Open brief aan alle leraars - De leraar spreekt...

Quoted post


Gast

#102

2014-05-20 10:14

De nagel op de kop! Bedankt voor deze open brief, Anneke. Ik ben er zeker van dat velen zich herkennen in hetgeen je schrijft.
Wanneer mogen wij als hard werkende leerkrachten (hetgeen voor de buitenwereld dikwijls onzichtbaar is) ook nog eens een schouderklopje krijgen en het gevoel hebben dat we goed bezig zijn? Wanneer leerkrachten dan ook nog zogezegd "objectief" worden beoordeeld a.h.v. wettelijke (administratieve) criteria (die ons opgedrongen worden en dikwijls niet meer stroken met de onderwijsrealiteit); hoe zit het dan met onze "core job": het telkens opnieuw elke dag waar maken voor de klas en ervoor zorgen dat onze leerlingen (soms ook met vallen en opstaan) hoogstaand kwalitatief onderwijs krijgen? Geef de leerkrachten die het goed menen vertrouwen; dat geeft ze vleugels.



Reacties


Gast

#103 Re:

2014-05-20 11:10:46

#102: -

U zegt het daar ... Geef mensen eens een pluim, het geeft ze vleugels. Helaas dient dit blijkbaar enkel voor de relatie leerkracht - leerling (wat ik zelf graag toepas), maar zelden eens naar een leerkracht toe. Idem met het in de brief aangehaalde taalbeleid: ook dat mogen we toepassen, maar niet vragen aan de leerlingen of ontvangen (via leerplannen).