Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Quoted post

Vrouwe Justitia

#247 Kort geding

2014-06-26 18:23

Beste mensen, we gaan er ook iets aan doen. Sommigen willen het recht in eigen hand nemen. Dat lijkt mij geen goed idee. Daar wint niemand iets mee. Eigenlijk is het heel simpel. Het COA en B&W hebben gloeiende haast. Dit leidt tot een ondoordacht plan en onze zorgen omtrent veiligheid zijn bepaald niet weggenomen. Dus we leggen het voor aan de rechter.

1) We nemen een advocaat in de arm. Bijvoorbeeld Rassers & Jacobs in de Sophiastraat.
2)Check je rechtsbijstandverzekering, waarschijnlijk krijg je dit allemaal vergoed (zo niet dan gaan we met de pet rond). In principe is 1 persoon voldoende maar net als met deze petitie, hoe meer mensen zich aansluiten des te sterker we staan (Nb en de advocaat betaal je maar 1 keer).
3) De advocaat legt de vraag voor aan de rechter of de huidige (te) snelle beslissing van de gemeente wel rechtsgeldig is.
4) In afwachting van de uiteindelijke uitspraak van de rechter vraagt onze advocaat via een kortgeding een voorlopige voorziening, nl dat onmiddellijk gestopt wordt met alle bouwwerkzaamheden en schorsing van de bestuursovereenkomst totdat de uiteindelijke rechter heeft beslist op straffe van een zeer hoge dwangsom (te betalen aan belanghebbenden).
5) Ondertussen door blijven gaan met deze petitie en ons massaal laten zien as woensdag.
6) De advocaat kan tzt de pers te woord staan als er vragen komen over het hoe en waarom.
NB Er is wel ontzettende haast bij dat we dit zsm regelen, want de gemeente en COA hebben al een voorsprong van maanden op ons, dus morgen allemaal reageren.

Reacties

bezorgde bewoner

#251 Re: Kort geding

2014-06-27 07:35:14


Gast

#252 Re: Kort geding

2014-06-27 08:11:14

#247: Vrouwe Justitia - Kort geding

Te denken valt ook aan Raetsluy Advocaten. Ik weet vrijwel zeker dat een medewerker/advocaat woont op de Nassaustraat 8 en dus mede 'slachtoffer' is. Die moet er toch helemaal voor kunnen gaan?