen rekenen. 

Wat kiest u? Een dienst van iemand die is afgestudeerd met vaak hoge cijfers maar die niet kan rekenen in een beroep waar zijn kwaliteiten liggen? Of iemand met vijfjes en zesjes over de hele linie en met zijn hakken over de sloot is gekomen , maar wel kan rekenen.

De opmerking simpeler is echt heel simpel, bewijst dat u het nog steeds niet door heeft. Dyscaculie kan het uitrekenen van de meest simpele rekensom blokeren.Terwijl het halen van andere vakken op hoog niveau wel gehaald kan worden. En dan geeft u doodleuk aan dat deze kinderen niets op hun niveau te zoeken hebben omdat ze een vaardigheid die u van levensbelang vindt, niet bezitten.

U gooit kennis, talent en motivatie met het grootste gemak weg. Ik wordt hier een beetje moedeloos van.


Gast

#117 Re: Re:

2014-11-20 14:33:07

#112: Onzin - Re:  

 Wat voor u simpel is kan voor iemand met dyscalculie wel heel erg ingewikkeld zijn.

En wat voor mijn dochter met dyscalculie heel simpel is ( bijvoorbeeld een paard tekenen) kan voor u wel heel moeilijk zijn. Heeft u daar al eens over nagedacht of kan u zelf alles ?