Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie

Quoted post

Onzin II

#31 Re: Re: Wel wiskunde, geen rekentoets? Onzin

2014-10-28 11:36

#28: - Re: Wel wiskunde, geen rekentoets? Onzin 

Ik snap u niet: als die basis rekenen er toch wel is, zoals u schrijft, dan kan die toch ook getoetst worden? Er zijn bij de Rekentoets zelfs speciale voorzieningen voor leerlingen met dyscalculie. Kunnen rekenen is overigens absoluut niet hetzelfde als kunnen rekenen met een rekenmachine.

Als voor Nederlands, Engels of Wiskunde minder dan een 5 wordt gescoord dan zakt een leerling voor die schoolsoort. Vanaf 2015/2016 geldt dat ook voor Rekenen. Dit zijn de belangrijkste vakken voor de toekomst en voor een vwo-diploma mag dat toch wel gevraagd worden? Vwo-ers zijn notabene de mensen die op de universiteit verder gaan studeren. Een advocaat die niet kan rekenen? Daar zou ik nooit voor kiezen. 

Ouders zullen in het belang van hun zoon echt iets anders moeten bedenken. Niet alles wat ouders goed voor hun kroost achten is daar ook goed voor.

Reacties


Gast

#33 Re: Re: Re: Wel wiskunde, geen rekentoets? Onzin

2014-10-29 07:33:56

#31: Onzin II - Re: Re: Wel wiskunde, geen rekentoets? Onzin 

 Waarom zou een advocaat niet mogen rekenen met een rekenmachine.

De aangepaste rekentoets voor kinderen met dyscalculie is veel te moeilijk hij is vast niet gemaakt door iemand met verstand van dyscalculie.

De basis kan zeker getoets worden maar is niet goed genoeg voor een MBO opleiding laat staan voor een hogere opleiding.

Mijn dochter rekent op 1Fniveau dat is het niveau wat je hebt eind groep 8.

Wiskunde is geen probleem talen gaan prima ze is creatief en haar portfolio is geweldig ze doet dit jaar examen Mavo maar kan een MBO opleiding mediavormgeving wel vergeten.

Niet omdat ze geen talent heeft, niet omdat ze het iq niet heeft voor een MBO opleiding maar omdat haar reken niveau te laag is. Er is ook helemaal geen alternatief voor haar. Als de normen voor een Mavo diploma verhoogt worden of voor een MBO opleiding en ze kan dat door haar rekenkzwakte niet meer dan heeft ze gewoon pech en moet een niveau zakken.

Maar dat kan dus niet, elke MBO opleiding vraag minstens 2Fwat ze dus niet haalt.

Een opleiding als mediavormgeving die prima aansluit op haar Mavo vraagt zelfs 3F reken niveau dat is Havo 5 niveau.Waarom moet iemand die van Mavo komt op Havo 5 niveau kunnen rekenen?

Voor mijn dochter en vele kinderen met haar betekent dit dat we in januari gaan kijken naar MBO opleidingen waarvan ze nu al weet dat ze die op alle vakken goed gaat halen maar door die toets na 4 jaar geen diploma gaat krijgen lekker motiverend.