Middelburg Geen asielzoekerscentrum op het Swerf-Rust terrein

Quoted post

De boemerang

#215 Re: Zelf vluchteling worden?

2014-07-22 11:02

#209: Bewoner Breewijk - Zelf vluchteling worden? Mocht dit plan serieus doorgaan voel ik mij genoodzaakt om te verhuizen naar een plek waar ik mezelf en mijn gezin zich wel op ons gemak voelen.. kortom zelf vluchteling geworden van politieke keuzes?! Absurt idee dat je als Nederlander moet vluchten in je eigen land.

Absurde redenatie.

Vertel mij eens waarom uw gezin plots "niet meer veilig is", omdat er een AZC zou komen? En u dan zelf vergelijken met iemand die om zijn vege lijf te redden huis en haard, familie en vrienden een paar duizend kilometer verderop heeft moeten achterlaten, is toch wel erg onkies.

Reacties


Gast

#216 Re: Re: Zelf vluchteling worden?

2014-07-22 11:28:48

#215: De boemerang - Re: Zelf vluchteling worden? 

 

Waarom? Dit bericht las ik in de PZC van 14 oktober 2009 Middelburg breekt met COA MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over de huisvesting van asielzoekers na sluiting van het centrum aan de Koudekerkseweg. Het COA wil alleen grote centra met tenminste vierhonderd plaatsen, maar de gemeente vindt dit niet aanvaardbaar. Middelburg wilde de asielzoekers in kleine groepen huisvesten in de woonwijken. De gemeente heeft de afgelopen jaren slechte ervaringen opgedaan met de concentratie van grote groepen asielzoekers. In het centrum aan de Koudekerkseweg zijn ernstige incidenten geweest, van massale vechtpartijen en brandstichting tot moord.