Neen aan Motorcrossland in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk! ja voor leefbare kanaaldorpen!

Quoted post


Gast

#22

2014-06-02 21:19

voor elk probleem bestaat een oplossing, in dit geval een geluidsmuur.
vele mensen wonen langs treinroutes, voetbalstadiums speelpleinen enz..... en veel mensen hebben daar geen probleem mee, maar natuurlijk heb je anno 2014 de verzuurde belg, die zelf niet kan horen dat de buurman het gras afdoet en kritiek geeft als zijn gras te lang zou worden.
wij motorcrossers worden aanzien als criminelen,en als ze eens een initiatief nemen voor ons wordt direct alles opgeblazen,zo zou er volgens jullie elke dag gecrost worden van s'morgens tot s'avonds.Op alle permanente omlopen zijn er mss 2 trainingsdagen van 13u tot 19.00. ik hoop dat jullie eens een voetbalterrein in de achtertuin krijgen,waar men elke avond training geeft en op zondag een wedstrijd met veel toeters en bellen, hopelijk heb je de petitie tegen het voetbalstadium ook getekend dan.

Reacties

Johan

#23 Re:

2014-06-03 08:20:48

#22: -

Ik denk dat er meerdere pistes aan oplossingen of invalshoeken zijn. En dat deze case ruimer moet gezien worden dan geluid alleen. Al kan men wel stellen dat - ondanks dat de mens in staat is van doelmatig geluid voort te brengen - stilte en privacy steeds meer een gegeerd goed wordt. Dat motorcrossers als criminelen aanzien worden, gezien ik zelf geen motorcrosser ben, heb ik daar geen idee van, noch een inschatting van de meerdere mogelijke oorzaken en ontwikkeling van dit imago (die ik zie als een mede oplossing: het eigen imago analyseren). Als het over permanente omlopen gaat, dan is wel degelijk gesproken over méér dan 2 dagen blootstelling aan geluid per week. Ik snap de link met voetbalterreinen, die ook tot overlast kan zorgen, en eigen parameters heeft (ook hier ruimer dan geluid alleen te bekijken).