Neen tegen besparingsmaatregelen in onderwijs en jeugdopvang Asse

Quoted post

gast

#7

2014-06-23 15:24

Ik ben tegen het afschaffen van de warme maaltijden!!

Reacties

ontevreden ouder

#59 Re:

2014-06-26 07:46:42

#7: gast -  

 Ik ook. Mijn kinderen gaan vroeg slapen (rond 7.30 liggen ze al in bed). Ik kom rond 18.10 thuis. hoe moet ik hen een bad geven + warme (liefst verse) maaltijd koken en voorschotelen op anderhalf uur tijd. wetende dat ze moe zijn (en ik meestal ook).

 Persoonlijk zou ik zelfs liever iets meer betalen voor die maatlijden, als dat het probleem is. Maar dan kunnen mensen met een lager inkomen dit weer niet betalen en dat is ook zeker niet de bedoeling. Waarom kan er voor de warme maaltijden (en eigenlijk ook voor naschoolse opvang) niet gebruik gemaakt worden van een gelijkaardig systeem als het IKG systeem van Kind en Gezin waarbij de kost afhangt van de inkomens van het gezin?

Ik heb bovendien gehoord dat de gemeente een aantal jaar geleden heeft moeten investeren in materiaal voor die warme maaltijden. hoe zit het daar nu mee? zit dat mee in hun besparing? zijn deze machines al afgeschreven?

dit belast de hardwerkende ouders weer. en je leest in de kranten dat er zo veel mensen in burn out zitten in vlaanderen (of thuis zitten op ziekteverlof). dat verwondert mij niet als je de mensen zo uitput. het wordt ons gewoon onmogelijk gemaakt om een voltijdse job te combineren met familieleven op een gezonde en duurzame manier. spijtig